perjantai 17. kesäkuuta 2016

Nyt lämpesi sää niin että tuntuu

Viime yö meni taiteillessa kissan kanssa, välillä kovemmin sanoin ja vesisuihkepullon kanssa,
Alanyassa tarkenee nyt hyvin, ja ihmisiä oli liikkeellä paljon.
välillä lempeämmin. Se otus mekasti ja riehui koko yön, repi kaikkea mihin kyntensä sai kiinni, ja vaati ulos tosi monta kertaa. Aamuyöstä sain ahaa-elämyksen, ja puolen päivän aikaan kissa vastaanotettiin sen uudessa kodissa. Kissa siis muutti uuteen kotiin, ja sen entiselle reviirille Kalelle. Olen ollut valtavan huojentunut ja suorastaan loistavan hyvällä tuulella koko päivän pelkästään tuosta syystä. Eikä tarvinne kertoa kuinka hyvillään Abo on siitä, että kissa lähti :)) . Hän jopa tuli  kesken työpäivän ja auttoi kissan viennissä. 


Oli ihana seurata kissan ja hänen uuden mutta entuudestaan tutun emäntänsä
Alanya 17.6.2016
jälleennäkemistä. Molemmat olivat ihan innoissaan, toivottavasti ovat vielä parin päivänkin päästä. Lupasin viedä uuden pussillisen kissanruokaa kuukauden päästä, sillä nykyiset ruoat riittävät sinne asti. Tuo perhe ei olisi koskaan kysynyt, että voiko kissa jäädä heille, mutta arvasin. Jo aiemmin tiesin, että joku muukin ruokkii kissaa, ja arvasin, että hän on pihapiiristä, koska kissa reagoi ajoittain jonkun ulkoa kuuluvan naisen ääneen todella positiivisesti. No, nyt he löysivät toisensa. Ainoastaan kissan painikaveri ja murunen, eli nalle, unohtui tänne, mutta senkin voin viedä sinne myöhemmin.


Tuota ennen saapui Turk Telekomin nettiasentaja, ja hänen asennustoimiensa venymisestä arvasin, että jotain tulee. No, pitää vaihtaa nettityyppiä / sopimusta, jolloin myös lasku muuttuu, enkä tiedä vielä mihin suuntaan. Tällä alueella ei toimi nykyisen tyyppinen nettiliittymä tarpeeksi hyvin / niin nopeana, kuin mitä sopimuksessa luvataan, mutta toimii kuitenkin tarpeeksi nopeasti näitä kirjoitteluja ja kuvien siirtoa ajatellen. Tänään en jaksanut Turk Telekomin toimistolle mennä, vaan se jää toiseen päivään.

Pyykinpesukoneen osto ei koskaan aiemmin ole ollut näin helppoa. Bussissa istuessani
Mansikka-appelsiini-suklaa-sitruuna, nam. 1.6.2016
näin erään kaupan pihalla mainoksen hintoineen. Jäin pois bussista, tutustuin hetken koneeseen ja sen teknisiin tietoihin, kysyin myyjältä onko teillä kotiinkuljetus ja voiko maksaa pankkikortilla. Muutaman minuutin päästä kauppa oli selvä, ja palkitsin itseni jäätelöllä Madossa ;) . Kävelin kaupungilla yli 5 km edestakaisin, kun etsin mieluista ja tilaan sopivaa tietokonepöytää. Ilma oli ihanan lämmin, kuin lämmin henkäys, kuin huonosti lämmitetty sauna. Katsoin tutun paikan lämpömittarista, ja se näytti +41 C . Ilmankos tuntui lämpimältä.  Katsoin myös sääennusteen, ja samalla näin uutisen, jonka mukaan ilma on nyt 5-10 astetta tavallista lämpimämpää. Antaa olla vaan, tätä on odotettukin. Nyt on kesä!


Tuo lämpötila ei ole suoraan verrannollinen Suomen lukemiin, vaan vastanneen noin +30 C ja on hengitykselle yms helpompi, kun täällä on niin kostea ilma. Asunnolla taas tilanne on täysin toinen, täällä tuntui keskustan lämmön jälkeen jopa hieman viileältä, kun laskeuduin bussista. Paitakin kuivahti samalla, kun kävelin bussipysäkiltä kotiin. Voi olla, että asunnon sijainti tekee tästä helteen suhteen aivan loistavan valinnan, vaikka jo muutenkin tästä pidän erityisen paljon. En tiedä oliko tuulen suunta vuorilta alas vai mereltä vuorille, mutta täällä oli voimakas ja viilentävä tuuli, niin kuin olisi ollut isompi tuuletin täysillä. 

Sinistä silmäniloa, 17.6.2016
Asunnossa sisällä laitoin alakerrasta kaksi ikkunaa ja parvekkeen oven auki, ja yläkerrasta parvekeen oven auki. Asunto jäähtyi hetkessä, kun tuuli niin voimakkaasti. Paperit lensivät pöydältä tietokoneen vierestä lattialle ilmavirran vuoksi, ja pitkin lattioita vaelsivat kissankarvapallerot (kuinka siitä voikin parissa päivässä lähteä noin valtavan paljon karvaa). Täällä ei tarvinnut käynnistää minkäänlaista tuuletinta, se tuli ihan luonnostaan. Jännä nähdä, toimiiko tuollaiset ilmavirtaukset täällä joka päivä tai edes suurimman osan päivistä. Olisihan se upea positiivinen yllätys. Kalella ei ollut näin vahvaa "ilmanvaihtoa" . Nyt kun ilta on viilentynyt, lämpötila laskenut alle +30 C, ja aurinko on laskenut taivaanrannan taa, niin ei tuule lainkaan. On upea, lämmin ja seesteinen ilta. Jalokivin lailla kirkkaina ja oransseina hehkuvat katulamput ja talojen valot näkyvät tuolta kaupungin yltä ja toiselta rinteeltä. Kyllä maalla on mukavaa. Tämä nainen nauttii kesästä ja olostaan :)) .   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.