tiistai 29. maaliskuuta 2016

En kestänyt katsella

Ne, jotka tuntevat minut elävästä elämästä, tietävät miksi näin sanon... jollain tavalla koin
Näitä riittää edelleen silmänilona, Alanya 03/2016
ylittäneeni itseni, ja yllättäneeni myös itseni. Haastavista allergiaoireista huolimatta meillä on nyt yhden kissan kissasairaala. Pikkuherra Tiikeri, joka on muuten eläinlääkärin arvion mukaan noin 4,5 kk ikäinen, on nyt leikattu, rokotettu, lääkitty sisä- ja ulkoloisten osalta, saanut passin ja antibiootettu kielen tulehduspesäkkeiden vuoksi. Tämä  kissa on tosi siisti, sillä heti sen jälkeen kun se alkoi vähänkään pystyä olemaan jaloillaan, se hoiperteli pitkin seiniä keittiöön, ja on oksentanut kaikki useat oksennuskerrat samaan paikkaan, ja pissannutkin juuri siihen samaan paikkaan. Turhaan poistin matot koko talosta. Ja ensimmäisen kerran elämässäni pyyhin oksennukset kissan naamasta, sen sijaan ihmisen naamasta on tullut pyyhittyä useinkin. Kaikkeen sitä joutuu / pääsee osallistumaan. No, täällä on siis puoliksi turkkilainen angora, harmaa, leikattu ja passin saanut kollipoika, joka etsii kotia, edelleen. Eläinlääkärikäynnistä vielä sen verran, että ihmisten operointi on ihan eri asia, mutta kissan kohdalla sanoin jo heti mennessä, että en pysty olemaan edes samassa huoneessa kun kissaa piikitetään ja leikataan nukutuksessa. Oli hyvä eläinlääkäriasema, tai siis jäi hyvät kokemukset ainakin minulle. Kissa ei osaa kertoa, mutta on kaikessa tokkuraisuudessaan ollut ainakin rauhallinen, sen jälkeen kun sain sen irrotettua kuljetuskopan metalliritilästä, josta yritti kaikin voimin tulla läpi heti kun vähän heräsi. Sylissä pyyhkeiden sisällä on ihan rennosti nukkuva.

 
En ota tavakseni puhua kissa-asioista joka päivä, mutta puhun nyt, kunnes kissalle löytyy koti ja muille kissoille Sarinkin avuksi heiman tukijoukkoja. Kun aiemmin annoin Alanyan kaupungin ja Deturin sekä niiden yhteistyökumppaneiden eläinsuojan ja hoitokeskuksen tukitilinumeron, niin tässä on nyt Sarin ylläpitämä kissojenhoitokodin yhteystieto. Facebookista nimellä Alanyan kissat löytyy hänen sivustonsa. Sari lainasi nytkin kuljetuskopan ja vei meidät eläinlääkärin vastaanotolle, jonne en olisi itse ihan helposti perille löytänyt. Jostain syystä tuo kuva keikahti kyljelleen, eikä suostu kääntymään, mutta siinä on tämän kissan passin kansi.

Harvoin poistun apteekista niin hymyssä suin kuin tänään. Hain itselleni lisää allergialääkkeitä 
en kyllästy tähän maisemaan
ja tarvittaessa käytettävää, hankalissa tilanteissa auttavaa astmalääkettä, ja apteekkari itse tuli siihen paikalle kesken asioinnin. Minulla oli kerrankin mukana ihan konkreettisesti suomalainen Spiriva respimat, ja toistaiseksi sitä ei ole Turkista saanut. Taas kerran vinguin ja vonguin, että etsi se jostain pliis. Aikansa katseltuaan hän sanoi, ettei se edelleenkään ole saatavilla missään niistä varastoista, joista he voivat lääkkeitä tilata. Sen sijaan sen vanha muoto on saatavilla, mutta nyt en sitä suostunut ostamaan. Tästä kehkeytyi keskustelu, jossa hän ihmetteli miksi haluan sitä, onko minulla keuhkoahtaumatautikin jne. Hän tietää jo, että olen astmaatikko sairaanhoitaja. Selitin hänelle, että tarvitsen sen nyt siksi, kun olen kissalle allerginen, ja kotona on nyt kissa väliaikaishoidossa jne. Olisittepa nähneet sen miehen ilmeet. Siinä meni vaikka minkälaisia ajatuksia ja tuntemuksia ihan laidasta laitaan. Ei hän silti sanonut ääneen sitä mitä ajatteli, mutta kasvot  kertoivat paljon. Ja supatti hän jotain ulos kahville lähtemisestä, mutta onneksi siihen tuli juuri silloin hänen työntekijänsä ja toinen asiakas, niin ei tarvinnut vastata. Oli hyvä hetki poistua paikalta ja hymyillä mennessään. No, kerrankin oli saman ikäinen ja silti vielä komea kahville kyselijä. Parin viikon päästä vasta on seuraava lääkeostotarvis, jollei yllätyksiä satu, ja hän ehtii jo siihen mennessä unohtaa. 


Meidän talon remonttireiska tuli tänään uudelleen käymään, koska työt olivat vielä kesken.
Paljon puita on leikattu taidokkaasti taas, 03/2016
Samalla annoin hänelle palautetta siitä, että wc:n vedenottoputki  vuotaa, tiputtaa vettä tippa kerrallaan, ja että he pyttyä asentaessaan rikkoivat pide-suihkun (turkkilaisen mallin) vääntämällä sen liian kireälle, jolloin muovi yksinkertaisesti murtui kierteiden vierestä. Remonttimies huokaili muutaman kerran raskaasti, oli ilmeisen harmissaan siitä, että takerruin tuollaisiin pieniin yksityiskohtiin, ja aloitti operaationsa vikojen parissa. Tuolla hän nyt laittaa hyttysverkkoja paikalleen, kun edelliset olivat liian reikäiset. Samaan aikaan vuokraemäntä-mummu kulkee perässä joka askeleella ja papattaa tauotta. Tuolla mummolla on valtava puhumisen tarve, ja tavallaan ymmärrän sen, koska hän on puhumattoman papan omaishoitaja... mutta silti hänen puhetulvansa on ihan mahdoton, kuin hyökyaalto. Remonttimies "pakeni paikalta" melko kiireesti, ja yksi ikkunan jäi verkottamatta, se kaikkein tärkein. Mutta ei hätää minun puoleltani, sillä muutan ennen elokuun helteitä  :)) . Yksi asunto on jo katsottuna ja minulle luvattunakin, mutta jäämme nyt vain odottamaan työlupaa ja työn alkamista. Ennen niitä mennään entisillä kuvioilla. Jos asunto menee tällä välin muille, niin menee, ja jos on vapaana vielä silloin, niin sitten on tarkoituskin että menen siihen. Katsotaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.