lauantai 26. maaliskuuta 2016

Bussilippujen hintoja korotetaan

Aamuaurinko siivilöityi oliivipun lehvästön läpi vuoteelle, ja kovin vahvasti leikkiin kutsuen heiluivat varjot sängyn päällä, ainakin tiikerinpennun mielestä. Sulavasti liikkuen ja kaikki 20 kynttä valmiiksi asemissa tämä nuori herra jahtasi näitä varjoja aamulla ennen kuutta, varjojen kohdalle osuneen peiton alla olleen nukkujan toiveista huolimatta. Ei auttanut sanoa "nuku", eikä auttanut mikään muukaan kuin herääminen ja kissan kanssa leikkiminen. Jos tämä on turkkilainen angora tai maine coon, niin se osin selittää sen seurallisen ja vaativankin luonteen. Ja energiaa on useammankin duracell-pariston verran.

Samalla kun kerran heräsin taas liian aikaisin, niin päätin tehdä jotain hyödyllistä aamutunneilla. Lenkkarit jalkaan ja pitkälle lenkille. Kymmenen kilometriä tuntuu lihaksissa mukavasti, tosin en nyt juossut tuota matkaa, mutta tuntuu se silti. Meren rannalla hengittelin suolapärskeistä ilmaa puolisen tuntia lenkin puolivälissä, ja sieltä on tuo toinen videokin. Pari hoidettavaa asiaakin sain toteutettua, mutta kissaa ajatellen en löytänyt sitä naista jota etsin. Tuossa se taas sylissä kehrää, vaikka naapurin mamma ja hänen poikansa kuuluvat sitä pihalla huutelevan. Puheista päätellen olisivat vieneet sen jonnekin kauemmas kuin edellisellä kerralla. No, tällä kertaa löhöilköön tuossa, kunnes järkevämpi osoite löytyy. Itseltäni loppui yksi tärkeimmistä astmalääkkeistä eilen, eikä sitä samanlaisena saa Turkista lainkaan, ei ainakaan aiemmin ole saanut. Ilman kissaa olisin voinut pyrkiä taas siihen, että selviän ilman tuota lääkitystä, mutta kissan läsnäollessa tiedän, että vaikeuksia tulee. Minulla vaan ei ole tarpeeksi kova luonne siihen, että hylkäisin tuon otuksen ulos. Maanantaina siis, jos viikko sitten Suomesta turkkilaiselle tilille siirretyt rahat ystävällisesti lopultakin ovat tulleet, on apteeksita haettava vähän toisenlainen versio, joka sekin auttaa. Tuli samalla mieleeni se, että viimeksi
kun pankkikortti katosi, ja piti siirtää suomalaisesta turkkilaiseen pankkiin, niin oli joku kristillinen juhlapyhäaika ja siirto kesti älyttömän kauan. Pääsiäisestä johtuen nytkin kestää. Olisihan toki WesternUnion ja raha siirtyisi nopeasti Suomesta Turkkiin, kovalla välityspalkkiolla, mutta siirsin ison summan kerralla tänne, ja aikanaan se tulee.

Kohta alkaa huhtikuu, ja Suomessa keväiset säät. Täällä rantabaarit olivat tänään aktiivisia toimijoita. Joillakin oli jo ihan valmiit systeemit, ja jotkut vasta kaivelivat laattoja ja muita tarpeellisia hiekkaan paikalleen. Alanyassa kaupunkibussien lipun hinta nousee 15.4.2016 hieman, eli 2,00 TL:sta 2,50 TL:aan. Turkkilaisten 40 vuotta käyttämät paperiset henkilökortit vaihtuvat nyt sirullisiin, muovisiin henkilökortteihin. Ja lentorintamalta kerrotaan, että jatkossa Prahasta pääsee suorilla lennoilla Gazipasaan. Uusi vaihtoehtoinen reitti avautuu siis suomalaisillekin, jos haluaa tehdä välilaskun Prahassa.

 Monin paikoin kaupungilla tuoksuu appelsiinipuun kukkien huumaava tuoksu. Osa puista on täynnään appelsiineja, ja sitten on niitäkin, jotka sekä kantavat hedelmiä että kukkivat. Monenlaista ihmeteltävää ja kuvattavaa kaupungilla oli tänäänkin, tai erityisesti luonnossa, joten yritän huomenna aamulla aikaisin lähteä kameran kanssa kävelylenkille. Valokuvauksesta voin sanoa sen verran, että yksi Suomen kansainvälisesti palkituimmista valokuvaajista, tanssija ja tanssinopettajakin, ja ennen kaikkea hyväsydäminen ihminen, työstää täältä Alanyasta mielenkiintoista valokuvakirjaa. Kirja menee kustantajalle vielä tämän vuoden aikana. Kustannusprosessit ovat hitaahkot, niin kuin olen viimeisen vuoden aikana oppinut, mutta tuokin kirja upeine kuvineen tulee markkinoille aikanaan, toivottavasti jo vaikkapa tammikuun 2017 Matkamessuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.