lauantai 18. kesäkuuta 2016

...mitään en tehnyt...

Mitäkö tein tänään? Aika vähän mitään hyödyllistä. Alanyassa on toinen päivä, jolloin
Kleopatra Beach Alanya, Balm Beach ja Kale 6/2016
lämpöila nousee yli +40 C tuolla kaupungilla. Asunnolla on noin 8 astetta viileämpää :)) . En ole poistunut asunnosta vielä, kohta sen sijaan lähden Abon kanssa taas DinCayille syömään ja viettämään yhteistä aikaa. Siellä on vielä hieman viileämpi kuin täällä asunnolla. 


Tänään soitti eräs tuttava SUomesta, ja kysyi, että löydänkö halvempia matkapaketteja kuin mitä hän löytää. Istuin tunnin nettiä selaten, ja totesimme, että en löydä, hinnat ovat nousseet taas sesonkilukemiin. Hiukanko oli kovia matkapakettien hintoja B/ . No, positiivisesti ajatellen se tarkoittanee myös sitä, että sateisesta Suomesta aurinkoon ja palmujen alle halajavat lomalla olijat ovat nyt sankoin joukoin ostaneet matkoja niin Turkkiin kuin Alanyaankin. Hienoa! Tervetuloa vaan, täällä on aurinkoa ja lämpöä vaikka koko Pohjolan väelle. Ja täällä on myös tilaa, ei ole ruuhkia missään. Tuttavat kuvasivat tänään kuumaa keskipäivän hetkeä Alanyan keskustassa, ja kadut olivat ihan tyhjiä. Nekin, jotka täällä jo ovat, ovat rannalla nauttimassa meren viileydestä. Milloinkahan minä uskaltautuisin... sitten kun se vielä tuosta lämpenee ;) .

Tämä uusi netti on järkyttävän, kammottavan hidas. Tämän kanssa taiteilen maanantaihin, ja
Kleopatra Beach Alanya 6/2016
sitten pitänee käydä vaihtamassa liittymätyyppiä, ja en tiedä pitääkö vaihtaa modeemiakin. Keskustan ulkopuolella asumisessa on sitten tämäkin puoli, ainakin tämän netipalveluita tarjoavan Turk Tekekomin kohdalla ja juuri tällä alueella. Vielä reilu vuosi sitten tämä on ollut peltoa ja puutarhaa, nyt on asuntoja noussut enemmän kuin muutama. Ehkäpä jokus lähitulevaisuudessa paranevat nettiyhteydetkin, kun tarvetta ja käyttäjiä on entistä enemmän.


Pesukoneen suhteen olin jo ehtinyt ajatella, ettei sitä tänään tuodakaan, kun puhelinsoitto yllätti iloisesti. Kuljetuspalvelun miehet soittivat pihalta, että kumpaan taloon kone kannetaan. Ja kaiken lisäksi neuvoivat vielä koneen käytönkin (turkiksi), ettei tarvinnut lukea turkinkielistä käyttöopasta. Ensimmäinen koneellinen on pesty ja olen valintaani hyvin tyytyväinen. Nyt on opeteltava ripustamaan pyykki niin, että se pysyy telineessä, ja toivottava, että teline pysyy kattoterassilla. Eilisen illan tuulet liikuttelivat jo tyhjää pyykinkuivaustelinettäkin, ja ties mitä terassilta on lennellyt tiehensä. No meni mitä meni. Aamullakin oli tosi kova tuuli auringon nousun jälkeen, mutta nyt on taas seesteisempää. Tähän on himan opeteltava, on tämä taas niin erilainen ympäristö kuin aiempi, mutta mielelläni opettelen. Nyt on paras lähteä valmistautumaan, ettei toisen tarvitse odotella turhan kauan. Hyvää lauantai-illan elämää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.