tiistai 7. kesäkuuta 2016

Sisustusta :))

Kaksi päivää on menty pitkin kaupunkia kuin aropuput, loikkien paikasta toiseen, tosin ihan
rentoutumisen paras paikka, meressä, Alanyassa
epäjärjestelmällisen suunnitelmallisesti. Maanantaina tehtiin asunnosta sopimuspaperit, ja kävin jo ensimmäisissä huonekalukaupoissa toteamassa, että haluamani sohvaryhmä maksaa noin tuhat euroa... heippa sille sohvaryhmälle. Kävin myös asunnolla kuvaamassa ja miettimässä mitä kalusteita mihinkin tulee tai ei tule, mitä tulee muuttokuormaan ja mitä jää pois. Samalla tutustuin muutamaan uuteen naapuriin, ja totesin, että asuntoyhtiö ja sen pihapiiri on ihanan hiljainen. No, kattohuoneisto on vielä hiljaisempi. Maanantaina kävin myös katsomassa muutaman vuokravälitykseen tulleen ja myyntiin tulleen asunnon kiintiestönvälittäjäni mukana, hän kun halusi että näen nekin, jos vaikka joku tuttu tarvitsisi 26.000 € tai 38.000 € asunnon. Mistäpä sitä koskaan tietää. Kaikessa tuossa meni koko päivä iltamyöhään asti. Siitä huolimatta korvat siirtyivät lähes takaraivolle kun hymyilytti niin leveästi, jostain kumman syystä ;). 


Lopultakin rotat, muurahaiset ja tuo takapihan kaatopaikka vaihtuu juuri valmistuneeseen puhtaaseen ja maanpinnasta kaukana olevaan asuntoon. Mantelipuun, oliivipuun ja mulperipuun varjossa, hämärässä eläminen vaihtuu kattoterassin ilmavaan, avoimeen avaruuteen ja aurinkoon. Näköala on Taurusvuorilta merelle saakka, ja taivas ja luonto näkyy ensimmäiseksi kaikilta parvekkeilta. Ei pauku disco eikä ainoakaan ravintola. Naapurissa olevan vanhemman turkkilaistalon kukkokin jää talon toiselle puolelle :)) , eikä sen rääkäisyt, kiekumiset tai sulolaulut kuulu meille millään tavoin, ellei se sitten kävele tuohon autotielle (ja jää auton alle). Bussi kulkee vartin välein talon edustalta, ja ajoittain siitä ajaa henkilöautoja vuorille kyliin tai vaikkapa pari mummoa kolmipyöräisellä skootterilla, hameenhelmat ilmavirrassa lepattaen, niin kuin eilen illalla. Sekin näky sai hymyilemään. Taloyhtiössä asuu turkkilaisia naisia, perheitä ja minä. Ehkä sinne joskus tulee joku muukin eurooppalainen.

Kun eilen illalla tulin Kalelle kotiin, niin ilma viileni äkisti, alkoi jyristä isomman rumpumestarin
Jolly Jumper, vain Lucky Luke puuttuu, 7.6.16 Alanya
kumein jyrinöin, salamoi koko taivaan mitalta ja satoi aivan kaatamalla. Heti kun voimakkain ukkoskeskus siirtyi, niin tilalle tuli myrskyisät tuulenpuuskat. Ikkunat paukkuivat ja verhot heiluivat niin rajusti, että oli pakko sulkea pienestikin auki olleet ikkunat. sulkemisen jälkeenkin tuuli tuli "läpi" ja toi mukanaan mm hiekkapölyä, silmissä kirveli ja hampaissa narskui hetken aikaa. Puut taipuivat uskomattoman paljon ikkunan takana, ja osa oksista hakkasi ikkunoita. Puita myös katkeili, ja hetken aikaa pohdin tuon ison ja vanhan mantelipuumme kestävyyttä. Se jos kaatuisi, niin minulta lähtisi sähköjohdot ja nettikaapeli seinästä saman tien. Tai ehkä juuri ne johdot tukivat puuta sen verran, että siitä oli apua. En muista koskaan olleeni noin kovissa tuulenpuuskissa. Jollei olisi satanut niin paljon, niin olisi tehnyt mieli mennä ulos nauttimaan myrskystä. Mukavuuden halu kuitenkin voitti, ja seurasin luonnon tapahtumia kotisohvalta, ulkoa sateesta sisälle tullut märkä kissa sylissä.


Aamulla lähdin kaupungille huonekaluostoksille, ja päädyin raskaan, mielenkiintoisen ja pitkän lenkin jälkeen Theo's Place -nimiseen tuttavien ravintolaan syömään. Taas kerran sain nauraa, mutta onneksi vasta syönnin jälkeen. Joillakin vain on niin uskomaton tilannetaju yhdistyneenä hyvällä maulla tuotettuun huumoriin, että ei voi kuin hattua nostaa. Nuori tarjoilija, joka tuntee minut kahden vuoden ajalta, pystyy usein yllättämään, ja niin kävi tänäänkin. Repesimme nauruun niin, että unohdin aivan täysin missä olen, ja että emme ole siellä yksin. Mutta no, mitäs sillä on väliä. Nauru teki oikein hyvää. Samalla keksin kenet haluan meille ensi talveksi töihin. Tämä samainen nuori herra tulee ihan mielellään koulutukseen, ja päättää sitten siinä, että haluaako talvisin tehdä sitä työtä vai ei. Kesäisin hän on joka tapauksessa nykyisessä työssään. Minun mielestäni hänen ulkonäkönsä, persoonansa ja tanssitaitonsa ovat sellainen kokonaisuus, että ainakin naiset viihtyvät DanceFitness-tunneilla, ja se on iso asia se.

Mikä sitten oli tämän päivän parasta antia shoppailukierrosta ajatellen - vaatteet, ha haa.
Lähden ostamaan huonekaluja, sillä lopputuloksella, että ostan itselleni ja pojalle vaatteita. Lisäksi tiedän nyt tarkalleen millaiset verhot haluan ja paljonko niistä kannattaa maksaa. Tiedän myös millaiset kalusteet haluan, mutta en ole valmis maksamaan 1.000 € sohvasta enkä 1.000 € pelkästä makuuhuoneen vaatekaapista, vaikka molemmat olivatkin hienoja ja oikein mieluisia. Hinnoittelu oli "höpö höpö", ihan pielessä. 1.000 €:lla saan myös kokonaisuuden, jossa on sohvaryhmä, olohuoneen pöytä, keittiön pöytäryhmän tuoleineen, tv-taso, makuuhuoneen vaatekaappi, parisänky, yöpöydät ja kampauspöytä. Ainoa mitä siinä kokonaisuudessa moitin, oli joustinpatjan laatu. Oma parempi patjani on isompi, eikä se sovi tuohon 150 cm leveään sänkyyn. Värimaailma, pintamateriaalit ja ulkonäkö olivat ihan jees (ja enemmänkin) alakertaa ajatellen. Ehkä ne kalusteet vielä päätyvät meille, katsotaan nyt. Verhoista vielä sen verran, että kolmion kaikki verhot tulevat maksamaan yhteensä 390 TL (sis. sivuverhot ja valoverhot). Eli 1.000 € uudet kalusteet + 120€ verhot + 100 € muuttokuluja (entinen oma sänky ja entiset kodinkoneet), kaikki viidenteen kerrokseen kuljetettuina ja paikalleen asennettuina. Ja minun tarvitsee "kantaa" vain itseni ja ehkä pari kevyintä laatikkoa. Nyt kuulostaa inhimilliseltä muutolta, tykkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.