torstai 10. maaliskuuta 2016

Hyvä mieli

Appelsiinipuu kukkii, Alanya 03/2016
Tälle päivälle ja huomiselle on luvattu ukkosmyrsky rankkasateilla ja kylmyydellä maustettuna. Kylmenemisen huomasin jo iltayöstä, kun millään ei riittänyt kaksi täkkiä, vaan palelemisen vuoksi oli parempi siirtyä ekstralämpimän makuupussin sisälle. Meteorologit täällä ennustavat, että lämpötila laskee öisin alle +10 C nyt parina päivänä. Muuten kevät on jo alkanut, eli pitkiä kylmiä jaksoja ei odoteta enää. Tänäänkin päivällä oli auton mittarissa +22 C ja T-paidan ja kauluspaidan päällä oleva pitkä villatakki oli ajoittain hiukan liikaa (enimmäkseen ei). Erityisesti Kale-kukkulalle jyrkkää rinnettä kavutessa tuli hieman lämmin, muttei sentään hiki ;) .


Tullessa, toissa yönä, oli mukavan lämmintä myös asunnon sisällä. silloin yöllä kotiin tullessa ensimmäinen havainto oli, että sadevesi on jossain vaiheessa tullut ihan sisälle asti, sillä noin metrin päässä ulko-ovesta oli selkeitä valumajälkiä, mantelipuun kukan terälehtien kera. Ja pihalla ulko-oven edessä on kasoittain mantelipuun kukan terälehtiä. Puusta niitä ei enää löydy montaakaan. Kun asunto on rinnetalossa ja alimmassa kerroksessa, niin riemuja ja yllätyksiä piisaa. Todella iso positiivinen yllätys oli tullessa se, että rottia tai niiden jätöksiä ei näkynyt, ei
ainoatakaan. Olin siis osannut tukkia kaikki mahdolliset tuloreiät oikein, eli olen oopinut jotain. Nyt ne rottapojat menevät toisen naapurin kertoman mukaan tuonne yläkerran asuntoon, vuokraemännän luo, vaikka heillä on kyllä kissa, joka on "palkattu" ihan rottien torjuntaa ajatellen. Kissa-ressukka vaan on niin pieni, että veikkaan sen pelkäävän lähes itsensä kokoisia petoja niin paljon, ettei siitä ole lihaville rotille mitään vastusta. voin myös olla väärässä. No, joka tapauksessa alueen rottakanta on kolmessa kuukaudessa oleellisesti pienentynyt. Ja katsoin ensin, että talon takaseinän vieressä ollut yksityinen ja luvaton kaatopaikkakin on nyt poistettu, mutta mitä vielä. Sitä on vaan siirretty viisi metriä kauemmas, enemmän luontoon. Nyt kun vielä poistavat töryt ja jätteet tuolta viiden metrinkin päästä, niin vähenevät elukkaongelmant entisestään.

Ainoat sisällä näkemäni elukat ovat olleet Iso ja rapsakasti rusahtanut hämähäkki sekä Hirveän
Hirveän Suuri Etana kyläilee, Alanya 03/2016
Suuri etana. Hämähäkkikammoni on oleellisesti lientynyt. Katsoin vaan, että ompa kauhean suuri ja vahva, ja mietin että millä sitä pitäisi iskeä. Tajusin että käsissä on kumihansakat, paksut sellaiset, koska tein juuri suursiivousta, joten sen kummempia tunteilematta siirsin sen mustan kauhunkylväjän onnellisempiin taivaisiin.Etana sen sijaan tuli vastaan vessan ikkunalaudalla. Se oli lähes pienen hiiren kokoinen, mutta oli aika hyvässä paikassa, nimittäin syömässä rotanmyrkkytyynyä... joten se siitä etanasta. Hyvällä tuurilla sanon huomenna myös, että "se siitä talosta", sillä minulle on jo valmiiksi puhuttu yksi ihan uusi kolmio. Vuokraemäntä vain haluaa nähdä minut ja päättää sitten siinä vaiheessa saanko sen vai en. Ja minun tarvitsee nähdä vuokrasopimuksen ehdot, ja kuulla kaikki maksut mitä hän haluaa juuri nyt, jonka jälkeen minä päätän otanko vai jätänkö. Kuvien perusteella ja sijainnin perusteella pidän asunnosta.Eilen olin ahkera. Kävin ensimmäiseksi ostamassa puhelimeen kuukauden nettipaketin, ja se onnistui toisessa Vodafonen myymälässä. Ensimmäisessä sanottiin taas, ettei niitä sellaisia kuukausipaketteja enää ole. Koin, ettei myyjä halunnut asioida ulkomaalaisen kanssa. Kävelin saman tien kilometrin päässä olevaan toiseen Vodafonen myymälään, ja kas kummaa, siellä oli tarjolla ihan samanlaisia nettipaketteja kuin aiemminkin, ja hintakin oli kohdillaan. Ostin sellaisen, ja totesin, että valtio on lukinnut suomalaisen puhelimeni. En vain ollut varma missä sen rekisteröin, joten kävelin reilut pari kilometriä lisää, ja kysyin paikalliselta tuttavalta. Alanyassa Baskent sairaalan lähellä olevassa verotoimistossa, sen sisääntulokerroksessa ja tulo-ovea vastapäätä olevalla takaseinän palvelutiskillä turkkilaisen henkilökortin esittämällä sai puhelimen rekisteröityä itselleen, ja maksoi vain 135 TL, ja on pysyvä rekisteröinti. Muuta ei tarvinnut tehdä. 

