sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Saalistajat

Päivän värit Alanyassa 10.4.2016
Eilen nukahdin aikaisin, ja jäi siksi kirjoittamisetkin kirjoittamatta. Nyt on puolipilvistä ja osin sateistakin, joten on oikein hyvä päivä rentoutua kotona. Kanat metelöi pihassa, talon kaikilla puolin. Kissa kehrää tyytyväisenä omassa tuolissaan maaten. Lotinan perusteella yläkerran mummo heitti juuri jotain nestemäistä ikkunastaan ulos, tuskin kuitenkaan tarkoituksenaan ruokkia rottia. Öisinkään ei nyt ole ollut sitä kamalaa yökerhojen meteliä, jota yritimme sietää aiempina vuosina. Johtuupa se metelittömyys mistä hyvänsä, niin se on tervetullutta.

Katsojatilastoissa oli taas kiva nousupiikki, eli katsojia oli ollut edellisen vuorokauden aikana paljon aiempaa enemmän, vaikka en edes julkaissut mitään. No, taustaa katsoessa sieltä löytyi nämä suomi24:n kautta operoivat suomalaiset fasistit taas, jotka pitävät julkihaukkumabileitä, ja kasvottomina kilpailevat siitä, kuka osaisi nimimerkkinsä takaa sanoa kaikkein rumimmin ja loukkaavimmin minusta tai blogista. Maailma on muuttunut entistä avoimemman vihan ja ääriajattelijoiden suoltaman propagandan temmellyskentäksi. Myös Suomi ja erilaiset suomalaiset sivustot ja mediat sekä ns. valemediat ovat mukana tuossa, joten tilanne on aika tavalla kaaottinen. Kaiken töryn ja saastan keskellä usko vain pieni osa lukemistasi uutisoinneista, nettikirjoituksista ja mielipiteistä, ja nekin vähät omilla aivoillasi pohdiskellen. Manipuloijia on paljon, ja moneen suuntaan. Tavallinen suomalainen ihminen, joka on enimmäkseen töissä, kotinurkilla ja omassa kylässä, on helppo uhri kokeneelle aivopesijälle. Mikään ei ole enää niin kuin ennen, ja nyt jokaisen oma panos hyvyyttä on enemmän kuin tarpeen.

Alanyassa juhlittiin tänään poliisivoimien 171. toimintavuotta Atatürkin patsaalla ja lähistöllä. Juhlapuheita ja kulkue oli ainakin ohjelmassa. Tiistaina 12.4. Kello 20.30 Alanyan kaupunginjohtaja kertoo kolmella paikallisella tv-kanavalla virkakautensa ensimmäisistä kahdesta vuodesta, ja tulevista suunnitelmistakin. Kanal V, Kanal A ja ATV Alanya esittävät tuon haastattelun / puheen. Rantalentiksen turnaukset on pelattu, voittajat löydetty, enkä seurannut ainoatakaan peliä, vaikka niin olin suunnitellut. Alanyassa on juuri alkanut ensimmäinen Kansainvälinen Kuvataideviikko, kilpailu,  jonka tuloksena syntyviä teoksia voi ihailla Grand Kaptan Hotellissa maanantaista 11.4. alkaen. Teemana taisi olla muovi, jos oikein ymmärsin, joten on hyvin mielenkiintoista nähdä mitä siellä syntyy. Huhtikuun lopulla ja erityisesti toukokuussa on paljon tapahtumia, ja kerron niistä tulevista tapahtumista ihan erikseen koosteen lähi päivinä.
Alanya 10.4.2016

Uutisista myös sen verran, että pari päivää sitten uutisoitiin kolmesta 20-vuotiaasta norjalaisesta nuoresta miehestä. He olivat tulleet edellisenä päivänä Alanyaan, ja heti seuraavana päivänä kävivät laukkuliikkeessä hakemassa laukut, maksamatta. Täällä varastaminen on isompi rikos kuin Suomessa, niin kuin monet muutkin asiat. Noiden poikien päätä ei silitelty, vaan pojat pääsivät poliisin hoiviin. Paljon ja näyttävästi on uutisoitu muistakin varkaista ja niiden kiinniotoista. Uutisoinneissa on joka viikko myös laittomien työntekijöiden pidätyskuvia. Edellinen uutinen, jota luin, kertoi useamman laittoman työntekijän pidätyksestä, samasta paikasta. Viimeksi tänään kultakauppias yritti saada minua heille töihin, mutta ei täällä enää voi eikä missään tapauksessa kannata työskennellä luvatta. Lopulta vastauksiini väsynyt sama töihin kysyjä kuittasi minulle päin, että hän löysi siihen tehtävään kaksi suomalaista nuorta naista, eivätkä ne pelänneet riskejä niin kuin minä, että miksi siis minä pelkään... vastaus on helppo.

