lauantai 5. maaliskuuta 2016

Cha cha chaa

kuva Alanyan kaupungin sivuilla jaettu, alanya.bel.tr
Viimeinen työpäivä Suomessa tällä erää on menossa, ja matkakuume on ihan omissa sfääreissään. Ajatusten harhailun kotiin päin huomaa myös siitä, että eilen tehdystä arabialaisesta maustekakusta jäi kerma pois, että työnantajan kissa pissi minun villasukan päälle (normaalisti olisin hoksannut ajaa sen pois) ja että viime yön unissa olin jo Alanyassa. Vähänkö oli karua herätä tuollaisten unien jälkeen sohvalla Savossa :D .


Alanyassa näyttää olevan vielä hiljainen talvikausi, ainakin live-kameroiden perusteella, sillä illalla 20.30 katsottaessa satamassa näkyi liikkuvan vain yksi ihminen. Tänään siellä näkyy satavan ja tuulevan, saa nauttia myös isoista, rantaan pärskähtäen murtuvista aalloista. Eilen muuten tuli iso risteilijä Alanyan satamaan, ja toi mukanaan toista tuhatta brittiä. Sesonki on avattu risteilyjenkin osalta, vaikka kaupungilla onkin edelleen rauhallista. Alanyan kauppiaille turistien tulo tulee taas tarpeeseen, sillä pitkä,
Topkapı Palace, İstanbul, haaremin ovi
tuloton talvi on monella takana. Isommilla yrittäjillä ei ole hätää, mutta pienyrittäjät ovat usein talviaikaan pulassa.


Intoa ja energiaa on nyt sopivasti leivontaa ja mummon hoitoa ajatellen. Päivän mittaan askareita on vielä kohtuullisen paljon, mutta toisaalta se on hyvä, menee päivä vauhdikkaasti. Illalla pakkaan pienen matkalaukun, ja aamulla siirryn taas tutummille seuduille. Kimppuun yrittänyt flunssakin on taltutettu, eli mitään matkustamisen esteitä ei ole näköpiirissä. Kyprokseltakin soiteltiin taas eilen sellainen "en minä ole sinua unohtanut, alahan tulla kylään" -puhelu. Ihminen, jota en ole koskaan edes tavannut, soittelee jo ties monettako vuotta, ja haluaa tavata. Ja aina ennen kuin olen sinne asti päässyt, olen hermostunut hänen omistushaluunsa niin paljon, että olen jättänyt menemättä. Edelleen silti mietin, että Kyproksella olisi kiva käydä ihan muuten vaan, ja nyt on Alanyassa tuttava, jonka ehkä saisi mukaan. Katsotaan imten käy.

Muutama asia on vielä Suomessa hoidettava ennen lentoa, kunhan vaan muistaisin kaikki ;) . Ja tällä kertaa otan tietoisesti yhden ylimääräisen matkatavaran, 10 € / kg, vaikka Turkish Airlinesilla lennänkin. Joitakin kevyitä tavaroita lähtee pinkkiin kauppakassiin, kun en malta niitä tännekään jättää. Melkeinpä laulattaa jo, cha chan tahtiin. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.