keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Matkalle lähtö

Ihana päivä 😊

Aamulla aikaisin alkoi matkalle lähtö, ja onneksi jo siinä vaiheessa löysin käsilaukun uumenista jo pari sellaista tavaraa, joihin turvatarkastus olisi puuttunut. Liian iso ihovoidepurkki ja hennapussi. Tuokin laukku kätkee sisälleen vaikka mitä, vähän kuin Muumimamman käsilaukku. Taskuja ja tilaa on siis riittävästi. Koska en halua joutua tullimiesten tarkatukseen jauhepussia kuljetellen, niin saattamassa olleen Murusen mukaan lähti ne tuotteet. Kentällä käsilaukun tarkastus on tarpeen, ainakin minulle. Lentoja on vuodessa sen verran paljon, että pakkaamiseen tulee rutiini, ja samalla huolimattomuusvirheitä, kun asiaa ei enää niin perusteellisesti ajattele... Ennen kuin turvatarkastusta odotellessa. No, laukkua aloin penkoa siksi, kun en muista mihin laitoin kotiavaimet kolme kuukautta sitten. Ihan pieni pulma vaan, varsinkin kun kotiin palaa yöllä, aikaan, jolloin vuokraemäntä vielä nukkuu (mutta naapurin kukot ei).

Lähdössä tuli seuraava haasteellinen Ahaa-elämys bussia kohden kävellessä:  yksi matkustaja saa ottaa bussiin ainoastaan yhden matkalaukun, jonka maksimipaino on 20 kg. Hetken aikaa epäilytti, ja mietin jo, että joudunko vaihtamaan vielä kulkuneuvoa. Samalla kun katselin bussin jonossa olevia ihmisiä miettien, että kuka matkalaukuttomista ottaisi laukkuni kantaakseen sen bussin matkatavarasäilöön asti, niin viereeni käveli kaksi nuorta naista. Nämä ihanat kuusitoistavuotiaat naiset ottivat kevyemmät  laukkuni, ja itse vein suurimman ja ylipainoisen. Onnellisesti kaikki saatiin kyytiin. Toivon auttajille oikein hyvää päivää ja aurinkoista kevättä.

Helsinki-Vantaan lentokentälle saavuin hyvissä ajoin, sillä varauduin siihen, että matkatavaroiden kanssa tulee yllätyksiä. Ja toisaalta mieluummin istun kentällä kaikessa rauhassa, kuin hoppuilen ja kiirehdin vähän ajan kanssa.  Mikään kun ei ole niin varmaa kuin yllätykset näillä matkoilla, ja olisi vaihtelua, jos ne yllätykset siirtyisivät sieltä Turkin lentokentiltä Suomen päähän. Tällä kertaa yksi haaste tulee olemaan, taas kerran, lentokenttäkuljetus, tai paremminkin sen viimeiset 1,5 km,  vuoren rinnettä ylöspäin. Tai toki ihmeitäkin voi tapahtua, ja se sujuu mutkattomasti, helposti ja normaalihinnalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.