keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Alanyassa tapahtuu

kuva Alanya Belediyesi Hıdırellez Şenlikleri 3.5.2015
Alanyassa oli 3.5. Hıdırellez Şenlikleri jonka aiemmin suomensin kevätkarnevaaleiksi. Kyseessä on vuodenaikajuhla, joita vietetään ympäri Turkkia. Juhla on tavallaan kesän airut. Onni, siunaus, runsaus ja hyvä terveys ovat asioita joita jokainen itselleen, perheelleen ja Turkille toivoo, ja joiden puolesta kirjoitettiin nytkin paljon rukouksia.
Alanyan kaupungintalon takana pidettiin puheita, kilsailtiin leikkimielisesti, sekä viihdyttiin yhdessä ja pidettiin hauskaa. Tapahtumassa kirjoitettuja rukouksia ripustettiin tätä varten järjestettyihin puihin ja tauluihin. Tässä kuvassa näkyy yksi ripustuspaikka.

kuva Alanya Belediyesi Hıdırellez Şenlikleri 3.5.2015
kuva Alanya Belediyesi Hıdırellez Şenlikleri 3.5.2015
Sekä paikalliset turkkilaiset perheineen että alueella asuvat ulkomaalaiset eivät osoittaneet suurta mielenkiintoa tätä Alanyassa nyt ensimmäistä kertaa järjestettävää tapahtumaa kohtaan, sillä enemmänkin osallistujia olisi mahtunut paikan päälle. Hiukan enemmän myös odotettiin. Kaupunki oli panostanut tapahtumaan paljon. Paikalle oli järjestetty mm telttoja ja koristeluja, lasten leikkipaikka, valokuvausnurkkaus, kukka-asetelmia, kivenmaalauskopit, erityinen riippulukkotoivepuu, rantavedessä kelluvia lyhtyjä yms. Tapahtumassa oli tarjolla mm grillimakkaraa, teetä ja turkkilaista kahvia. Toivottavasti tämä karnevaali järjestetään vielä toistekin ja ihmiset osaavat tulla paikan päälle nauttimaan tapahtumasta ja mukavasta yhdessäolosta.

Tässä kuvassa näkyy rantaveteen tehty "lyhtymeri".

Viikonloppu oli Alanyassa muutenkin vilkas, sillä Alanya isännöi mm näkövammaisten 9.
kansallista maalipallokilpailua (Sakıp Sabancı Görme Engelli İlk-Orta Okulları Goalball Türkiye Şampiyonası). Metro-marketin läheisyydessä oli paikallistuotteiden tunnettavuuden lisäämiseen tähtäävät messut.

kuva: Alanya Belediyesi Ebru kursu
25. toukokuuta Güllerpınarı Quarter Güneylioğlussa Alanyan Street Community Center järjestää kädentaitajille ja asiasta kiinnostuneille kurssin, jolla perehdytään marmorointi-taiteen tekoon.  Ilmoittautua voi numeroon (0242)5111298.

9.5. vietetään Alanyassa ensimmäistä kertaa Eurooppa-päivää. Päivää on ideoitu yhdessä Alanyan eri eurooppalaisten järjestöjen kanssa. 23.-25.5.2015 pidettävien Matkailu- ja Taidemessujen aikana myös ko järjestöjen edustajia on yhteisellä osastolla tavattavissa.

Alanya on aktiivinen ja vireä kaupunki, jossa osallistumishalukkaat sekä paikalliset että
kuva Alanya Belediyesi
maahanmuuttajat pääsevät tekemään hedelmällistä yhteistyötä monin eri tavoin. Ja kun panostat oikeisiin asioihin ja viitsit opetella turkin kielen kunnolla, niin voit myös osallistua kursseille ja harrastaa monenlaisia itseä kehittäviä harrastuksia.

Alanyan kaupungin nettisivujen lisäksi heillä on myös sosiaalisessa mediassa omia sivustoja. Joten katsopa esim. Facebookista ym mitä sivuilla näkyy ja tapahtuu. Kaupunki on nyt kiitettävän aktiivinen somen käyttäjä :))

Itseä erityisesti kiinnostava uutinen oli se että Kale Yolu eli linnoitukseen vievä tie on remonttitoimien kohteena. Tietä kunnostetaan ja paikka paikoin myös levennetään. Kuulostaa hyvältä. Mitäköhän tuo tarkoittaa minun asuntoni kohdalla, koska sekin on kyseisen tien varrella? Mielenkiintoista. No, ainakin talo pysyy paikallaan, sillä se on suojeltu historiallinen talo. Tuossa kuvassa näkyy myös yksi historiallinen talo, mutta tuo talo näyttää jo melko surulliselta. Meidän seinät ei sentään näytä siltä kuin niiden päälle olisi kaadettu ruostevettä. Ne ovat muuten vaan mielenkiintoisen näköiset :D . Mietin jopa, että mitähän naapurien kanalaumoille kuuluu, vieläkö kukoilla on kellot sekaisin vai ovatko jo päätyneet pataan...Baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.