sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Kuka minnekin menossa

Prinsessoille ja prinsseille, aivan ihania
Jokaisessa hankalassakin tilanteessa on joitakin hyviä puolia, uskon niin. Tässä on yksi hieman korni esimerkki. Aiemmin monet eurooppalaiset turistit eivät pitäneet siitä, että Alanyan tietyt alueet ja tietyt hotellit ovat olleet muutaman vuoden venäläisten turistien suosiossa. Viime vuonna venäläisiä oli jopa enemmän kuin vuosia kärkitilaa pitäneita saksalaisia, vaan nyt on toisin, ainakin paikallisen uutisoinnin mukaan. Maailmanpoliittisesta tilanteesta johtuen venäläiset turistit menevät nyt sankoin joukoin Kyprokselle, Espanjaan, Italiaan, Kroatiaan, Bulgariaan ja Montenegroon. Niin että tervetuloa taas saksalaiset sankoin joukoin :)) . Piti muutaman kerran miettiä, että miten tuon nyt sanoo edes kohtuullisen nätisti, ettei entinen itänaapuri pahastu, mutta toisaalta, itsehän ovat linjansa valinneet. Silti


Sitten pari sanaa Alanyan kaupungin uutisten puolelta, vaikka eksyinkin välillä lukemaan kyläkauppias Sampon Jouninkauppa-tempauksia. Turkin pyöräilycup tulee Alanyaan seuraavasti:  4. etappi 27.4. Seydisehir - Alanya
AquaParkilta Baskent-sairaalalle päin, poikkikadulla
(187 km), ja 5. etappi 28.4. Alanya - Kemer (189 km). Mietin tässä jopa jalkapallomatsiin lähtemistä, sillä Alanyaspor pelaa Oban stadionilla liiganoususta tänään kello 18.30 alkaen. Vastustajan nimen unohdin, enkä löydä sitä tietoa nyt mistään, mutta onko sillä oikeastaan väliäkään, peli mikä peli, ja taatusti jännittävä ja tiivistunnelmainen peli. Mutta tarkemmin kun katson kelloa, niin olen jo sopivasti myöhässä tuolta. Tai siis myöhästyin täysin, mutta se, että edes ajattelin sinne jalkapallomatsin yleisöön menemistä on jo kehitystä sekin.


Antalyan EXPOn uutisesta kun kirjoitin, niin jotain oli tullut ymmärrettyä väärin. Expo tavoittelee miljoonan kävijän lukemaa, vaikka väitin, että miljoonan kävijän raja saavutettiin jo. No, onneksi tuo ei ollut kenenkään elämää mullistava "väärä uutisointi".  Alanyassa uutisoidaan joka sivustolla Suomen Missifinalistien täällä oloa, ja miehet katselee silmät kiiluen, niin europpalaiset kuin paikallisetkin. Toimivaa bisnestä Deturilta, ainakin näin ulkopuolisen silmin. Mahmutlarissa rakennetaan teitä ja runsain mitoin, samalla kun Obaan rakennetaan FIFAn standardit täyttävää jalkapallostadionia. Alanyan kansallinen valokuvauskisa on taas käynnissä, vaan kun on kansallinen, niin en nyt pyydäkään ketään teistä lähettelemään tuotoksiaan sinne. Toisella kertaa tullee kansainvälinenkin kuvakisa, ehkä, kenties. 

Tuo lastenvaateliike, joka on kuvissa, on se sama, jota kehuin aiemmin. Palvelu on ystävällistä ja rehtiä, ja valikoima sekä vauvan että taaperon vaatteiden osalta on hurmaava.

Hiukanko hymyilytti tämän päivän Helsingin Sanomissa olleen Yhdysvaltalaisen toimittajan
"täystuho" vauhdissa
suomalaisista ja Suomen pahimmista kaupungeista kirjoittaman artikkelin kommenttiosasto. Monella oli taas "kaivosammakon perspektiivi". No kai se on itselläkin joskus jossakin asioissa. Kun on viettänyt tarpeeksi aikaa pienissä ympyröissä sulkien silmänsä muulta maailmalta ja ympäristön tapahtumilta, niin kapeutuuhan asioiden havainnointi väkisinkin. Ja kaikki tietoisuuteen pääsevät havainnotkin kun käsitellään mm. oman historian ja tämän hetkisten havaintoja suodattavien ajatuskuvioiden kautta, niin ei ihme, että sama asia näyttäytyy jokaiselle katsojalle hieman erilaisena, joskus paljonkin erilaisena. Se on rikkaus ja voimavara oikein käytettynä, toista ääripäätä ei tarvinne edes sanoiksi pukea.

Joten Rumin viisaita sanoja lopuksi:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.