lauantai 2. huhtikuuta 2016

Kesä on täälläAamuherätys meni tänäkin aamuna ylivirkeän luontokappaleen toimesta hirmuisen aikaiseksi, vaan huomenna kaikki on toisin... Taidan ohjata kissan herättämään jonkun muun ;) . Kun herää aikaisin, niin ehtii tehdä päivän mittaan vaikka mitä, niinhän se vanha viisaus menee. Aamulla huudatin pölynimuria pitkään ja hartaasti, perusteellisen siivouksen tarpeen vuoksi, ja se tarttui myös naapuriin. Nyt vuokraemäntämummokin laittoi tyttärensä töihin. Yläkerrassa on siivottu jo useampi tunti, sekä äänten että parvekkeelta meille sisälle pyrkivän matontamppauspölyn perusteella. No, ikkunat saa aina helposti suljettua. Antaa yläkerran väenkin siivota rauhassa. Nyt on ensimmäisiä sellaisia päiviä, että tekee jo mieli pitääkin ikkunoita auki. Lintujen laulu ja varistenkin "laulu", kuuluu päivisin hyvin. Varikset ovat tehneet pesän tuohon lähelle, ja kuulostaa ihan siltä, kuin poikaset harjoittelisivat varismaista ääntelyä. Perhosia näkyy lentelevän jonkun verran. Suuria mustia kärpäsiä pyrkii sisälle ovea avatessa, sekä hyttysverkottomista ikkunoista, jos niitä vähänkään käyttää auki. Kesä on tullut.

 Varma kesän merkki ovat myös parveilevat matkaoppaat. Osuin tänään odottelemaan bussia juuri silloin, kun heitä liikehti isompia määriä samalla alueella. Kun kerran oppaatkin tulevat, niin kohta tulevat lomalaisetkin isompina määrinä. No, tänään päivällä tuli busseja lentokentältä, illalla tulee kuulemma lisää, ja yölläkin saapuu lentoja molemmille kentille. Myös suomalaisia lomalaisia on nyt täällä jo sen verran, että suomea kuuluu puhuttavan monin paikoin. Eniten kuitenkin kuuluu ja näkyy saksalaisia. Yllätyksekseni tänään jopa keskustelin saksalaisen lomalaisparin kanssa saksaksikin, kun he tulivat kyselemään bussien kulkuaikatauluja, tosin se ei todellakaan mennyt kielioppikirjan mukaan. Ymmärsimme kuitenkin toisiamme. Tänään jo oli paljon perheitä puistoissa ulkoilemassa, huomenna on vielä enemmän. Hyvää ulkoilupäivää itse kullekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.