lauantai 13. helmikuuta 2016

Alanyan sukellusvene ja eksotiikkaa

Kuvassa Pitahaya-hedelmän yksi muoto
Liikkuessani pitkin Suomen maakuntia ihmettelen mihin tieto- ja teletekniikan huippumaaksi itsensä nimennyt Suomi on kadonnut. Vai muistanko väärin, eikö tällaisilla puheilla ole nostettu kansallista itsetuntoa. Joka tapauksessa puhelimen kautta toimiva netti on tänä päivänä minulle perusvaruste, jonka toivon olevan saatavilla. Puhelimessani on kaksi simkorttia, suomalainen ja turkkilainen. Turkkilaisessa on hyvät kentät aina, paikasta riippumatta, ja tuossa tietyn firman suomalaisessa simkortissa on hyvä kenttä vain vain harvojen kaupunkien keskustassa. Turkkilainen simkortti valitsee aina parhaiten toimivan operaattorin, ja sen
kenttien perusteella Suomessa on joka paikassa joku hyvin toimiva operaattori. Suomessa liikkuessa tarvitsisin kuitenkin muutaman eri operaattorin simkortin, ja vaihtelemalla alueen mukaan olisi käytössä lopulta kohtuullisen nopea netti päivästä toiseen. Vai onko muita ideoita? Esimerkiksi eilen illalla yritin katsoa The Voice of Finlandia sekä Netin kautta suorana että Ruudun kautta jälkeen päin. Nettiyhteys tämän kaupungin tässä kaupunginosassa tällä operaattorilla on niin hidas, että viiden sekunnin videon pätkää piti ladata 20  sekuntia. En jaksanut katsoa tuolla tahdilla yhtään mitään, vaan siirryin lukemaan kirjaa. Perusmatkavarusteenani olisi hyvä olla kolmen tärkeimmän operaattorin nettiliittymällinen simkortti. Poikani sanoo, että minun puhelin vaan on niin huono... No, voi ollakin, mutta esimerkiksi Turkissa turkkilaisella Vodafonen simkortilla, ja eri maiden lentokentillä langattomassa netissä puhelimen netti toimii kuin unelma, siis oikeasti vaivattomasti ja nopeasti. Toki sieltäkin löytyy varmasti katvealueita, minun ei vain ole vielä tarvinnut liikkua sellaisella äärimmäisen harvaan asutulla ja kadulla vuoriston takamaalla. Appelsiinipuun alla netti on ollut hyvä ;).
Pitahaya-hedelmän monia muotoja

Eilen uutisoitiin Turkissa aika isostikin sita, että Turkin ensimmäinen turistikäyttöön tarkoitettu sukellusvene on esitelty Antalyassa. Kyseinen sukellusvene tulee käyttöön Alanyaan. Niin että tervemenoa vaan sukellusveneen uumenissa pintaa syvemmälle. Saattaa olla upeat näkymät Alanyankin rantavesissä. Minulle sukellusveneajelu on asia, joka jää hamaan tulevaisuuteen. Se on pelkkänä ajatuksenakin sellainen, jota en koe omaksi huvikseni. Tuo sukellusvene oli sisältä kuvien mukaan ihan kaunis, ja mielelläni annan tilaa muille... Koen sen liian pelottavaksi. Toinen mihin en pysty on sukellus paineilmalaitteilla. Ei vaan ole minun juttuni. Vielä kiitos ja kukkanen kaupungin johdolle ennakkoluulottomasta turistihoukuttimesta. Sukellusveneajelut alkavat huhtikuussa, ja laitan tänne tiedot hinnoista ja aikatauluista, kunhan pääsen Alanyaan varmistamaan ne molemmat.

Alanyassa on jo kahden vuoden ajan kasvatettu punakuorisia banaaneja. Banaani oli kuvien
Alanyan punaisia banaaneja
perusteella kivan herkullisen näköinen. Vain kuori näytti erilaiselta, punaiselta, ja sisus oli kuten keltakuorisessakin banaanissa. Kasvattaja toi puun taimen Ecuadorista kaksi vuotta sitten, ja nyt puu tuotti ensimmäisen kunnon sadon. Innostunut kasvattaja on esitellyt ja maistatellut banaanejaan. Tämä kaksi vuotta on osoittanut sen, että Alanyan ilmasto sopii tuonkin banaanilajin kasvatukseen.  Toinen eksoottinen hedelmä Pitahaya, jota myös Lohikäärmehedelmäksi kutsutaan, on sekin juurtunut Alanyaan ja tuottaa satoa ihmisten iloksi. Tätä hedelmää en ole ennen maistanut, eikä mausta ole aavistustakaan. Tämäkin on kotoisin Kolumbiasta. Suomen kaupoissa olen sitä nähnyt, mutta en ole ostanut. Gazipaşassa kasvattajalla o  1.000 taimen puutarha jo valmiina, ja 3.000 tainta on istutusvaiheessa aloittelemassa kasvuaan.

Tässä alla Alanyaan tulevan sukellusveneen kuvia :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.