sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Alanyan palveluita ja ostospaikkoja

Teen taas kerran koontia ja esittelyä sellaisista palveluista ja kaupoista joista en ole ennen puhunut.
Ennen kuin puhun kaupoista, niin tästä linkistä löytyy turkin kielellä monenlaisia palveluita: alanyarehber.com mm. matkailufirmoja, bussiyhtiöitä, kuvia ja videoita, hotellien suoria yhteystietoja, valokuvaamoita, internetkahviloita, lentoyhtiön lipunvarausta, ja paljon muuta. Ja monilla selaimilla pääset kääntämään kokonaiset sivustot omalle kielellesi, joten ei tarvitse välttämättä osata turkkia :)

 Viereisessä kuvassa on Juudaksenpuun kukkia. Ne puut kukkivat aikanaan tuolla niin että ovat ihan vaalenapunaisten kukkien peitossa, ikään kuin hunnutettuna.

Tässä välipalaksi Il Divon Stay (Ven A Mi) klikkaa   , oikeudet ovat niillä joille ne kuuluvat, esittelen vain biisin.

Sitten kymmenkunta shoppailukohdetta.

Kengät:

 Gerger Shoe: kangaskengät / keinokuituiset ovat eri hyllyissä ja nahkakengät ihan omassa hyllystössään. Lisäksi heillä saa katsoa rauhassa, kukaan ei tuputa eikä hoputa. Palvelua saa ja he tietävät mistä puhuvat. Tuosta kaupasta olen ostanut monet kengät ja he jopa huolsivat vuosi oston jälkeen yksiä nahkakenkiä maksutta, kun näkivät ne jalassani kun tulin kauppaan uudelleen. Heillä on sellaistakin valikoimaa jota Ataturk kadun kaupoissa ei ole. Osoite on Damlatas Cad 49. On Damlatas-kadun Kale-kukkulan puoleisella puolella.  Kannattaa käydä.

Üzer  Ayakkabı: täältä löytyy kenkiä runsaamminkin, ja isä ja poika antavat katselurauhaa mutta myös palvelevat herkästi. Heidän kanssaan on helppo tinkiä. Tämän osoite on Hayate Hanim Cad 38. Se löytyy kun lähdet kävelemää Ataturk-patsaalta bile- ja basaarialueelle, lounaaseen, vinosti kohti basaarialuetta. Kun ohitat Uuden Moskeijan, ylität samalla Zambak kadun ja vasemmalla eli etelän puolella katua on tämä kauppa. Huomaa että jos menet liian pitkälle niin toinen moskeija on edessäsi ihan pian. Queens Garden jää tämän kaupan eteläpuolelle, eli ne ovat samassa korttelissa.

Laukut:

DRS Dursunlar Canta:  Tästä laukkukaupasta oli vaikea päästä ohi :)) Tämä löytyy Robin Hood-discon kohdalta mutta korttelin verran lähempää Ataturk-katua. Osoite on Hükümet Cad 22. Havana Club / Disco löytyy lähes tätä vastapäätä... laukkuja löytyy moneen makuun ja eri materiaaleista. Värien ja mallien kirjo on ilahduttavan iso.

Çintaş-laukkukauppa sijaitsee Ataturk-kadulla ja on sekä ilmeeltään että hintatasoltaan ei-basaarimainen. Laukkuja ja vöitä löytyy, ja omistajanainen valitsee tarjonnan huolella. Tämä liike on lähes Villa Okania vastapäätä, LC Waikikin vieressä, itäpuolella.

Vaatteet:

Şahinkaya Shopping Center on minun suosikkini. Nuorella omistajapojalla, Yaşarilla, on hyvä muisti ja tyylitajua. Kauppa on paljon enemmän kuin mitä päälle päin näyttää. Sisältä löytyy uskomaton valikoima muotivaatteita, edullisia ja kalliita merkkejä, perinteisiä puuvillaisia, valkoisia ja keveitä helleasuja, talvitakkeja, vöitä, asusteita... tuonne on jäänyt useampi euro ja kaikkiin ostamiini olen ollut tyytyväinen. Sieltä löytyi vaatteita myös nirsolle nuorisolle ;) Ja jos tulet ostaneeksi niin paljon ettet jaksa kantaa niitä hotellille, niin kaupasta löytyy myös kuljetuspalvelu :D  Osoite on Pazaryeri Hafiz Ömer Pasaji 46. Eli se on Ataturk-kadun pohjoispuolen läheisyydessä oleva basaarialue, ja jos tiedät missä on isot markkinat / basaari perjantaisin, niin tämä on sen alueen nukalla, bussiasemalta ja moskeijasta vähän itään. Jos en muista väärin marketin nimeä, niin tätä vastapäätä on 1M1 Marketin parkkipaikka-alue / torialue. Kannattaa etsiä. Tämä omistaja on luvannut että kavereitteni ei tarvitse tinkiä liian paljoa, vaan hän laskee hintaa suoraan hieman alemmas, joten saa sanoa terveisiä ja käyttää nimeäni. Hän muistanee minut siksi kun muistaa ShyGirlin :DD jolla nimellä hän kutsui tytärtäni...

Real Style: en muista tästä kaupasta muuta kuin että kortti on edelleen tallessa. JOtain hyvää sieltä on löytynyt, mutten muista mitä... Liike on Ataturk-kadulla McDonaldsia vastapäätä, vesipuiston suunnalla, ei Obaan päin mentäessä, jossa on siis toinen McDonalds.

Nahkaliike:

ahavoila.com
LAMM Leder: jos kaipaat tavallisten perusnahkatakkien lisäksi jotain muutakin, niin täältä löytyy modernia ja erikoisempaakin designia yhdistettynä laadukkaaseen työhön ja laadukkaaseen lampaannahkaan. En osaa selittää sijainti muuten kuin että tämä sijaitsee Sevket Tokusin ja Ataturk-kadun välissä, osoitteessa Oral Sokak 16. Tätä vastapäätä sijaitsee Baronessa Aparthotel. Tässä lähellä on Sevket Tokuksella sijaitseva Çitirim Pastanesi. Vanhoissa kartoissa tai siis päivittämättömissä tuo Sevket Tokus on nimellä 25 metrin katu.

Suutari:

Prenses Terzi ve Giyim: Tästä olen puhunut aiemminkin ja suosittelen lämpimästi edelleen. Omat kokemukset ovat todella hyvät. Löytyy siis Sevket Tokukselta PrinceHotellin ja SOK Marketin jälkeen itään päin mentäessä, pieneltä linja-autoasemalle johtavalta tieltä tai paremminkin liiketalon toisen kerroksen tasanteelta. Ensimmäinen räätäli on minulle tuntematon, mutta tämä on seuraavana pian hänen ovensa jälkeen.

Matkamuistomyymälä:

Doğanlar Hediyelik löytyy läheltä perjantaibasaaria ja läheltä äsken mainitsemaani Sahinkayaa. Tämä on katetulla basaarialueella. Liike on monipuolinen ja sieltä löytyy mm vesipiippuja, tupakkatarvikkeita ja tupakkaa, erilaisia tee-juomia, makeisia, itämaisen tanssin asuja, koristekeramiikkaa, pelejä ja paljon, paljon muuta. Palvelu on ystävällistä ja ei-hoputtavaa. Huono puoli on että liikkeen nimeä on vaikea löytää. jos käyt Sahinkayalla niin kysy, he kyllä neuvovat. Kannattaa käydä katsomassa. Hinnoissa he tulevat vastaan ihan mukavasti.

Pelikan Souvenier Shop: Tämä sijaitsee lähellä queens Gardenia, osoitteessa Hükümet Cad 1141, İş Bankin vieressä / läheisyydessä. jos löysit Üzer  Ayakkabın niin tämä on siitä korttelin verran satamaan päin eli yhtä kadunväliä alempana. DRS Dursunlar Canta -laukkuliike on samalla kadulla, ja jos en muista väärin niin yhden korttelin verran laukkuliikkeestä Ataturk-patsaalle päin.

Talvikaudella shoppailu on huomattavasti edullisempaa kuin kesäaikaan. Silti jokaisena aikakautena on taatusti paikkoja joita kiertää ja katsoa ja paljon, paljon shoppailtavaa niille jotka siitä nauttivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.