Sen jälkeen menin TTNETin myymälään maksaakseni avoinna olevat kahden kuukauden
kaupungintalon viereistä kukkaloistoa 03/2016
kaapelinetin laskut, ja totesin, että myymälä oli muuttanut muualle. Yayla Yolu, jahas, missä se sitten on. Kun älypuhelin ei vielä toiminut, vaan vasta myöhemmin illalla, niin olipas haasteellista etsiä sen nimistä katua ja myymälää. Itse asiassa luovutinkin jo asian tuolta päivältä, mutta sitten ihan yllättävässä paikassa se tuli puheeksi, ja olin vain 1,5 km päässä, eli kävelin taas. Ja etsinnän jälkeen löysin toimiston uuden paikan, sain laskut maksettua ja netti toimii taas. Tuon jälkeen suuntasin sähköyhtiön konttorille, ja maksoin sähkölaskut poissaoloni ajalta, siinä toivossa, että kotona on sähköt kun palaan kaupungilta. Viime yönä jouduin turvautumaan kynttilöiden ja avaimenperän valoon, kun ei ollut tullessa muita vaihtoehtoja, paitsi mennä hotelliin, kello 02:30 yöllä, ei kiitos. Sähköyhtiön jälkeen olin jo nälkäinen, ja kävellyt noin viisi kilometriä, kunnes istuin tutussa ruokapaikassa. Kanta-asiakkaana eteeni saamani ruoka-annos oli kahden ihmisen annoksen kokoinen, ja puolet jäi syömättä. Barik -niminen tarjoilijaherra oli silti innoissaan ison ravintolan ainoasta sillä hetkellä ruokailevasta asiakkaasta. Tästä se kausi alkaa, kun suomalaiset tulevat.


Päivän mittaan tuli käveltyä noin 10 km, eli heti tuli palattua normaaliin arkeen :)) . Tuo kaikki siis tapahtui eilen. Tänään tuli käveltyä noin 8 km ja sekin oli ihan asiointien vuoksi. mutta kannatti kävellä, ja siivota koko asunto. Nyt on puhdas koti ja hyvä mieli. Pentikit ja Arabiat tulivat matkalaukussa ehjänä perille, joten oli mukava nauttia päivällinen tytöltä lahjaksi saaduista astioista. Sen jälkeen etsin läppärin ja modeemin, ja löysinkin, mutta läppärin hiirtä en onnistunut löytämään. Nyt on kirjoituspaikka taas rakennettu paikalleen ja koneet toimii, jopa
Hyvää yötä Alanyasta 03/2016
tämä vanha läppärinkin toimii ihan moitteettomasti tällä hetkellä. Tästä se lähtee, kirjoittamisen projektien eteneminen nimittäin. Tänään sairaalan johtaja sanoi, että työluvan saannissa meillä menee nyt ainakin pari kuukautta, ellei enemmänkin, eli minulla on pari kuukautta aikaa kirjoittaa ja nauttia vapaa-ajasta (ja opiskella kieltä). Ystäväpiiri on sanonut kahden päivän sisällä jo useampaankin kertaan, että "oletkos sinä unohtanut sanastoa". Ilmeisesti olen unohtanut, kun en ole käyttänyt. Kolme kuukauttakin on monissa asioissa pitkä aika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.