sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Mielenilmauksia

Alanyassa on aistittavissa taas monenlaisia tunnelmia. Moni alanyalainen on toiveikas
Alanya 03/2016, toivoa täynnä
optimisti, ja odottaa innolla töihin pääsyä ja uuden, toivottavasti vilkkaan turistikauden alkua. Heillä elämä hymyilee ja elämä suo sen mitä se suo. Jokainen Jokainen maahan saapuva turisti ja pakolainen on ihminen, ja ihmisenä arvokas. Jokainen heistä on optimistille myös mahdollisuus parantaa omaa tai toisen elämää. Näitä optimisteja täällä on paljon.  Osa paikallisista on pelokkaita pessimistejä, sillä he ovat juuri omassa lähipiirissään nähneet, kuinka isojakin firmoja on kaatunut, pitkän linjan yrittäjiä on tehnyt virhearviointeja, ja nyt ennustetaan neljänneksen pudotusta turismituloihin, eli omakin työpaikka voi olla vaarassa. Sen lisäksi maahan tunkee venäläisiä ja eurooppalaisia, maahanmuuttajiakin, jotka aiheuttavat ongelmia ja vievät työt ja miehet. Nämä ihmiset ovat kateellisia ja vihaisia, mutta he pitävät ajatuksensa aika lailla ominaan, ja heitä on vähän. Sitten on valtavan iso joukko niitä paikallisia ihmisiä, jotka eivät tunne hienoja termejä, eivät tiedä talouden tai turismin pelottavista ennusteista sanaakaan, tai eivät välitä, vaan elävät tyynen rauhallisesti niin kuin aina ennenkin, sovussa itsensä, Jumalansa ja naapurustonsa kanssa. He tekevät parhaansa jokaisena arkipäivänä, ajatellen, että heidän elämänsä kohtalo on pitkälti ennalta määrätty, ja on siis turhaa ajan ja energian tuhlausta hermostua asioista ennakolta, ja hermostua asioista, joihin ei itse voi vaikuttaa. Jotkut isommat tai pienemmät muutokset ihmisen elämässä tapahtuvat joka tapauksessa, lupaa kysymättä. Sinä samana aikana, jolloin toinen keskittyy pelkoon, pelkäämiseen tai vihaan, keskittyy toinen elämään arkea ja pyhää parhaan taitonsa mukaan, elämäntäyteisesti. Molemmat yltävät ihan erilaiseen lopputulokseen. On pieni ihme, ellei pelkääjästä tule katkeraa marisijaa, elämä kun lipuu ohi ihan erilaisena, kuin mitä hän toivoisi. Elämänsä arkea osaansa tyytyväisenä elänyt sen sijaan voi illan tullen todeta, kuinka upea päivä tänään olikaan. Ja näistä upeista päivistä syntyy ajan mittaan kauniiden muistojen helminauha.


Suomessa ne, joiden elämällä ei ole syvempää merkitystä, siis valkoisilla, keski-ikäisillä
Hämärän rajalla, Alanya 03/2016
pintaliitäjillä, kaatuu päälle vihan ja kateuden kavala tauti. Kun masennus oli aiemmin Suomen yksi invalidisoivimmista kansantaudeista, niin nyt on vallalla vahva vihaan sairastuminen ja sairaalloinen kadehtiminen yhdistyneenä huonoon itsetuntoon ja väkivaltaiseen käyttäytymiseen. Suomessa on silti vielä iso joukko ihan tavallisia, elämästään nauttivia ja tasapainoisia aikuisia, joiden ansiosta yhteiskunta toimii, ja Suomi luokitellaan hyvinvointivaltioksi. Tuo sairastuneiden määrä vaan kasvaa huolestuttavaa vauhtia, ja samaan tahtiin lisääntyy järjetön väkivalta eri muodoissaan. Nuo sairastuneet oireilevat tavoilla, jota kutsutaan myös rasistiseksi käytökseksi, mutta iso osa tehdyistä teoista täyttää poliisinkin mukaan rikoksen tunnusmerkit. Rikollisuus kasvaa Suomessa kovaa vauhtia myös siksi, että siitä vaietaan ja sitä hyssytellään. Kaikki on ihan hyvin, vai onko sittenkään. Silmien ummistaminen on levinnyt pääkaupunkiseudulta koko Suomeen, ja samalla kun et ole näkevinäsi etkä puutu, olet hiljainen hyväksyjä. Olet juuri se yleisö, jota sairastunut teoilleen tarvitsee, (vain) katsoja tai (jopa) pelkääjä. Minun tapani vaikuttaa asiaan on nostaa sitä näkyville ja puheenaiheeksi. Elävän elämän esimerkkejä en voi tähän kirjoittaa, koska nämä kantasuomalaiset ja maahanmuuttajat, tolkun ihmisiä kaikki, ovat jo joutuneet kärsimään kohtuuttoman paljon. Toki Suomessa on vielä pikkukyliä, jotka ovat onneksi säästyneet tuon vihataudin tartunnalta, ja toivottavasti tilanne paranee. Mikä on sinun osasi ja valintasi?


