keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Varjossa

Vertaistukiryhmä, ja mitä kaikkea se lopulta onkaan, on ruotsinkielisenä ja yhteispohjoismaisena perustettu facebookiin. Jos olet suomalainen, ruotsalainen, norjalainen tai tanskalainen nainen, joka on parisuhteessa turkkilaisen miehen kanssa, ja asuinpaikkana on Alanya, niin ruotsinkielellä asioiden voit kohdata muita samanlaisessa tilanteessa eläviä naisia ja perheitä. Yhteisö on suljettu, ja jäseneksi voi hakea Facebookissa. Ryhmä löytyy nimellä Alanya för kärleken. Yhteistapaamisia ja muuta yhteistä kivaa on sivuston perustajien mukaan luvassa.

Itse olen sellaisessa elämässä ja tilanteissa mukana vielä puolitoista viikkoa, että en jaksa keskittyä kirjoittamiseen. Kaikki energia menee nyt tähän tilanteeseen. Maaliskuun ensimmäisen viikon jälkeen elämä jatkuu omissa kotiympyröissä, ja on aikaa, aurinkoa, kamera ja nopea netti ulottuvilla. Silloin pääsen jälleen normaaliin alanyalaiseen päivärytmiin.

Suomessa on tänään Matin päivä, eli kevään ensimmäinen päivä. Lunta sataa Savossa isoin hiutalein, rauhallisesti leijaillen. Kolmas kuukausi on menossa tätä Suomen oloa ja eloa, ja aurinkoisia päiviä on ollut enintään viisi koko tänä aikana. Aluksi oli vain kaamos, ja nyt koko ajan on pilvistä, pilvistä ja pilvistä. Tiedan, että Alanyaan palattuani istun auringossa ja rannalla aaltojen pärskeessä, ja annan tuulenvireen ja aaltojen viedä murheet mennessään, tai ainakin harteilta pois. Aurinko saa sulattaa tämän talvessa jähmettyneen ulkokuoren pois, ja vaihtaa kieliasetukset monikansalliseksi, pukeutumisen keväiseksi, käytöstavat turkkilaisen kohteliaaksi ja ruokavalion Välimerellisesti kasvisruokapainotteiseksi. Tuosta listasta huomaan, että olen jo mennyt kahden maan kansalaisen rajan yli. Toinen kotini on suomalaisuudessa, ja toinen kotini on turkkilaisuudessa, tällä hetkellä alanyalaisuudessa. Eihän sitä koskaan tiedä ennakolta, että minne tie vie. Aika näyttää.

Tänään on myös sellainen päivä, että olen ylpeä molemmista junioreista. Molemmat ovat ottaneet elämänsä haltuunsa, ja ovat hienosti, vastuullisesti omilla jaloillaan seisovia, ja elämästään nauttivia nuoria aikuisia. *Huokaus*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.