keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Ennen ja nyt

Kuva: Alanyai sevenler ja Hilmi Eser, arkistokuva
Kuva Alanyai Sevenler ja Musa Gazi
Tämä viereinen kuva Alanyasta vuosien takaa on omalla tavallaan pysäyttävä. Kaikki he, jotka tuntevat nykyistä Alanyaa, huomaavat hurjan eron erityisesti tuossa rannan tuntumassa, sekä maalla että merellä. Kuvassa autiona rantana näkyvä alue on nyt täyteen rakennettu, ihan kirjaimellisesti. Ranta on täynnään ravintoloita, hotelleja ja muita huvielämää ruokkivia rakennelmia. Satamalaituritkin sekä sataman ja basaarialueen kerrostalot ja liiketilat on rakennettu pääosin tuon kuvan ottamisen jälkeen. Myös se talo, jossa kotini nyt sijaitsee, on tuossa kuvassa nähtävillä.

Tämä kuva on jo paljon tuoreempi kuin edellinen. Tässä ja tuohon alle lisätyssä kuvassakin näkyy hyvin Alanyan laakson täyttyminen, ja kaupungistuminen. Kaiken lisäksi Alanyan keskusta täyttyy edelleen, ja asutus nousee pitkin Taurusvuoriston rinteitä yhä korkeammalle ja yhä kauemmas keskustasta. Samaan aikaan suunnitellaan jo Alanyan keskustan vanhojen ja huonokuntoisten kerrostalojen ja liiketilojen uudelleenrakentamista / uudistamista. Monessa kerrostalossa on huteria ja laittomiakin lisäyläkerroksia, joissa sekä asutaan että työskennellään. Pian keskustan rakennuskanta rakennetaan paljon turvallisemmaksi, terveellisemmäksi ja yhtenäisemmäksi. 


Presidentti Niinistön tämän päiväinen Valtioneuvoston avajaispuhe oli vahva ja kantaa ottava puhe, jota ei voi olla huomaamatta. Hatun nosto ja kumarrus presidentille tästä puheesta. Niin kauan kuin Suomella on vahva ja määrätietoinen johto, on Suomella myös

Kuva Alanyai sevenler ja Tuncay Ocal
mahdollisuuksia selvitä eteen tulevista haasteista. Ja sama pätee ihan valtion tasolta henkilökohtaisellekin tasolle. Kun otat itseäsi "niskasta kiinni" ja ryhdyt jämäkästi ja terveellä tavalla viemään asioitasi eteenpäin, niin sitä kautta myös pääset eteenpäin. Aseta tavoitteesi viisaasti, sillä sinun on mahdollista saavuttaa ne. Me jokainen voimme saavuttaa tavoitteemme ja unelmamme, kun heittäydymme täysillä rakentamaan sitä unelmaa todeksi. Joten jos presidentin unelma on yhtenäinen ja positiivisesti kehittyvä Suomi, niin hänkin löytää keinot tavoitteensa edistämiseksi ja toteuttamiseksi. Kaikki toki ymmärtävät, ettei tällaisia tavoitteita toteuteta päivässä eikä edes kuukaudessa, mutta niitä edistetään joka hetki, kaikkina pienimpinäkin hetkinä. Tärkeintä on se, mitä itse kukin sisällään tuntee, ja miten valjastaa omat sisäiset voimansa tavoitteisiin pääsyä tukevaksi. Ihmisellä on käytettävissään enemmän sisäisiä voimavaroja kuin moni arvaakaan.

KUva RumiEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.