keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Elämyksellisiä kohteita Turkissa

Selimiye Camii ve Külliyesi
Tein itselleni uuden tutkimusmatkan, eli tutustuin listaukseen josta olen haaveillut jo jonkin aikaa. Unesco on valinnut Turkista 13 kohdetta Maailmanperintökohteet -listalle. Kaikki nämä kohteet, niiden lyhyet esittelyt sekä niihin liittyvät linkit laitoin Turkki ja Alanya -sivustolle. Moni muukin erittäin käyttökelpoinen ja hyödyllinen kulttuuri- ja historiamatkailuun liittyvä linkki löysi tiensä sinne samalle sivustolle Eli useat linkitetyt sivustot esittelivät noiden Maailmanperintökohteiden lisäksi paljon muitakin turkkilaisia näkemisen ja kokemisen arvoisia kohteita. Joten jos haluat vaihtelua, pelkkä rantaloma ei kiinnosta, niin paljon muutakin on tarjolla. Ja vaikka rantaloma olisikin ykköshaaveesi, niin siihen voi helposti yhdistää vierailuja noissa upeissa kohteissa, varsinkin kun niitä on ympäri maata. Kohteista moni on kuvien ja videoiden perusteella suorastaan henkeäsalpaavan kaunis ja elämyksellinen. Pääset tekstiin joko tuolla yläreunassa olevan Turkki ja Alanya -välilehden kautta tai sitten tästä linkistä opasturkkiinihastuneille.blogspot.fi/

Tämä päivä on taas mennyt koneella istuessa. Lenkkeily on jäänyt tuleville päiville ;) . Nyt on jo
Alanya, Kleopatraranta 03/2013
lähipäivinä sataneet lumet sulaneet sen verran että tiet ovat suhteellisen kuivat, eli huomenna voisi jo harkita ulosmenoa, jos pakkasmittari ei näytä niin paljoa kuin tänä aamuna. aamun -10 C sai aikaan jo ensisilmäyksellä hyvin vahvan "minulla onkin paljon tekemistä sisällä" fiiliksen. Tuttavien lähettämät kuvat lämpimästä ja aurinkoisesta Alanyasta ja erityisesti hiekkarannasta aiheuttavat aikamoisia tunne-elämyksiä laidasta laitaan. Perässä tullaan kunhan ehditään. Ja enempää ei kannata edes ajatella, vai mitä? Kannattaa. Joka päivä voi haaveilla ja hakea valoa, voimaa ja energiaa valokuvista ja videoista. En tarkoita sitä että haaveilu veisi tilan muulta elämältä, vaan kohtuullisessa määrin haaveilua tekee hyvää paatuneimmallekin tosikolle.
Alanya Kleopatraranta 03/2013

Hassua miten monet ajatukset linkittyvät heti ensimmäiseksi Alanyaan menoon. Tytär ilmoitti
tänään, että oli saanut haluamansa, opiskeluun liittyvän työharjoittelupaikan. Hän oli aivan innoissaan. Hän kertoi miten aikoi järjestää eri asiat, harjoittelupaikka kun sijaitsee niin kaukana opiskelupaikkakunnasta, että sieltäkin pitää vuokrata asunto ko ajaksi. Pohdimme asiaa hetken. Ensimmäisten ilon myllerrysten jälkeen seuraava ajatukseni oli "nyt et sitten pääse kesällä lomalle Alanyaan... no, tule harjoittelun jälkeen".Jotenkin pidän lähes itsestään selvänä sitä että itse olen siellä kesällä, ja syksyllä jne. Toisaalta mikään tässä maailmassa ei ole itsestään selvää. Silti ajattelen jatkavani tämän kaiken jälkeen elämääni, ja Alanya liittyy siihen elämääni tavalla tai toisella. Joten haaveet ne on minullakin ;) .

Turkin suunnalta yhteyttä pitää aktiivisesti ainaostaan kaksi turkkilaista naista. Ja toisinaan myös Abo. Joskus Kyproksen mieskin laittaa viestin. Kaikki muut ovat ihan hiljaa. Ja toisaalta se hiljaisuus on tässä tilanteessa helpointa ja parhaan tuntuista. Ei tarvitse pohtia eikä selitellä, voi vaan olla ja elää niin kuin elämä kulkee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.