lauantai 27. helmikuuta 2016

Rokkibileet, seminologi vai ponit?

kuva: Alanya.bel.tr Uusia kukkaistutuksia keskustasta
Saunasta juuri ulos tulleena on helppoa olla rentoutunut. Siltikään en saunaa kaipaa, hamam riittää hyvin. Talvikuivassa Pohjolan säässä kurtistunut ihokin kaipaa hamamin kosteaa lämpöä, kuorintaa ja öljykäsittelyä. Hemmottelua se on koko hamam, silloin kun kaikki osaset ovat kohdillaan. 

Istanbul osa yllättää. Tällä kertaa Istanbulista uutisoidaan busseihin kiinnitettävien paniikkinappuloiden käyttöönotosta. Busseihin asennetaan erityiset napit, joita painamalla kamerat tallentavat napin lähistön tapahtumia mahdollisimman
kuva: alanya.bel.tr Lastenteatterituokiosta Alanyasta
tarkasti. Myös vartijat puuttuvat tapahtumiin hälytyksen saatuaan. Nappia saa painaa, jos kokee tulleensa ahdistelluksi tai joutuu esimerkiksi ryöstön kohteeksi. Nappien asennuksella halutaan lisätä turvallisuutta, karsia pois vääränlaista toimintaa ja helpottaa rikosten selvittämistä. Tässä linkki Hürriyet Daily Newsin alkuperäiseen englanninkieliseen artikkeliin. 


 Toinen uutinen, Helsingin Sanomien verkkosivuilta luettu, kertoo, että kolme suomalaista on pidätetty Kaakkois-Turkissa jonkin mellakan tai kokoontumisen yhteydessä. Alkuperäinen artikkeli on täällä.   Kaakkois-Turkki on todella kaukana turistialueilta,
Alanya.bel.tr
joten oikeastikin herää kysymys, että mitä  ihmettä he siellä tekivät? Kannattaa seurata Ulkoministeriön ohjeita, ja olla matkustamatta sinne kaukaisempiin maakuntiin, kun nykyisenkaltainen tilanne on siellä päällä. Monella suomalaisella on sulhoja ja tuttuja, joiden synnyinperheet ovat ko alueelta kotoisin, mutta silti. Kannattaa kulkea silmät auki ja ajatella ihan itse ja kriittisestikin. Edes minä en ole niin pöhkö, että lähtisin juuri nyt tuonne Syyrian rajan tuntumaan. Toisin sanoen, minulla ei ole mitän riittävän hyvää motiivia lähteä sinne ;) . Alanya on kaukana levottomuuksista ja siellä on rauhallista ja turvallista. Välissä on iso ja muhkea Taurusvuoriston loppupää, vaikka on sillä vuoristolla joku muukin nimi ko alueella, en sitä nyt muista.


Alanya.bel.tr valmistuva kodittomien eläinten keskus

Alanyan kaupungin kodittomien eläinten hoitokoti löytyy tämän linkin kautta


Viime vuoden lopulla uutisoitiin sitä, kuinka Demirtasin alueelle aletaan rakentaa uutta kodittomien eläinten hoitokeskusta, ja nyt ollaan jo näin pitkällä. Kaupunginjohtaja kävi katsastamassa laitoksen rakennustyömaan tilanteen, ja tämäkin kuva on siltä matkalta. Jotakin on vielä tehtävääkin, mutta tosi paljon on saatu valmista aikaan. 

Itselläni päivä on mennyt taas erityisen vilkkaasti, kun ympärillä pyörii kaksi mummolaan tullutta vilkasta pikkulasta, hoitomummo (isomummo) ja perhe, jonka luona kaikki tapahtuu. Pikkulapset olisivat tänään halunneet leikkiä kanssani joko ponileikkiä, tai navettaleikkiä seminologeineen tai vaikkapa rokkibileitä... ohjeistin kuinka hevosille rakennetaan esterata, kun muut vaihtoehdot eivät tuntuneet olevan "minun maailmastani". En uskaltanut edes kysyä mitä tarkoittaa navettaleikki seminologeineen o.O . Olin siis tapoihini kangistunut kalkkis. Sen sijaan pakkasin pikkulapset, mummon ja perheenäidin autoon, ja ajoimme paikalliselle liikuntahallille katsomaan mitä tarkoittaa yhdistystori. Kannatti  käydä, sillä mummonkin huulilla karehti hymy pitkään.

 

6 kommenttia:

 1. Hei olen nyt muutaman päivän ajan lukenut blogiasia sillä alanyan reissu lähestyy. Lento alanyassa taisi olla 9.3. joskus 1 jälkeen yöllä. Oliko vinkkejä miten lentokentältä alanyaan hotellille on tuohon aikaan järkevin matkustaa? Entä minkälaista elämä tällähetkellä siellä alanyssa ylipäätä on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, 01:30 on minunkin lentoni siellä, tosin eri yönä. 27 TL maksaa ennakkoon tilattu pikkubussikuljetus 7/24lta, eli www.724transfer.com. Kun sen tilaa ennakkoon, soittamalla tai netistä, niin Gazipasasta Alanyan keskustaan yöllä 27 TL. Yleensä käytän muuta, mutta tuohon aikaan ei kulje Havas eikä muut bussit. Minulla on varausnumero, ja maksan kyydissä. Ennakkoon en maksa enää mitään, sen verran on tullut ohareita. Alanyassa on hyvä lomailla. Rähinät ja muut ongelmat ovat nyt olleet onneksi kaukana. Alanyan merkitys Turkin turismille on iso, ja siksi sen suojaus on vahva. Palaan Alanyaan aiemmin kuin sinä, ja laitan kyllä blogiin jos ongelmia on. Tuttavapiirit sanovat, että rauhallinen peruselämä jatkuu, turkkilaiseen tyyliin. Hyvää matkaa sinulle :).

   Johanna

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Kännykällä lähtee vastaukset aina tuplana, en tiedä miksi.

   Poista
 2. entä jos ei ole vielä vaihdettuna rahaa liiroiksi voiko maksaa euroilla/kortila, visa elektron.. Kunnon ummikot ulkomailla,hyvä että englantia osaa! :D mutta kiitos paljon avusta, täytyy varmaa varata tuo kuljetus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni sen voi maksaa netissä varauksen yhteydessä euroilla Visa-pankkikortilla, ja lähes aina siellä hyväksytään myös eurot. Lentoasemalla on ainakin 4-5 pankkiautomaattia ulko-oven vieressä rivissä. Ne ovat siellä sisältä katsoen vasemmassa laidassa, päässä. Niistä voi nostaa kaikilla Visa-tunnuksellisilla suomalaisillakin pankkikorteilla. Voit nostaa sieltä liiroja. Itse käytän automaatteja harva se päivä, ja vain kerran on ollut ongelma, joka oikaistui. Yksi pankkiautomaatti nieli Nordean kortin usein 2013, mutta ei muut, eikä sen jälkeen.

   Poista

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.