maanantai 1. kesäkuuta 2015

Berak Kandili Turkissa tulevana yönä

Tulevana yönä Turkissa, ja muuallakin islamilaisten keskuudessa, vietetään Berak Kandili  -yötä, pelastuksen yötä, Laylatul Baraa'ah. Tästä oli hieman hankala löytää tietoa, mutta tämän verran löysin.  Berak Kandili, Night of Salvation, on lupauksia ja toivoa täynnä oleva yö, jolloin kunnioitetaan Jumalan armollisuutta ja anteeksiantavuutta, ja syntien anteeksi saamisen mahdollisuus näyttäytyy vahvasti. Islamin ajatusten mukaan tänä yönä Jumala on erityisen armollinen maailmalle, ja näyttäytyy kansalleen mm. olemalla armollinen niille, jotka katuvat pahoja tekojaan ja pyrkivät parempaan. Päivällä paastotaan ja
puhdistaudutaan, vieraillaan edesmenneiden sukulaisten ja ystävien haudoilla, ja yöllä kokoonnutaan moskeijaan rukoilemaan, tai rukoillaan ja miestiskellään kotona. Uskotaan myös, että tänä yönä jo poisnukkuneet sukulaiset ja ystävät vierailevat heille rakkaitten ihmisten luona. Tänään muslimit myös rukoilevat imaaminsa puolesta, sillä uskotaan että profeetat ja enkelit näyttäytyvät Imaamille tänä yönä. Ihmisiä muistutetaan kurinalaisesta Koraanin lukemisesta, hyvien tapojen noudattamisesta ja hyvien ajatusten merkityksestä sekä hyvään pyrkimisestä. Tiedot eri lähteissä olivat hieman ristiriitaisia ja englannin- ja turkinkielisiä, joten toivottavasti ymmärsin oikein enkä tehnyt mitään mega-suomennosmokaa tai tulkinnut väärin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.