tiistai 27. tammikuuta 2015

Alanyan Gazipasan lentokenttä GZP

GZP pääovi, sisäänkäynti
Tekstin lopussa on bussiaikatauluja ja kuljetustfirmojen yhteystietoja sekä hintoja Alanyan lentokentän ja keskustan välille.

Ihan ensimmäiseksi Alanyan Gazipasan lentokentän palvelusivut 
http://www.gzpairport.com
ja englanninkieliset palvelusivut
http://www.gzpairport.com/en-EN

GZP turvatarkastus
Vuonna 2013 363 tuhatta matkustajaa käytti Alanyan Gazipasan kenttää. 2014 toiminta moninkertaistui, mutta kävijätilastoja en löytänyt vielä mistään. Vilkaisin ihan huvikseni onko Youtubessa mitään videoita Alanyan Gazipasan lentokenttään liittyen. Ja yllätyin löydöksistä, sillä siellä oli mm tämä
suunnitelmavideo. Video on tavallaan häkellyttävä, vai mitä ajattelet siitä?

LTFG Alanya Gazipaşa Airport Scenery for FSX 

GZP palvelutiskit
Sitten löytyi nousuvaiheessa kuvattu video, josta näkyy hyvin Alanyan kentän vaikeus, eli tuo pieni tila meren ja vuoriston välissä sekä lyhyt kiitorata (2.500 m mikäli kuulin oikein). Minä tykkään Niin Paljon siitä hetkestä kun lentokone lähtee rullaamaan pitkin kiitorataa ja nousee... upea tunne välittyi myös tuosta videosta :))
Nousuvideo jälleen, mutta kuvattuna toiselta puolen konetta eli nyt näkyy lentoaseman puoli ja sen kaikki silloiset rakennukset sekä tiet toisella tavalla. 

Ja tässä alla pari matkustajakoneen ohjaamosta
GZP odotusaula ja opasteet
kuvattua lyhyttä lähestymis- ja laskeutumisvideota... iik 
 Matka keskustasta lentokentälle voi sisältää ihan mitä tahansa yllätyksiä silloin kun matkustetaan Turkissa. Tämä video kertoo liikenteestä Gazipasan kentän ja Alanyan välillä.. silti ei kannata menettää yöuniaan, ei se aina ihan näin kauheaa ole. Periaatteessa siellä on samat liikennesännöt kuin meillä, periaatteessa ;)  Tässä paikallinen rallikuski pistää parastaan ja moottoripyöräilijät ajavat omin pelisäännöin. 
GZP kahvio

Uutisten videopätkä, jossa kerrotaan Etelä-Turkin lentoliikenteestä ja erityisesti Antalyan ja Alanyan kentistä. Alanyan kentän osalta videossa on viime kesän laajennuksien jälkeisiä uusia sisäkuvia. Video pomppii ikävästi Antalyan ja Alanyan kenttien sisäkuvien välillä, mutta erotat kyllä olemuksesta ja sisätilojen koosta kumpi on kumpaa.
Ja vielä Gazipasan, banaaninkasvatuksen kehdon yms esittelyvideo
 

Lentokenttäkuljetukset välille Alanya - Gazipasan lentokenttä - Alanya 

Tuolla välillä operoi monia eri hintaisia yrittäjiä. hurkimmat yrittävät nyhtää 40€ per henkilö tai enemmänkin yhdensuuntaisista kuljtuksista per henkilö. Halvin vastaan tullut hinta oli 10 TL / henkilö / suunta. Valitse itse mitä haluat. Tässä on osa halvimmista kuljetuksen tarjoajista:

 Havaş-bussi

25 minuuttia Turkin sisäisten lentojen laskeutumisen jälkeen lähtee lentokentän edestä parkkipaikalta tämä  Havaş -tunnuksella / nimellä varustettu bussi. Kyytiin saavat nousta kaikki halukkaat. Hinta on 15 TL per henkilö Alanyan keskustan ja Alanyan lentoikentän välillä. Reitti on seuraava: Gazipaşa-Alanya Havalimanı, Kargıcak Dinler Otel, Mahmutlar Belediye Kavşağı, Tosmur Kavşağı, Metro Kavşağı, Tespo Önü, Ticaret Odası Önü, Otogar. Alanyasta kentälle päin bussdi lähtee päivittäin 6.30, 9.45, 12.30 (ei ti ja to), ja 14.00.
lankapuhelin (0 242) 330 38 00/1602
kännykkä +90 555 985 11 42 sähköposti csezer@havas.net


GZP Havalimanı Taksi
www.gazipasahavalimanitaxi.com 
lentokenttätaksin hinnasto oli huieman keskivertoa kalliimpi, eli 40 € / henkilö / suunta
kuva: http://www.atu.com.tr/global-presence/gazipasa/
Gazipasan kentältä Alanyan keskustaan. Puhelinnumero ja muita lisätietoja löytyy nettisivulta.


Näiden lisäksi on paljon taksiyrittäjiä ja pikkubussiyrittäjiä, tavallisen hintaisia, ylihintaisia, villejä ja hintoja matkan aikana kiristäviäkin, eli ihan laidasta laitaan. Nämä lentokentän kanssa diilin tehneet Havasin bussit noudattavat yhteisiä pelisääntöjä eivätkä voi muutella hintojaan matkan edetessä, joten ne ovat ainakin varmoja ja turvallisia.

Gazipasa Alanya lentokentän  Tax-Free, Duty Free
kuva: www.atu.com.tr/global-presence/gazipasa/


Kuvissa näkyvät tiedossani olevat Alanyan Gazipasan lentokentän Tax-Free -myymälät. Kunhan pääsen sinne seuraavan kerran niin katsastan tilannetta tarkemmin. Nämä kuvat ovat lentokentän omasta ilmoituksesta.Tervetuloa, tervemenoa ja hyvää matkaa :)kuva: www.atu.com.tr/global-presence/gazipasa/

2 kommenttia:

 1. Moi, olisiko sulla tietoa vieläkö tuo kyseinen bussi kuljettaa gazipasasta alanyaan aina Turkin sisäisten lentojen jälkeen, tähänkin aikaan vuodesta?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   Mene osoitteeseen www.havas.net valitse Bus services ja avautuvasta valikosta Gazipaşa ja tämän valinnan jälkeen Avautuvasta valikosta Alanya. Silloin saat aikataulut näkyville. Bussi liikkuu nimenomaan kansallisten lentojen tahdissa, sillä kansainväliset lennot ovat yleensä sellaisia, joiden matkustajilla on jo omat matkatoimistojen bussit. Tuolla on myös kuljettajan puhelinnumero jos tarvitsee kysyä jotain. Kyllä ne liikkuu nytkin, tuon näkyvän aikataulun mukaan.

   Anteeksi myöhäinen vastaus, en huomaa kännykän kautta aina näitä tulleita kommentteja, kun eivät näy yhtä helposti kuin läppärin ruudulla. Mukavaa matkaa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.