lauantai 6. helmikuuta 2016

Alanyaa esittelevä kirja

Seitsemän tuntia tanssia on takana tälle päivälle, ja nyt on rento olo. Tuli taas käytyä yksi
kuva: Alanya Belediyesi
lisenssikurssi lisää Alanyan tarpeita ajatellen. Rennon olon lisäksi on myös uuvahtanut ja hieman pöllähtänytkin olo. Aikamoinen annos haasteellisia koreografioita tuli tiiviiseen tahtiin yhtenä päivänä, ja kokonaisuuksien todellinen omaksuminen vaatii omatoimista harjoittelua ja asioiden sulattelua. Alanyan tanssilomasta puhuttiin muutenkin jälleen, paikalla kun oli juuri heitä, joita on tulossa Alanyaan tänä syksynä. Osa suunnittelee jo innoissaan esiintymisiään, ja jotkut pohtivat vielä pääseekö lähtemään tai uskaltaako lähteä. Yllättävän monelle kotoa pois lähteminen on pelottavaa tai työlästä. Onneksi olen saanut itseni liikkeelle ja sille mielelle, että nautin matkustamisesta, uusien ihmisten ja kulttuureiden kohtaamisesta ja hetkessä elämisestä. Eilistä emme voi enää elää, se meni jo. "Huomisesta emme tiedä, esirippu eteen jää". Ainoa jäljelle jäävä todellinen vaihtoehto on siis elää juuri tätä hetkeä, ja vielä mahdollisimman hyvin. Siitä sen ilonsa saa. 
Tällaisina päivinä en juurikaan ehdi miettiä itseäni, Suomea tai Alanyaa. Sitä vain tekee tehtävänsä, sen mihin on lupautunut, ja yrittää selvitä päivän haasteista. Päivän yksi suurimmista positiivisista asioista oli tavata ihminen, jota en ole nähnyt kuuteen tai seitsemään vuoteen missään. Elämä osaa yllättää, onneksi. 


Tuossa yläkuvassa on uusi Alanyan historiaa esittelevä kirja. Kirjaan kannattaa tutustua, vaikkei turkin kieltä taitaisikaan. Kuvia on paljon ja ne kertovt tarinaansa varsin tehokkaasti. LInkki kirjasta kertovaan tekstiin on tässä.

Huomennakin on tanssipäivä, muttei ihan näin pitkä, joten sitten on taas tekstiäkin hieman enemmän kuin tänään. Mukavaa iltaa itse kullekin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.