perjantai 1. huhtikuuta 2016

Muotia ja ylellisyyttä

Samalla, kun etsin rautakauppaa, en malttanut olla kuvaamatta tätä turhake-näyteikkunaa. Tiedän, että sisällä ei olisi annettu kuvata, ja lasin läpi otetut kuvat ovat huonoja, mutta silti tässä on edes nämä kuvat. Voisitko kuvitella omaan kahvipöytääsi tai jonkun muun pöydän päälle nuo kyseiset kukkavaasit? Ok, entä minkä värisiä kukkia noihin voisi laittaa? Ainoastaan valkoisia tai pinkkejä tekokukkia... Eihän luonnolliset vihreät tai muut värit vihreän kera kertakaikkiaan sovi noiden maljakoiden väritykseen. Prinsessamaisia ne kyllä ovat, jos pinkistä pitää. Ja söpöjä näyteikkunassa ollessaan.
 
Tästä alemmasta kuvasta turkkilaiset tuttavani toteavat, että nuo astiat käyvät sellaisiin tosi rikkaiden isoihin salonkeihin. Sellaisiksi he luokittelevat myös suomalaisten avarat 180.000 € kattohuoneistot. Oli miten oli, meidän astiaostoksemme näyttävät erilaisilta kuin nuo koristeelliset silmänilot. Niille, jotka tykkäävät koristeellisuudesta, kultauksista ja kimmalluksista, on kaupoissa vielä enemmän sulttaanityylisiä, hulppeasti koristeltuja astioita. Tämän kuvan vasemmasta reunasta näkyy hiukan niitäkin.

Autoja oli tänään liikkeellä niin paljon, että mietin jo hetken, että mitä nyt tapahtuu. Eipä tapahdu sen kummempaa, kuin että on perjantai, ja tänään on keskustan suurin vihannes- ja hedelmäbasaari. Osin liikenteen määrään vaikuttaa myös se, että sesonki on jo jollain lailla avattu, vaikkakaan yökerhot eivät nyt pauhaa. Kun tulin kolmisen viikkoa sitten takaisin tänne, niin tässä välillä on jo ollut öisin ravintolameteliä, mutta vain viikonloppuisin, ja aiempaa paljon vähemmän. Toisaalta kymmenen asteen tuntumaan laskevat yölämpötilat eivät vielä kutsu pikkumekkoisia naisia yökerhojen hämyyn. Tänään päivällä ylitettiin ilmeisesti +25 C, kun minullakin oli jo lämmin (parilla paidalla). Nyt kun vielä saadaan yölämpötilatkin oikeisiin lukemiin, niin alkaa tuntua kesältä. Huhtikuuksi nämä ovat hyviä lämpötiloja, ja ihmeen vähän viime aikoina on satanut. Ennustukset ja todellisuus eivät ihan ole kohdanneet, mutta sehän ei haittaa. Nautitaan hienosta säästä :)) .

Vesi on ollut poikki aamusta asti. Joku uutinen on jäänyt taas lukematta tai kuulutus kuulematta, sillä minulla ei ole aavistustakaan kauanko tämä vesikatko kestää. Aiemmista hieman jo oppineena wc:ssä oli kyllä varavettä parissa isossa pullossa, mutta eniten olen kaivannut käsienpesuvettä. Kosteuspyyhkeet eivät vastaa tarkoitustaan, joten kaupasta ostettua juomavettä on tullut käytettyä enemmänkin. Ja tietysti juuri silloin kun vettä ei tule, niin tekee mieli mennä suihkuun. 

Tänään kyselin vuokra-autoa, ja miesten kommentit oli taas sitä luokkaa, että Yksinkö aiot ajaa, Onko Sinulla edes Ajokorttia, Osaatko Sinä Ajaa Autoa... on kiva yllättää positiivisesti. Jospas tässä lähipäivinä ajelisin Antalyaan, ja poimisin kyytiin pari matkaajaa.  Siellä kai pakataan parhaillaan laukkuja ja neuvotellaan siitä, mitä otetaan mukaan ja mitä ei, arvelen. Alanyasta saa matkalaukkuihin tänä vuonna vaikka mitä täytettä, sillä muutamien muotivaatekauppojen näyteikkunat lupailevat aika paljon. Tarjolla on paljon sellaisiakin vaatteita, joista voi nauttia vaikkapa Suomessa. Nämä kaupat eivät löydy basaarialueelta, vaan Sevket Tokukselta ja Atatürk-kadulta, sekä niiden välisiltä pikkukaduilta, samoin kuin Sevket tokuksen pohjoispuolen pikkukaduiltakin. Kannattaa poiketa myös sellaisiin vaatekauppoihin, jotka myyvät muutakin kuin tusinatavara-kopioita ja turistikrääsää. Nämä kuvassa olevat mallinuket ja kauppa löytyvät Sevket Tokukselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.