perjantai 10. kesäkuuta 2016

Alanyassa asumisen arkea

Alanyassa marmoria käytetään portaissa usein
Käytössä on turkkilainen Q-mallin näppäimistö, ja kielivalintana on suomi... aivojumppaa, todellista aivojumppaa, tai sitten ihan muuten vaan hermojen kiristystä. Molempia tämä koettelee, mutta enköhän minä tähän joskus opi. Nyt on siis käytössä se eräästä ruokakaupasta todella edullisesti ostettu Acerin läppäri, ja toimiihan tämä, ainakin paremmin kuin se kuumeeseen ja vanhuuteen väsähtänyt entinen Toshiba, joka urheasti palveli kovassa käytössä 7,5 vuotta. Kunhan opin skaalaavaan touchpadiin, niin helpottaa huomattavasti, ja nopeuttaa toimia. Nyt saan joka välissä korjailla...

Vieressä olevat marmoriportaat ja muutaman muunkin lattia-, seinä-, ovi- yms. pinnan puhdistin tänään ihan itse, naapurin mummon kauhistellessa. Naapuruston turkkilaiset naiset eivät voineet käsittää sitä, että suomalainen nainen siivoaa itse asunnon ennen kuin muuttaa siihen. Minulta meni kyseiseen siivoukseen 2,5 tuntia ja yhdet kumihanskat, monta hikipisaraa sekä puoli pussia karkkia. Tosin en pessyt ikkunoita, koskapa niistä pitää myös irrottaa kivat liimajälket ikkunafirman fiksusti keskelle lasia laittamien tarrojen alta. No, asetoni on siellä jo valmiina, ja toteutan projektin siinä vaiheessa, kun ei ole työkiireitä ihan näin paljoa kuin nyt. Se mummon ehdottama turkkilainen siivooja olisi ottanut työstä 150 TL ja tehnyt sitä koko päivän. Periaatteessa ei paha vaihtoehto sekään, nyt vaan kaipasin fyysistä tekemistä koneella istumisen oheen.

Pikkuwc:n pikkuisen kapea käytävä
Hassuimman mallinen koskaan näkemäni vessa tuo kuvassa oleva alakerran pikkuvessa. Tai no, ei se nyt niin pieni ole, mutta todella kapea ja pitkä. Katossakin on montaa eri korkeutta. Seinissä on nurkkia vaikka muille jakaa. Tuonne perälle tullee kai siivouskomero, mikäli jostain löydän sopivan mallisen tai edes jotenkin mittoihin sopivan kaapin tai vastaavan. Hoitopöytä sinne sopisi hyvin, mutta ei nyt ole vauvoja tiedossa, ellei sitten omat lapset ole unohtaneet kertoa, että tilauksessa on jo lapsenlapsia. Lastenlasten suhteen en nyt kuitenkaan ihan vielä ala kalustaa mitään :) . Tuolla huoneessa oli vahva märän betonin haju, ja yläkerran kylpyhuoneessa oli jo valmiiksi pari isoa lattialaattaa irti, tai siis pelkän saumalaastin avulla lattiassa kiinni. Ei kai ole tehty kiireellä - toivottavasti ei. Olisihan tuossa kiva asua jokunen vuosi, ennen kuin siirtyy seuraavaan uuteen.


Keittiössä on kaappeja enemmän kuin nykyisessä, ja silti pohdin, että onkohan tarvetta hankkia lisää keittiön kaappeja. Ainakin aputyötaso tarvitaan ja lisää laskutilaa. Ehkä asian ratkaiseen iso, pitkä, umpipuinen keittiön pöytä... jos se edelleen on siellä missä sen näin. En ostanut sitä, vaan jäin jahkailemaan ostanko sen vain sellaisen modernin valkoisen kuin mitä oli mallikalustuksessakin, siis tuota samaa turkkilaista tyyliä, kuin mitä on nuo kiiltävät keittiönkaapiston ovet. Kun tarpeeksi jahkailen, niin ei tarvitse enää valita ;) . No, pöydältä on mukavampi syödä kuin ilman pöytää, joten on tässä jotain ratkaisuja tehtävä ennen ensi viikkoa.


Tuota kylpyhuoneen seinää olen naureskellut muutaman kerran. Tai eihän seinässä sinällään mitään vikaa ole, mutta joku innokas poraaja ja pulttaaja on käynyt tuon seinän kimppuun. Tai sitten joku on yrittänyt laittaa nurkkaan wc-istuimen tai suihkun, kunnes on keksinyt, että viemärit ovatkin muualla. Tai ehkä noille kaikille on jokin looginen selitys. Ylinnä on päät avoinna olevia sähköjohtoja kolme kappaletta. Sen alla on kaksi saumamassalla päällystettyä pultin päätä, joiden alla on kaksi sementillä kuorrutettua pultin päätä. Sitten niiden alta löytyy pesukoneen hana ja sähköpistoke. Lähellä lattianrajaa on tulpattu, iso viemäriputken pää. Pesukoneen poistoputkelle en ole keksinyt suornaista paikkaa, ja toivon, ettei se ole tuo isoputkinen viemäriputki. Katolle katsoin sen verran, että aurinkokennot ja vesitynnyrit ovat paikoillaan, mutta auringonpaiteesta huolimatta en jostain syystä saanut tänään lämmintä vettä, vaikka laskin vettä pesujen vuoksi paljon ja pitkään.

Muistin tuossa juuri yhden asian, ja kävin "etälääkärissä" nettiteitse... maailma on muuttunut, ehkä minäkin. Nyt on kello taas niin paljon, että siirryn unten maille ennen kuin discot alkavat pauhata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.