keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Remonttihommia turkkilaisittain ;)

kuvan jakoi Facebookissa tanskalaiset Alanyassa -ryhmä
Törmäsin Facebookissa niin aamunauuja aiheuttaneisiin kuviin, että päätin jakaa ne täälläkin. Löytyy näitä vastaavia kuvia ja kokemuksia Suomestakin, mutta laitetaan nyt sivuston teeman mukaisesti tänne muutama tee-se-itse -miehen remonttikuva Turkista. Mistä sitä tietää, vaikka olisivat Alanyastakin otettuja. Ehkä on kuitenkin netissä jaettava kuvasarja, joka on kuvattu sieltä sun täältä. 

Tässä ensimmäinen hymyn tuoja... vaikkei näistä aina tiedä, että nauraisiko vaiko kauhistelisiko. Kukin valitkoon siis kannanottonsa itse. Turkkilaisen komentoketjun mukaanhan aina se nuorin ja uusin tulokas on se, jota kaikki vanhemmat miehet käskee. Nuorimmalla teetetään kaikki se, mitä vanhemmat miehet eivät pysty tekemään tai eivät viitsi tehdä.

kuva tanskal Alanyassa -ryhmä
Samaa sarjaa on tämäkin työmaakuva. Isoimman miehen profiilista päätellen saattaa olla jopa saman firman kuva, kuka tietää. Kekseliäisyyden puutteesta miehiä ei ainakaan voi syyttää, tosin turvallisuusajattelu on alkutekijöissään. Tai sitten työntekijöitä vaan on tosi runsaasti ja halvalla, että on halvempaa palkata painoina toimivia miehiä kuin hankkia asianmukaiset turvalaitteet tai nostolaitteet tms. Kiinnostaisiko ryhtyä kyseisen yrityksen palkkalistoille vaikkapa ilmastointiasentajaksi? 

Sähkötöitä olen tuolla aina kauhistellut, ne kun näyttävät sotkuiselta vyyhdiltä tai keskeneräiseltä työltä, katsoi niitä sitten ravintolassa, yksityiskodissa tai vaikkapa omassa naapurostossa. Eikä oma asuntonikaan tee poikkeusta. Sielläkin on "persoonallisia" sähköjohtovirityksiä, ja nyt myös nettikaapeliviritelmä. Tarvitaan vain yksi kova tuulenpuuska, joka kaataa vanhan mantelipuun, ja minulta lähtee sekä nettikaapeli että sähköjohdot irti. Molemmat on ripustettu mantelipuun oksia kannattimena hyödyntäen ja oksiin kieputellen. Tuossa yksi syy miksi muutto on houkuttelevaa.

kuvat:Facebookissa tanskalaiset Alanyassa
Seuraavaksi muurauksen mallia, kun kerran omastakin asunnosta tuli puhetta. Tätä samaa tyyliä näkyy sekä meidän 1800-luvulta peräisin olevassa talossamme, siinä osassa, jonka omistajat ovat itselleen muokanneet myöhemmin hieman laajemmaksi. Tätä samaa tyyliä näkyy Alanyassa monin paikoin, tyylitellyistä julkisivuista huolimatta. Tarvitsee vain kiertää rakennuksen sivulle tai taakse. Kiiltävän ja huolitellun julkisivun puoli on vain kulissi. Sivuseinien tai takaseinän ei  tarvitse olla huoliteltu, ja tällainen on melko tavallinen näky keskustassa ja Kalella.

Oma silmä on näihin jo tottunut, ja tavallaan  ymmärränkin paikallisten "kaikki jämät käytetään" -logiikan. Tässä on sentään kokonainen ja melko tukeva seinä paikallaan :D . Kaikissa ei välttämättä ole sitäkään. Park Hotellin luota Kalelle noustessa, heti ensimmäisen mutkan jälkeen, on edestä siistihkö talo takaa "vajaaseinäinen". Osa seinästä on sortunut.