Kaduilla turistina tänne tulleen kanssa kävellessä kauppiaat olivat aktiivisia, vaikka itse saankin olla rauhassa. Monin paikoin huuteli niin taksikuskit kuin idästä tulleet vaatekauppiaatkin. Paikalliset ovat edelleen rauhallisesti, ja ottavat asiakkaat ilolla vastaan, paitsi Vodafone. Vodafonesta taas sen verran, että eräs toimisto ei halua palvella ulkomaalaisia, ei minua eikä testimielessä sinne menneitä tuttaviakaan. Toinen Vodafonen toimisto palveli kyllä, mutta halusi 23 TL liittymämaksun sijasta 40 TL. Kolmas sen sijaan oli asiakaspalveluhaluinen ja veloitti vain sen hinnan, mitä listan mukaan kuuluukin veloittaa. Testasimme heitä siksi, kun jokaisella meistä kolmesta oli jo mitta niin täynnä tuota Atatürk-kadulla olevaa toimipistettä, että suunnittelimme operaattorin vaihtoa. Laitoimme asiakaspalautetta Vodafonelle, ihan kuvien kera, vaikkei sillä mitään merkitystä Vodafonen kokonaisuudelle olekaan. Ruusu sille nuorelle naiselle, joka oli rehellinen ja iloisesti työnsä hoitava siellä Sevket Tokuksen idemmässä Vodafonen myymälässä. Hyviä ja tavallisiakin ihmisiä on aina joku jossain, kun vain jaksaa etsiä.

Tuo meillä majaileva pikku-Tiikeri sen kun kasvaa ja vahvistuu. Uutta kotia ei ole löytynyt, joten se on edelleen täällä täysihoidossa. Kissa on jo oppinut nukkumaan omassa sängyssään, on sisäsiisti ja syö kissanruokaa (ajoittain upottaa hampaansa myös omistajansa poskeen). Edelleen se on hirmuisen leikkisä, päivin ja öin. Se on vahvasti seuranhakuinen ja syliin
Puun juurelle istutettu gerbera, 04/2016
pyrkivä, sylissä viihtyvä. Ja ennen kaikkea se on myös teräväkyntinen ja -hampainen. Täällä vierailulla ollut ystäväpariskuntakin sai tutustua kaikkiin 20:een kynteen, kun kissa leikinhaluisena hyppäsi yllättäen milloin mistäkin syliin, varpaisiin, sääreen tai muuhun "kiipeilemiskelpoiseen" paikkaan. 


Pari kertaa se on yöllä hypännyt myös kasvojen päälle, niin että pitelee päätä sylissään kuin palloa konsanaan. Siinä on sitten tosi kiva olla, kun selällään nukkuessa huomaat yht'äkkiä, että molemmissa korvissa ja poskissa on kynnet ihossa kiinni, ja kissan maha on täysin vasten kasvojasi. Eivät olleet kehuvia ne sanat, jotka suusta tulivat ulos, sinne mahakarvojen sekaan. Ja kun en muuta keksinyt, niin nostin kissaa niskavilloista, todetakseni, että se pitää silti kynsillä kiinni kasvojen ihosta ("saaliista"). Huutamalla lähti paljon helpommin irti. Tämä ei ole kyllä mikään pikkulapsiperheen kissa, jos minulta kysytään, vaan vaatii kokeneen kasvattajan tai toisen kissan leikkiseuraksi. Minä nukun jatkossa makuuhuoneen ovi tiukasti kiinni, kun taas kissa nukkuu (jos nukkuu) omakseen valtaamassaan tuolissa olohuoneessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.