lauantai 24. marraskuuta 2012

Rumi ja muutakin ajateltavaa

Joskus, ellei jopa useimmiten, pysähtyminen ja ajattelu ovat enemmän kuin tarpeen. Itselläni tämä viikonloppu on taas sellainen ajankohta jolloin tietoisesti pysähdyn miettimään että mitkä ne omat tavoitteet olivatkaan ja missä olen menossa suhteessa niihin. Elämän myötä kun käy helposti niin että joku toinen muuttaa tavoitteitasi joko huomaamattasi, tahtomattasi tai muuten vaan manipuloiden.

Olen hyvilläni siitä että olen pystynyt olemaan lujatahtoinen tiettyjen ihmisten suhteen ja olen pystynyt pitämään heidät ulkona elämästäni vaikka he yrittävät aika ajoin ottaa yhteyttä ja toisaalta olisi houkuttelevaa vastata heidän yhteydenottoihinsa. Tässä kyse on siis parista turkkilaisesta miehestä, joille olisin vain keino saada oleskelulupa Suomeen ja sitä kautta heidän tavoittelemansa "ihanne-elämä" euroopassa. Heitä Turkkiin paluu ei kiinnosta lainkaan.

Ajattelun ja pysähtymisen tueksi keräsin tähän mutaman linkin.

Tästä linkistä pääset sivuille johon on koottu sekä kuvia että Rumin runoja englanninkielisenä Mystical Poetry of Rumi

Tämä sivusto on edellistä laajempi A Tribute to Rumi  ja sieltä löytyy esim elämäkertaa, historiaa, kuvia, linkkejä ja paljon, paljon muuta. Tekstit löytyvät sekä englanniksi että turkiksi.

Tämä sivusto on taas hieman toisen luontoinen mutta laajahko Rumi Network by Shahram Shiva
Tässä englantilainen Rumi-sivusto jossa voit valita useista eri kielivaihtoehdoista RumiViereinen kuva on www.lisadietrich.com -sivuilta ja hän omistaa oikeudet, minä vain esittelen upean kuvan.

Konyassa ja Anatolian ylängöllä käynti on alkanut kiinnostaa vaikka aiemmin ajattelin että se on niin kuivaa ja karua seutua että meri-ihmisenä en ehkä nauttisi siitä niin paljoa kuin rannikkolla matkustamisesta. Se lienee silti kokeilemisen arvoinen. Onhan siellä vaikka mitä nähtävää ja uusia ihmisiä ja uusia ympäristöjä. olen kuullut että Konya on hyvin vahvasti konservatiivinen eikä siellä näy juurikaan turisteja. Paikalliset naiset pukeutuvat perinteiseen kapalı kıyafetler -asuun eli huiviin ja olkapäät, käsivarret ym peittävään hameasuun tai perinteisiin kylänaisten housuihin. Tämä on siis vain kuulupuhetta, en tiedä arkitodellisuutta ennen kuin käyn siellä.

My Dubai My City video esittelee Dubain elämää ja kaupunkia monilta eri näkökulmilta :) Ja tuon Dubai-videon etusivulta löytyi linkki jonka kautta lötyy Lähi-Idän työpaikkoja naisille ja miehille... olihan siellä vaikka mitä mielenkiintoista C:

ja sattumalta löytynyt nuorille suunnattu monipuolinen sivusto on5yirmi5.com

Nyt palelee sen verran että odotan jo pääsyä kuumaan vaahtokylpyyn. Isosta ammeesta on omat ilonsa ja hyötynsäkin, ja ihmettelen että miksi niitä on käytössä enää niin vähän.  Mukavaa lauantai-iltaa itse kullekin :))


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.