kuvan jakoi tanskalaiset Alanyassa ryhmä
Hyvin suoritetun lautasantennin kiinnityksen jälkeen ei tarvita muuta kuin tyytyväinen hymyn kare suupieleen ja sohvalle katsomaan jalkapallomatsia. Lautasantenni on oltava jokaisen miehen kotona, sillä jalkapallo on osin tärkeämpää kuin vaikkapa oma syöminen. Siltä ainakin vaikuttaa näin ulkomaalaisen naisen logiikalla katsottuna, kun elämänmenoa seuraa. Harmi vaan, että ihan hienot ja kevyet alumiinitikkaat on nyt sitten jääneet pois tikaskäytöstä. Kenties niille on löytynyt muukin kuin koristekäyttö tämän toimenpiteen myötä. Tosin nuo saisi tuosta aika helposti pois...

On itsekin tullut tehtyä joitakin hölmöyksiä esim. ompelukoneen kanssa. Vetoketjua ommellessa on tullut ommeltua kiinni muutakin kuin vetoketju. Niistä ei onneksi ole ainuttakaan todistusaineistoksi kelpaavaa kuvaa tallessa, ainoastaan nauruhermoja kutittavia muistoja. Tosin sitä työtä korjatessa ei välttämättä naurata yhtään.

kuvan jakoi Facebookissa tanskalaiset Alanyassa -ryhmä
Kuinka sinun mielestäsi menee sähköjohtojen veto betoniseinään - pintaan vai syvemmälle, suoraan vai mutkille? Tähän kuviomuodostelmaan on vaikea keksiä logiikkaa, ellei se logiikka ole esim. iskuporakoneen vapaa liikehdintä betoniseinän pinnalla. Luovaa taidetta vai asentajan mielen maisemaa? Kaikki eivät tuohonkaan pysty. Suoraviivaista ja ankeuteen taipuvaista suomalaista saattaisi jopa ahdistaa moinen eläväinen mutkittelu. Tuossa saattaa olla syntymässä keittiön sähkö- ja vesipisteet. Tiedätkö varmasti missä sinun turkkilaisen keittiösi sähköjohdot kulkevat? Varmistu asiasta, ennen kuin poraat seinään XD.

kuva tanskalaiset Alanyassa ryhmältä
Entäs tämä? Taidetta, vai ainoastaan arkirealismia, eli rakennettu kaikilla niillä jämäpaloilla, joita asentajalla enää sattui olemaan mukanaan. Jospa hän tämän jälkeen vaikka vaihtoi ammattia, eikä halunnut jättää itselleen ainoatakaan muistokappaletta muistuttamaan edellisistä töistään. Vai olisiko ensimmäisen vuosikurssin oppilaan ensimmäinen harjoitustyö, tai ihan vaan opettajan maanantaiaamun riemuksi ja piristykseksi tehty pienoinen yllätys. Olisi kyllä melkoinen yllätys löytää tuollainen, kun ensimmäistä kertaa katsoo omaan allaskaappiin. Ehkä jatkossa katson allaskaappiin myös vuokra-asuntoja etsiessä.

Kyllähän tuo ehkä hajulukkonakin toimii, sillä ainakin yhdessä kohdin vesimutka on alempana kuin ulosmeno. No, jos omasta keittiöstä tai kylpyhuoneesta löytyisi tuollainen viritelmä, niin tyynen rauhallisesti voisin todeta, että hajulukon puhdistus on sitten täysin miesten työ, ja vielä mielellään se työ, joka asennuksen on suorittanut. Kuvan lienee ottanut suorituksestaan ylpeä tekijä, joka intoa täynnä sanoo "minä tein sen". 

kuvan jakoi Facebookissa tanskalaiset Alanyassa -ryhmä
Näistä lopuista sanon vain sen, että nauti näkymistä ja maisemista. Elämä voi yllättää monella eri tapaa, ja erityisesti siellä missä sitä vähiten odotat. 

"Vain elämää, ei sen enempää, on kaikki tää koeta ymmärtää..." Irwin


kuvan jakoi Facebookissa tanskalaiset Alanyassa -ryhmä
kuvan jakoi Facebookissa tanskalaiset Alanyassa -ryhmä
kuvan jakoi tanskalaiset Alanyassa ryhmä
kuvan jakoi tanskalaiset Alanyassa ryhmä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.