sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Hiekkaleikkejä

Kleopatrarannan puisto ja hääpari 03/2016
Kleopatrarannan alkupään puistoissa kuului tänään taas pitkästä aikaa kansainvälisiä kieliä, myös suomea puhui muutama seurue. Tämä morsian taisi hermostua ulkomaalaisten kuvaajien määrästä, tai sitten jostain ihan muusta. Moni ulkomaalainen pysähtyi kuvaamaan heitä samalla kun heidän oma valokuvaajansakin otti kuvia. Morsian oli todella kaunis nuori nainen, ja tuota pukua ihasteltiin siellä isommallakin porukalla. Nuo puistot ovat suosittuja hääkuvauksen paikkoja, ja lähes joak viikko siellä törmää ainakin yhteen kuvattavana olevaan hääpariin.
  
Rannalle olivat ilmestyneet sekä lentopallon pelaajat että rohkeimmat auringonottajatkin, vai pitäisikö sanoa että kylmää pelkäämättömimmät. Tungosta ei vielä ollut hiekalla, vaikkei tuo kuva ihan kerrokaan rantatuolien kansoituksesta. En kehdannut ottaa kuvia rantatuoleissa mahat pystyssä röhnöttävistä auringonpalvojista ilman kuvattavien lupaa, enkä mennyt edes kyselemään kuvauslupia. Ehkä kuvaan sitten joskus, kun itsekin tarkenen olla siellä hietikolla. Tänään kun on sunnuntai, niin monilla ihmisillä oli vapaapäivä, ja puistot olivat täynnään paikallisia.

En muista nähneeni leikkipuistoakaan koskaan noin täynnä. Aikuisia ja lapsia oli jokaisen laitteen ympärillä paljon, vaikka kuva etualalta onkin yllättävän avaran näköinen. Aurinkolasit päässä lähdin kameran kanssa ulos, ja tajusin vasta ensimmäisen kuvan jälkeen, etten näe aurinkolaseilla kameran näyttöä enkä ilman laseja senkään vertaa. Joten nuo on kuvattu ihan tuurilla. Auringonpaisteesta nautin paljon, ja se lämmittää jo hyvin, suojaisilla paikoilla jopa tosi hyvin. Silti aamun vesipullon ostoreissu tuli tehtyä toppatakki päällä, kun aamulla herätessä oli lämpötila +16 C ja kylmä tuuli puhalsi mereltä.

Viime viikolla kadut ovat näyttäneet vielä suht tyhjiltä, mutta tänään oli toisin. Autoja oli liikenteessä lähes kesäisen verran. ja oikeasti sai varoa ja katsoa mihin käveli ja milloin, sillä uudet sähköautot ovat todella hiljaisia, ja muutenkin autot ajelevat liikennesääntöjä varsin vapaasti tulkiten. Poliisitkin olivat mukana liikennettä valvomassa, ja moottoripyöräpoliisit liikkuivat pyörällä hiljakseen puistoissa ja uimarannan kävelyteitä pitkin. Lisäksi rannoilla näkyi nyt yleisesti kylttejä, joissa kerrottiin rannan olevan kameravalvottu. Niin että hyvin olimme suojattuja.

Jäätelökausi on myös avattu, ja huomattu, että suklaajäätelö kädessä bussipysäkillä saa osakseen huomiota niin lapsilta kuin aikuisiltakin. Osa aikuisista katsoo paheksuvasti, en tiedä miksi. Aikuiset kuuluivat sanovan jäätelöä kärttäville lapsille, että vielä on liian kylmä ja liian vaarallista syödä jäätelöä, tulee kipeäksi. No, suomalaiselle tämä on keskiverto kesäsää ;) koska on yli +16 C. Päivällä lämpötila nousi sinne +20 C tuntumaan, ehkä ylikin, mutta ei nuo lukemat vastaa ihan suomalaisia mannerlämpötiloja.

Alanyaan tulo on lisännyt liikkumismääriä ja muuttanut ruokavaliota taas niin suotuisaan suuntaan, että viikossa paino on pudonnut 2 kg. Tuon kunniaksi korvasin yhden kasvisruoan pienellä pähkinärouhesuklaalevyllä, ja viimeiset palat olivat jo vähän vastenmielisiä (hyvä, sillä sitten menee taas helposti pitkä aika ilman suklaata). Harkitsin lenkillä käyntiä ihan tuolla Kalen päällä, tien lopussa saakka, mutta siirsin huomiselle aamulle. Nyt on oikeasti paljon väkeä ja paljon autoja liikkeellä, ja on huomattavasti mukavampaa käydä siellä huomenna, kun ihmiset ovat taas palanneet töihin ja on väljempää.

Oleskelulupahakemuksen teko on mullistunut täysin. Netissä, valtion sivuilla suojatussa
yhteydessä sähköisesti täytettävä lomakkeisto, tai pikemminkin sen kysymykset, ovat aiempaa paljon tarkempia. Nyt kysyttiin mm. paljonko on käytettävissä rahaa, paljonko on kuukausitulot ja mitä tuloa se on, mistä se tulee jne. Kysyttiin myös ammattitutkinnot ja työpaikka, työnantajat ja heidän yhteystietojaan jne. Yksityiskohtaisia kysymyksiä oli todella paljon. Myös valokuvan pystyi liittämään hakemukseen jo nyt. Vakuutusta en ollut vielä ostanut, joten hakemuksen teko jäi siihen kohden kesken. Huomenna on vuorossa ensin TEB-pankissa käynti, ja toivon, että he palauttava pankkiautomaatin rikkoutumisen vuoksi sisään jääneen pankkikorttini minulle, eivätkä lähetä sitä Suomeen. Ja jos saan pankkikortin, niin voin ostaa vakuutuksen. Muussa tapauksessa joudun odottamaan noin viikon, että rahat siirtyvät suomalaiselta tililtä turkkilaiselle tililleni. Vaan mihinkäs tässä on kiire, odotellaan ja katsotaan mitä maailmalla on tarjottavana.

Meillä on täällä tällä hetkellä muuten facebook suljettuna, estettynä, joten kiireisimmät viestit voi lähettää vaikkapa Whatsappin kautta. Ja sähköpostikin kulkee normaalisti.

Puiston vieressä ranta oli kuin hieman isompien poikien tai tyttöjen hiekkalaatikkoleikkeihin valmisteltu. Vain hiekkalelut puuttuivat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.