torstai 9. kesäkuuta 2016

Kissan kirppuja ja hilsepunkkeja ihmisessä

Kissan kirppu
www.studyfrontline.com
Kissan henki on ollut melko löyhässä viimeisen vuoroakuden aikana. Siis ihan oikeasti jopa minä mietin kissan lopettamista, eläinlääkärin kautta, mutta siihen en ehkä pysty. Tarkoitus se on senkin elämällä. Mutta olen täysin varma siitä, että meidän yhteinen matkamme loppuu nyt. Eilen illalla suihkuun mennessäni tajusin, että molemmat jalat on "syöty" punaisille paukamille, niin kuin olisi tulirokko. Jäljet olivat niin tyypilliset hilsepunkin jäljet, että ne ja kissan oireet vahvistavat kissan kantavan hilsepunkkeja. Sen lisäksi huomasin tänään lakanalla hyppiviä kirppuja, kissan jäljiltä. Se karvapallo kantaa nyt mukanaan täällä kissoilla ja koirilla yleisiä kirppuja! Ja ne on vieläpä kuulemma hankalasti hävitettäviä, koska munia ja toukkia on kaikkialla siellä, missä kissa nukkuu ja liikkuu, ja ne säilyvät pitkään ja sikiävät hirmuisesti. No, tuo katti on nukkunut kaikissa neljässä nojatuolissa, sohvalla, matoilla, ja tullut öisin nukahtamiseni jälkeen myös minun sänkyyni nukkumaan. Ja se liikkuu tässä asunnossa kaikissa huoneissa. Pääsi muutama ruma sana ja ikävämmänpuoleinen ajatus ilmoille, kun tarkistettuani faktat tajusin kokonaisuuden. Rakkauteen tuli iso ryppy, suorastaan loppu. Niin kevyissä kantimissa oli tämä "suhde".

http://www.orionvet.fi/kirppu
www.elainlaakari.fi
Siisteyden ja hygienian näkökulma on sairaanhoitajalle usein tärkeä, minulle hyvinkin tärkeä. Tuo kissa horjutti sitä ajattelumaailmaa ja astman tilannetta jo tullessaan, mutta nyt se suorastaan romutti kokonaisuuden. Teen huomenna kaikkeni, että saan sen tuupattua jollekin lähistöllä asuvalle eurooppalaiselle perheelle, tai vaikka turkkilaiselle. Lupaan jopa ostaa sille ruoat ja käyttää sen lääkärissä saamassa loislääkkeet ennen uuteen kotiin siirtymistä. Se ei muuta kanssani. En vaan pysty hyväksymään sitä kaikkine lieveilmiöineen, eikä siitä koskaan voi tulla täysin sisäkissaa sen luonteenpiirteet huomioiden. En myöskään pysty hyväksymään sitä, että joudun nyt miettimään miten nuo punkit ja kissakirput hävitetään kodistani, ja sitten vielä organisoimaan sen hävityksen. Hilsepunkista pääsee helposti eroon, ja oman ihon osalta ison ensiavun toi Erisan-käsidesi. Onneksi sitä oli iso pumppupullollinen. Melkein tekisi mieli käsitellä kissakin käsidesillä :E ...ja taas joutui muuttopäivääkin siirtämään, ettei ainoatakaan sittiäistä, öttiäistä, kirppua, punkkia tai muutakaan elävää, ylimääräistä mönkijää tule mukaan. Ja kaiken varalta kysyn itsellenikin jotkut loishäätölääkkeet. Yäk, yäk, yäk!


Mitä sitten tein? Ei muuta kuin ensin kissa toiseen huoneeseen (ja ulos aina kun mahdollista), kaikki vaatteet suoraan pesukoneeseen 60C pesuun, ja käsidesiä iholle, annetaan kuivua ja sen jälkeen itse
http://www.orionvet.fi/hilsepunkki
suihkuun "tehopesuun". Edelleen on jalat reisiin asti kuin tulirokkopotilaalla, mutta enää ei onneksi kutia, ja näpyt ovat jo laskemassa, paranemaan päin siis... paitsi ne, jotka ovat tänään tulleet uutena. Aaarrgghh! Ja taas tuli kissa sisälle, mukanaan koko lauma muitakin pieneliöitä turkin uumenissa, eikä siihen auta edes kissan tehopesu, ainoastaan eläinlääkärin rohdot. Ei paljoa hymyilytä. Voisipa jopa sanoa että stressaa, ja kutittaa. Tuolla se nyt eteisessä nukkuu pesuvadissa (ilman vettä) ja murjottaa, kun en suotunut ottamaan sitä syliin. Vati jäi pyykkien ripustamisen jäljiltä tuonne, ja näyttää olevan hyvä murjotuspaikka. 


www.sudyfrontline.com
No, ensiapuna kissakirppujen hävittämiseen on (tietysti kissan hävitys), viedä kissa eläinlääkäriin ensitilassa saamaan asianmukaiset loislääkkeet, hävittää kissa, laittaa kaikki mahdolliset nukkumapaikkoina olleet tekstiilit pesuun, hävittää kissa, imuroida hyvin, hävittää kissa, pestä se mitä voi pestä, hävittää kissa,  puhdistaa itsensä kirpuista, hävittää kissa... Voi jesta mihin kaikkeen tässä tuon katin kanssa joutuu! Ilman tätäkin kokemusta olisin pärjännyt varsin hyvin. Ei lemmikkejä sisälle asuntoon, ei mitään lemmikkieläimiä, ei edes kultakaloja, piste. 

Käyn huomenna liottamassa itseäni meressä edes puoli tuntia, jos vaan mitenkään tarkenen siellä kylmässä (kuulemma ihan ok) vedessä. Ovatpahan sen jälkeen edes suolattuja kirppuja, jolleivat kuole siihen käsittelyyn. nyt sitten pohdin missä mahdan nukkua ensi yönä... kissan kirputtamaan sänkyyni en mene. Abon hotelli? Ja kun eilen vielä mietin, että vaihdanko kaikki huonekalut vai vaan osan, niin nyt tämä kaikki vaikuttaa kyllä päätökseen oleellisesti. Kaikki pehmeät huonekalut jäävät tänne, vain jääkaappi-pakastin, pesukone ja kaasuliesi/sähköuuni muuttavat mukana. Ne kun voi desinfioida paljon paremmin kuin pehmeän patjan. En halua edes ajatella tuota rahanmenoa, mutta en myöskään kirppujen siirtämistä tuohon uuteen asuntoon. Kai tämäkin on kohtalo (kader) tai siis joku ennalta määrätty yhtälö, koskapa ajoittuu näin täydellisesti juuri tähän ajankohtaan. Jotkut sanovat sattumaksi, mutta onko sattumaa?

 Noissa kuvissa ja leikkeissä olevat tekstit ja kuvat ovat lähteistä, jotka niiden alla olevissa linkeissä mainitaan. Myös tekstien ja kuvien oikeudet ovat heillä, niillä joille oikeudet kuuluvat, eivät minulla. Esittelen asiaa ja linkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.