lauantai 11. tammikuuta 2014

Kurdien tyttöjen ympärileikkaus on arkipäivää

Tässä linkki The Guardian.com sivuille jossa on lyhyt "esittelyvideo". Video on kuvattu Turkin kurdien keskuudessa. Videolla pienet tytöt viedään kurdien "savimajaan" jossa kyläkätilö leikkaa ja arpeuttaa yhdellä puukolla ja sakseilla useiden tyttöjen genitaalit, pesee sitten työvälineet kaivolla ja kiljuvat lapset kannetaan pesulle ja kotiin. Mitään puudutteita, lääkityksiä, inhimillistä hygienista tasoa tai edes lohdutusta ei näy.
theguardian.com/society/video/2013/oct/24/fgm-girl-taken-for-cutting-video

...ja jos joku vielä tuon jälkeen pystyy katsomaan tai lukemaan enemmän niin täällä on laajempi video ja laajempi teksti. Tämä tunnin pituinen dokumentti on kuvattu Turkin vastaisen rajan läheisyydessä Kurdistanissa eli Irakin pohjoisosassa, kurdien keskuudessa. Jo otsikossakin tapahtumaa verrataan eläinten kastrointiin...

3 kommenttia:

 1. Kauheeta! En varmaan uskalla katsoa videota. Irakin Kurdistanissa kuulemma on nykyään enää muutama prosentti, mutta Turkin puolella ihan arkipäivää??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-in, kamalaa eikä millään muotoa hyväksyttävää. Videoista jäi paha olo, mutta arvelen ettei se ole mitään verrattuna siihen miten ne tytöt ja naiset siitä koko ikänsä kärsii... ja ei tarvitse mennä kuin tuttavapiiriin kun löytyy lähimmät ympärileikkauksen uhrit, siis naispuoliset.

   Poista
 2. http://www.hs.fi/sunnuntai/a1421991169626
  uusi artikkeli aiheeseen liittyen, HS ja Meeri Koutaniemi, löytyy tästä osoitteesta

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.