sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Mimosan kukkia ja Muşmulaa

Haukottaa, laiskottaa ja pää on täynnä haavaita ja unelmia. Yhdistelmä toimii ainakin nyt, kun ei ole paineita työn tekemiseen. Ja toisaalta juuri siksi tarvitsen uusia haaveita, uusia unelmia ja uusia tavoitteita. Siitä ei olekaan kauaa kun kaikki meni edellisen kerran uusiksi.. mutta sanotaan että jatkuva liike / muutokset pitää mielen virkeänä.

http://www.nefisyemektarifleri.com/mimoza-salatasi/
Mimosa-puut kukkivat parhaillaan myös Turkissa. Mimosan kukkia voit nähdä myös pinkkinä ja violetin sävyisenä, palleroisena ja pötkyläisenä kukintomuodostelmana - näin epätieteellisesti ja naisen logiikalla muotoiltuna. Mimosan tunnistaa helposti siitä, että sen lehdykät "sulkeutuvat" kun niihin koskee.

Turkkilaiset (ja muutkin) käyttävät mimosaa myös mm teenä. Mimosa-tee on vahva matolääke :D . Viereisen kuvan alla on linkki turkkilaiselle ruokaohjesivustolle. Siellä on neuvottu viereisen ruoan teko. Tuon ruoan nimi on Mimosa salaatti, tosin raaka-aineista en mimosaa löytänyt, joten ehkä nimi liittyy ulkonäköön tai johonkin ihan muuhun.

Alanya, ja Yeni Dünya alias Muşmula alias Malta Eriği.
Alanyan torilla on nyt myynnissä kellertäviä hedelmiä, joiden turkkilainen nimi on Yeni Dünya tai Muşmula tai Malta Eriği. Ja löytyy sitä monilta pihamailta ja teiden varsilta puistakin. Tuo Yeni Dünya puu on tuolla yleinen. Osa tosin syö nuo hedelmät jo vihreinä ja raakoina, niin kuin Prince Hotellin henkilökuntakin. He laittoivat raa'at hedelmät pakastimeen ja söivät jäätyneenä yhdessä Rakin kanssa. se oli niiden baaripoikien ja johtajan miehen hupia. Kypsänä se on kuitenkin paljon parempi, minun mielestäni. Tuo viimeinen nimi, Maltan luumu, kuvaa hyvin hedelmän makua. Eli ei muuta kuin kipin kapin torille ja rasiallinen noita mukaan. käytä vaikka jäätelön seurana...

Täällä kaipaan Alanyasta juuri nyt kaikkein eniten tuoreita, luonnollisia hedelmiä, vihanneksia ja juustoja, jäätelöä sekä muita vuohen- ja lampaanmaitotuotteita. Jääkaapille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.