perjantai 27. toukokuuta 2016

Jalkapallon kutsu

Kovin ristiriitaisin tuntein siivosin tänään tätä asuntoa. Toisaalta tähän jäämisessä olisi hyvät
puolensa, mahdollisuutensa, mutta talon ympärille katsellessa ja sekä yöllistä että päivällistä äänimaisemaa kuunnellessa tähän jäämisessä ei ole enää mitään järkeä. Yläkerran vanhukset ovat vuoden sisällä joko laitoshoidossa, jonkun lapsensa hoidossa tai kuolleet. Tuolloin vapautuva asunto olisi erittäin mielenkiintoinen sekä olemukseltaan että maisemiltaan, mutta samassa meluisassa ja ympäriinsä kaatopaikaksi muuttuneessa ympäristössä. Tämä paikka on jo opettanut minulle sen, mitä se turkkilaisesta kulttuurista ja paikallisten keskellä asumisesta voi opettaa, luulen. On siis aika siirtyä seuraavaan ympäristöön.

Eilinen asunnon katsominen ei sitten mennyt ihan käsikirjoituksen mukaan, ei sillä, että sitä tässä kulttuurissa kukaan odottaisikaan. Siinä vaiheessa, kun luottohenkilöni lopetteli työpäiväänsä ja oli valmis lähtemään asunnolle, oli kiinteistönvälittäjä jo unohtanut meidät, ja ajanut Antalyaan Galatasaray - Fenerbache -jalkapallo-otteluun. On se sen suuruusluokan ottelu, että olisin kieltämättä itsekin halunnut olla siellä paikalla, niin kuin tämän iltaisessa Konyassa pelattavassa Alanya - Adana ottelussakin. En kuitenkaan ole menossa Konyaan, sillä tälle illalle on nyt suunniteltu uusi tapaaminen saman kiinteistönvälittäjän kanssa. Mielenkiintoista nähdä, olemmeko nyt kaikki samassa paikassa yhtä aikaa, ja mihin se kaikki johtaa,vai johtaako mihinkään. Samalla tässä mietin, että kuinka paljon yksi koulu voi aiheuttaa melua, ja rajoittuuko se melu ainoastaan päiväaikaan vai onko meluisaa toimintaa myös ilta-aikaan. Öisin tuskin koululta kuuluu mitään. Kaikki ne asunnot, joita illalla katsomme, ovat koulun välittömässä läheisyydessä.

Oleskelulupasyistä vuokrasopimus tulee tehdä notaarin luona, niin että sekä vuokranantaja että
Ulusky ja tandemhyppy
vuokralleottaja ovat henkilökohtaisesti tai asiamiestensä kautta asianmukaisesti valtuutettuna paikalla. Ja kaiken lisäksi notaari vaatii, että minulla pitää olla tulkki mukana, koska en ymmärrä lakikieltä riittävästi. Jos en hakisi oleskelulupaa, niin vuokrasopimuksen voisi tehdä joko suullisesti tai kirjallisesti missä tahansa, lähes miten tahansa, mutta nykyinen oleskelulupasäädäntö vaatii, että se on tehty notaarin luona. Aiemmin riitti, että sen sopimuksen vahvisti notaarilla oleskelulupaa varten, niin kuin kaksi aiempaa kertaa tein. Viimeksi jo notaari vaati enemmän, mutta taipui olosuhteiden johdosta siihen, että vahvisti sopimuksen ilman vuokranantajan läsnäoloa. Joudun myös kysymään valokopiot sekä Tapusta (osakekirja), rakennuttajan Iskanista että asuntokohtaisesta Iskanista (valtion antama käyttöönottolupa uusille rakennuksille/asunnoille) että omistajan henkilökortista. Ja kaikki kopiot ja vahvistettu vuokrasopimus tulee sitten toimittaa tietyn ajan kuluessa Nufus-toimistoon, sinne, mihin ilmoitetaan uudet osoitteet. Palvelutiski on samassa tilassa kuin Göz Idaresin palvelutisti.


Eilen illalla pääsin testaamaan, kuinka ketterästi sujuu aitojen ylittäminen Kalen rinteillä. Kyse ei ollut parkour-treeneistä, vaan jääräpäisyydestä päästä halutulle alueelle suorinta mahdollista tietä. Kannattaa kiipeillä aidoilla pieni käsilaukku auki :)) . Siinä vaiheessa kun kuulee kolinaa ja ropinaa, voi vaan miettiä, että  mitä kaikkea laukussa oli ennen kiipeämistä, sillä jyrkkä, pimeä rinne ja pintakasvillisuus takaavat sen, että se mikä putosi myös hukkui. No, mitään tärkeää ei hukkunut, sillä kotiavain löytyi taskusta ja "astmakiekko" asfaltin reunalta. Silloin kun liikumme kahdestaan ulkona, niin minun ei ole koskaan tarvinnut käyttää omaa rahaa, joten esimerkiksi rahapussi ei ollut mukana. Kunnon mies huolehtii aina ja kaiken, mutta hiukan
havadurumu15gunluk.net
yllytyshullu on hänkin, ainakin sen verran, että kiipeilee vaikka valkoinen kauluspaita päällä.


 Eilen illalla saimme todeta ihan konkreettisesti, että iltayöt Kalella ovat viileämpiä kuin yleensä tähän aikaan vuodesta. Itse vaihdoin hameen ja lyhythihaisen paidan farkkuihin, pitkähihaiseen paitaan, nahkatakkiin ja kypärään siinä vaiheessa kun näin, että hän tuli hakemaan auton sijaan skootterilla. Ajon aikana ei tullut kylmä, mutta ulkoilmassa ruokaillessa ja jutellessa alkoi jo palella, ja mereltä puhaltava pieni tuulenvire tuntui kylmältä. Joten te, jotka esimerkiksi huomenna olette tulossa tänne viikon lomalle, niin ottakaahan jotakin lämmintä iltavaatetta mukaan. Ihan pelkät helleasut saattavat olla liian vähän nimenomaan auringonlaskun jälkeen. Toisaalta sää voi nopeastikin muuttua, tosin sääennuste ei nyt tukenut sitä ajatusta. Lämpimästi tervetuloa joka tapauksessa :)) .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.