Tuttavien kirjoitukset ja uutisoinnit Suomesta ovat epämiellyttävää ja kamalaa luettavaa. Ehkä itse siellä yhteiskunnassa sisällä ollen en reagoisi näin voimakkaasti tähän(kään) asiaan. Nyt, kun on hyvä vertailukohta ja ympärillä toinen yhteiskunta, niin Suomen tila huolestuttaa. Jokaisen tolkun ihmisen ääntä ja panosta tarvitaan suomalaisen ilmapiirin ja asenneilmaston tervehdyttämiseen, sekä väkivaltakulttuurin ja vihaan sairastuneiden hoitamiseen paremmalle tolalle. Itsestään nuo vihaan sairastuneet eivät parane. Ja Suomi on pelastamisen arvoinen.

Alanyassa on näillä hetkillä alkamassa "Alanya älä nuku" -mielenilmaus Turkin ja
Pienikin majakka on tärkeä suunnan näyttäjä 03/2016
maailmanturvallisuuden parantamisen ja terrorismin vastaisen työn tukemiseksi. Alanya ja moni muukin paikka maailmassa on pelastamisen arvoinen. Olipas tämä taas saarnaamisen täyteinen päivä... Ei, päiväni pääsisältö on onneksi jotakin ihan muuta. Optimisti olen itseni ja oman perheeni osalta, ja muut elävät omaa elämäänsä. Itsekin päätin luopua yhdestä rajoitteesta, yhdestä pelosta. Hankin meno-paluuliput Kyprokselle, vähääkään välittämättä tuttavapiirini varoitteluista. Ja tulevalla viikolla on ajankohtaista myös auton vuokraus, ja reviirin laajentaminen. Alanyan reuna-alueet kutsuvat. Tulevalla viikolla on luvassa myös erityistä seuraa, ja odotan innolla mitä päivät tuovat mukanaan. Pankista sen verran, että S-pankille ruusu nopeasta toiminnasta. Heiltä siirretty rahasumma oli lähtenyt liikkeelle tosi nopeasti sen jälkeen kun maksutapahtuman verkkopankissa kirjasin. Nyt elän toivossa, että Eu:n ja Turkin välinen siirto on myös ollut nopea, ja Turkin keskuksesta tänne oman paikallispankkini tilille siirtokin tapahtuu ajoissa. Täällähän ei pääsiäinen hidasta, koska ei ole juhlapyhiä, vaan pankit ovat normaalisti auki. Huomenna siis pankkiin, vakuutuksen ostoon, oleskelulupamaksut maksuun, kissa eläinlääkärille ja imurin ostolle (ellen sitten sorru ostamaan kameraa, kun nykyisen objektiivi jumittuu nyt jokaisella käyttökerralla, eikä sitä voi vaihtaa).


Voimia ja viisautta kaikille niille, jotka omilla reviireillään positiivista työtään tekevät, ja ihmisarvoista yhteiskuntaa pystyssä pitävät. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.