sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Valoilmiölle selitys, naisenlogiikalla

Alanya 29.4.2016
Alanyan kaupungin elämää voi seurata reaaliaikaisesti mm näiden live-kameroiden kautta. Tämä tekstissä oleva linkki vie Alanyan kaupungin sivuille, ja siellä pääset katsomaan neljää eri puolille keskustaa sijoitettua kameraa reaaliajassa. On helppo katsoa säätila tai viihtyä ihan muuten vaan näkymien parissahttp://www.alanya.bel.tr/Kameralar

 Päivä on mennyt pitkälti lihaksia ja pientä lämmönnousua parannellessa. Jäätelö auttaa ensiavuksi ;) . Huomenna on ratkaiseva päivä oleskeluluvan suhteen. Perjantaina kävin siellä jo, ja sain huomattavat sakot, koskapa yksi paperi puuttui. Perjantaina kävin notaarilla ja verotoimistossa sekä pankissa, ja niin vaan olin yhden paperin jättänyt johonkin niistä. Huomenna aamulla pitää olla virkailijan kasvojen edessä uudelleen, jo paljon ennemmin kuin mitä aukeaa se toimisto, josta saan uudestaan sen paperin mikä puuttuu. Mukaani lähtee "asiamies" puhumaan puolestani ja pyytämään pari kolme tuntia lisäaikaa, sillä perjantaina oleskelulupatoimistosta pääsyn jälkeen se toinen toimisto ehti mennä kiinni ennen kuin pääsin sinne asti, joten puuttuvan asiakirjan saaminen oli mahdotonta. Ja mahdotonta se on ollut koko viikonlopunkin, kun kyseinen toimisto on viikonloppuisin kiinni. Joten huomenna saattaa tulla toiset suuret sakot, koska paperia ei ole vaikka uusi aika on annettu. 

Alanya 1.5.2016
Mukaani tulevan turkkilaisen tutun miehen tehtävänä on olla edunvalvojani tässä(kin) tilanteessa, ja selittää tuo kyseinen asiakokonaisuus oleskelulupatoimiston virkailijalle turkiksi niin, että olisi mahdollista välttää sakot ja toimittaa se asiakirja kahden tunnin sisällä. Kyse on kuitenkin suht pienestä ajasta, ja virkailija on jo uuden ajan antaessaan taatusti itsekin tiennyt, että en saa uutta asiakirjaa viikonlopun aikana juuri toimistojen kiinniolon vuoksi. Ok, joko minä jätin sen paperin jonnekin pöydälle, tai virkailija erotti sen tarvitsemistaan papereista ja jätti omalle pöydälleen, mutta joka tapauksessa se puuttui juuri silloin, kun sen olisi pitänyt olla siinä samassa nipussa kuin kaikki muutkin paperit. Voit olla varma, että yhtään ei perjantaina sakkoja maksaessa ottanut päähän, ei yhtään (?)! Sakkokin oli lähes puolentoista kuukauden vuokran suuruinen. Ja nyt jos tulee samanlainen tai vielä isompi sakko tuon aikamahdottomuuden kanssa, niin minulla on kyllä iso työ pitää suuni kiinni ja kasvot peruslukemilla, ja juuri se on parasta mitä siinä tilanteessa voin tehdä. Etuani valvova mies hoitaa puhumisen, ja minä vastaan vain jos minulta kysytään. Tällainen on meillä työnjako.

Lauantaina tuli ehkä em syystä tehtyä astetta rankemmat treenit, ihan vaan stressin poiston ja rentoutumisen vuoksi. Se auttoi. kun tarpeeksi koski lihaksiin, niin en muistanut koko sakkomaksua ja puuttuvaa paperia lainkaan. Tänäänkin on lihaskramppeja lukuunottamatta ollut hyvinkin rento ja hyväntuulinen päivä, tosin aamulla oli hieman lämmön nousua, ehkä lihasten hapoista johtuen. Mietin tässä viikonlopun aikana pariinkin kertaan tuttavaa, joka viikkoa aikaisemmin osti oleskeluluvan, ja sanoi, että helppo juttu, 10 minuuttia ja kaikki selvänä (pitikö joku paperi vielä toimittaa jälkikäteen, en muista ihan varmaksi). Hänellä oli joka paikassa ja jokaisessa vaiheessa miehensä mukanaan "asiamiehenä ja edunvalvojana". Minun etuani valvova henkilö oli mukana vain parissa hankalimmassa paikassa, mutta oletimme ettei oleskelulupatoimisto ole sellainen paikka, jossa häntä välttämättä tarvitaan. Oppia ikä kaikki, tai sitten ei. Voihan olla, että vuoden päästä tulee taas mentyä yksin, kun en kehtaa vaivata toisia jos ei ole tosi hyvä syy, ellei sitten joku välttämättä oma-aloitteisesti halua tulla mukaan. Tämä oleskeluluvan osto kun on vuosittainen riemu kahdeksaan vuoteen saakka. Sen jälkeen saa hakea pidempää oleskelulupaa. Poikkeuksen tekee tietysti naimisiinmeno, joka muuttaa tilannetta oleellisesti, mutta ei-naimisissa-olevan on ensimmäisen kahdeksan vuoden ajan vuoden välein ostettava uusi oleskelulupa. Mikäli oleskeluluvassa ei ole katkoa, niin silloin prosessi hoituu sähköisesti ja postin välityksellä. Mutta kun minulla oli katko, niin jouduin tekemään uudelleen kaiken alusta, niin kuin tehtäisiin ensimmäinen hakemus.

Kun muutama päivä sitten kuvasin auringonlaskua, ja kokeilin hieman erilaisia säätöjä kuin aiemmin, niin otin kotiin palatessani kuvan myös vastakkaisella puolelle taivasta näkyvästä punertavasta kuviosta. En tiedä mikä tuo on tai miksi se tulee, mutta kuu se ei ole. Luulen, että se johtuu siitä, että laskevan auringon säteet jotenkin heijastuvat ylempiin pilvikerroksiin, ja näkyvät sieltä alemmassa pilvikerroksessa olevan aukon kautta, vaikkakin toisella puolen taivasta. Aurinko siis laski täsmälleen vastakkaisessa suunnassa, lännessä, ja tämä kuva on otettu itäiseltä taivaalta. Kuu se ei todellakaan ollut, sillä käsittääkseni kuun olisi pitänyt olla hieman toisessa paikassa (tosin voin olla väärässä siinäkin). Ja voihan sille olla jokin muukin (ihan oikea) selitys, mutta noin naisenlogiikalla sen järkeilin, kun ei ollut muutakaan käytössä :)) .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.