tiistai 1. maaliskuuta 2016

9 kuukautta

Niin vaan on alkanut
kevätmuutto. Nuorempi ikäpolvi, ja minä, siirrymme Välimeren rannalle lämpimään, samalla kun siellä viileässä talvisäässä olleet suomalaiset seniorit alkavat palailla Suomen kostean viileään kevät- ja kesäsäähän. Säilyy tasapaino ;). Tästä muuttoliikkeestä tuli luontaisesti mieleen erään Pielavedellä asuneen miehen kommentti "silkkipöksyuikuista" ja "pullasorsista". Ehkä joskus kirjoitan muistelmat, ja ehkä siellä tohdin kertoa tuon lausahduksen taustoistakin, tai sitten en. Joka tapauksessa ensimmäinen tuttava muutti juuri Alanyaan, itse lennän perässä, ja reilu viikko myöhemmin tulee seuraava tuttava, reilu viikko siitä seuraavat kaksi ja taas parin viikon päästä yksi lisää jne. Kevät on vilkasta matkustusaikaa, kesä samoin, ja syksy, mutta talven muuttajia en juurikaan tunne. Vielä. Uskon, että Alanyan talvimatkailu lisääntyy lähivuosina. Nyt haasteena on suorien lentojen puute. Nuoria se ei hidasta, mutta monille eläkeläisille se saattaa olla kynnyskysymys.

Minulta ei montaakaan
järkevää ajatusta löydy tähän aikaan iltayöstä näin väsähtäneenä, ja tekstitkin ovat sen mukaisia. Jälleen naputtelen kännykällä kirjain kerrallaan tätäkin tarinaa, ja mietin samalla ajatuksia monin verroin enemmän, kuin mitä ehdin kirjoittaa. Toivottavasti asuntooni ei ole murtauduttu poissaoloni aikana, ja toivottavasti läppärini on tallessa siellä edelleen. Onhan siinä oma viehätyksensä päästä taas omalle, vanhalle ja tutulle  läppärille, oman pöydän ääreen, sinne, missä pippuri kasvaa.

Tässä vaiheessa voin jo päivittää vointikuulumisia aivoleikkauksen jäljiltä. 9 kuukautta tuulee reilun viikon kuluttua kuluneeksi siitä, kun kallo avattiin ja verisuonipullistuma

suljettiin. Tämä 9 kk on ollut rankka, moniulotteinen ja monenlaisia tunteita ja tilanteita herättänyt jakso elämästäni. Positiivisinta on se, että yllättävän monista vaikeista jalkiseuraamuksista olen saanut toipua, eikä mikään niistä ole palannut takaisin. Onneksi. Ainakin vuosi menee toipumiseen  sanotaan, ja kohta se vuosi on täynnä. Voin vain kiittää.

Tästä lähden innolla tulevan vuoden seikkailuihin, mitä ikinä ne ovatkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.