lauantai 30. huhtikuuta 2016

Tavallista kovempi myyjä

28.4.2016 Alanya
Päivällä kadulla kävellessä paikallinen yrittäjänä toimiva ystävä kommentoi, että suomalaisia on täällä nyt joka paikassa, ja paljon. Olen hänen kanssaan samaa mieltä. Mihin tahansa täällä nyt menenkin, on samassa paikassa vähintään pari suomalaista, usein paljon enemmänkin. Tänään olin päättänyt juhlistaa erään ison projektin onnistunutta "kakkosvaihetta" hyvällä ruoalla. Kävelin ravintolaan sisälle, katsoin että asiakkaita on kellonaikaan nähden hyvin, ja valitsin mieluisen pöytäpaikan hiukan syrjemmältä, koska halusin puhua rauhassa pari puhelua samalla kun odotan ruokaa. Puheluiden aikana ja netin selaamisen aikana ravintolaan oli tullut lisää väkeä, ja havahduin vierestä kuuluviin suomalaisiin kirosanoihin. Kun kuuntelin hetken aikaa tarjoilijoiden asiakkaille käyttämää kieltä, niin kävi ilmi, että paria turkkilaista ja yhtä ruotsalaista lukuunottamatta kaikki muut asiakkaat olivat suomalaisia. 

Tuo viereinen kuva ei ole tuossa sattumalta. Etsin lyhythihaista kauluspaitaa erästä virallisempaa tilaisuutta varten. Viereisessä kaupassa, joka ei näy kuvassa, oli, mutta värit ja kuosit olivat liian kirjavia tai äärimmäisen hempeitä. Tuossa Outlet-nimisessä kaupassa oli ulkona mieluisia paitoja, ja kun kysyin onko isompia, niin mies ohjasi liikkeen alakertaan, jossa sanoi olevan. No, siellä oli joku nukkumassa, ja miehet kävivät kärkevää keskustelua
04/2016 perjantaisen vihannestorin läh. bussiasemalta
keskenään samalla kun katselin paitoja. Löysin sopivan kokoisen ja mieluisan, jonka hinnaksi myyjä ilmoitti noin nelinkertaisen hinnan todellisiin myyntihintoihin nähden. Koska en jaksa tinkimisprosessia tietyntyyppisten myyjien kanssa, niin sanoin vain, etten osta tuolla hinnalla, ja lähdin kävelemään pois. Tästä myyjä suuttui, ja alkoi käyttää todella ala-arvoista kieltä. jatkoin vain uloskävelyä, ja hän jäi alakertaan huutamaan kaikenlaista törkyä, niin että se kuului ulos asti. Jos en olisi ollut menossa tapaamaan erästä tänne lomalle tullutta ystävää sovittuun, lähellä olevaan kellonaikaan, niin olisin ehkä soittanut poliisille. Nyt en soittanut, koska siinä prosessissa olisi mennyt aika kauan aikaa. Jos sinulle asiakkaana käy noin, niin voit soittaa poliisin numeroon 155. Kaikki tuollaiset tilanteet tutkitaan, eli kuullaan molempien näkemys tilanteesta ja mahdollisia todistajia, sekä katsotaan kameratallenne. Asiakas on pitkälle turvattu näissä tilanteissa, siis silloin kun on asiasta asiallisesti ilmoittanut, eikä itse valehtele tai käyttäydy huonosti. Liike suljetaan määräajaksi, ja yleensä se tietää huomattavaa tulonmenetystä yrittäjälle. 28.4.2016 Alanya
En tiedä  mikä tuo keltaisin, isoin kukin kukkiva pensas on, mutta suuret ja kauniit kukat kiinnittivät huomioni. Muutoinkin Alanya kukkii parhaillaan runsaasti monissa eri väreissä. Kameran kanssa ja ilmankin kannattaa kävellä ja nauttia luonnon luomuksista ja ihmisten laittamista istutuksistakin. Moni piha ja parveke on todellakin nyt laitettu ja kaunisteltu. Pihojen ja parvekkeiden laittaminen näyttäisi olevan nouseva trendi täällä. Toki aina on ollut niitä, jotka kaunistavat ympäristöään kasvein ja pitävät puutarhan tai parvekkeen siistinä ja kukoistavana, nyt heitä vain näkyy olevan enemmän kuin aiempina vuosina. Ehkäpä kaupungin malliesimerkki, kannustus ja kilpailutkin ovat tehneet tehtävänsä. 

Tämän päivän treenit saattoivat mennä hiukan yli, sillä lihakset ovat todella väsyneet. Treeniseura oli niin energistä ja jaksavaa, että itsekin innostuin liikaa. En malttanut kuunnella elimistöä tarpeeksi, ja lihaskramppienkin ilmaannuttua ainoastaan kevensin, en lopettanut. Ja silloin kun mennään hapoille, niin tietää, että huomenna on kipeitä lihaksia. Se ei kuitenkaan oleellisesti haittaa, silloin kun tietää mistä ne ovat tulleet. Ja vanha kansanviisaus sanoo, että sillä se lähtee millä on tullutkin, eli lisää liikuntaa (tosin hellävaraisemmin). Silloin kun treenaan itsekseni, niin kuuntelen paremmin omaa kehoa. Seurassa treenatessa seura vie mukanaan, ja joissakin tilanteissa se on tarkoituksenmukaista ja hyväksi. Niin, että nyt selän lihakset marisevat sen verran, ettei tässä tuolilla tietokoneen ääressä istuminenkaan tunnu hyvältä. 

Huomenna on kaupungintalon takana lapsille puuhaa ja koettavaa, eli lapsiperheiden kannattaa suunnistaa sinne. En löydä uutista uudelleen mistään, mutta olettaisin tapahtuman olevan päiväsaikaan. Seuraava koko perheen tapahtuma on 5.5. oleva kevään juhla, joka on vähän kuin tulevan kauden siunaustilaisuus, samalla kun on järjestetty kaikenlaista tekemistä ja yhdessäoloa. Kerron tuosta tapahtumasta lähipäivinä heiman tarkemmin. Nyt hyvää yötä :)) .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.