torstai 23. kesäkuuta 2016

Voisi sataa vähän...

Viinirypäleet ovat kohta valmiita 6/2016
Nyt taas helpotti, ja hymyilyttää ihan korvasta korvaan :)) .
Olin toista vuorokautta täysin ilman nettiä. Ei ollut nettiä puhelimessa eikä tietokoneessa, eikä lähimaillakaan ole mitään nettikahvilaa tai sellaista paikkaa, johon voisi mennä vaikkapa teelle, ja käyttää samalla nettiä edes hetken. Netin muutostyöt saivat aikaan tuon riemun ja hermojen kiristyksen. Ilman nettiä voi toki olla, ei siinä mitään, mutta toisinaan on aikoja, jolloin sitä todella tarvitaan, jolloin on kesken sellaisia työprojekteja ja asioidenhoitoprojekteja, joiden vamistumista joku muu odottaa ja hoppuilee. Ja niin oli nytkin.

Aamupäivällä laitoin jo miehen asialle, kun en itse enää tiennyt mitä sanon Türk Telekomille. Hän meni sinne samalle toimistolle, jossa itse olen käynyt joka toinen päivä. Hetken päästä puhelin soi, ja hän kertoo, ettei hänkään ymmärtänyt mikä tässä on nyt vikana, ja mitä pitäisi tehdä, mutta eivät ne kunnolla hänen kanssaan edes suostuneet asiasta puhumaan koska liittymä on minun nimissäni. Minun pitää siis itse hoitaa asiaa, ja nimenomaan niin, että soitan niiden valtakunnalliseen puhelinpalveluun. Voi ´%&%¤#" ! Sanoin niille uudelleen, että en ymmärrä sitä puhelinpalvelun nauhoituksessa murteella kimittävän naisen puhetta, en pysty valitsemaan edes ensimmäisestä numerovalikosta oikeaa vaihtoehtoa. Siellä on kuulemma englanniksikin... juu, on, jos ensin pääsee siihen  valikkoon asti. No, lopulta pääsin sinne asti, ja sen jälkeen meinasi loppua huumorintaju ihan täysin. Turkkilainen nainen puhuu automaattinauhoituksessa turkkilaisen englantia supernopeasti ja huonolla aksentilla. Siitä sain vielä huonommin selvää kuin sen turkinkielisestä pikakimityksestä. 

Kun tarpeeksi monta kertaa kokeilin, niin lopulta osuin valitsemaan oikeat vaihtoehdot niistä
Alanya, Öz Avci Restorant 21.6.2016
kolmesta valikosta, jotka eteeni tulivat. Ja pääsin sitten sitä turkinenglantia puhuvan asiakaspalvelija-naisen käsiteltäväksi. Onneksi puhelinlinja oli huono, ja hän ei kuullut minun puhettani kunnolla. Siitä seurasi se ilo, ettei tarvinnut kovin pitkään yrittää ymmärtää. Sanoin hänelle, että netin kanssa on iso ongelma, se ei toimi, ei ole toiminut muuton jälkeen ja maksaa tosi paljon. Saadaanko se kuntoon vai vaihdanko nettioperaattoria. Asentaja tuli kotiin tunnin päästä, resetoi modeemin, soitti parit puhelut Telekomille, ja nyt toimii taas. Toivottavasti toimii huomennakin, ja sitä seuraavina päivinä. Olen ollut tyytyväinen Türk Telekomin palveluun ja kokonaisuuteen, kaikesta huolimatta. Pari takkua on ollut, mutta niistäkin on selvitty. Voin suositella. Ei se tämän helpompaa ole muidenkaan kanssa. Asentaja muuten kysyi ensimmäisen minuutin sisällä "lähtikö kissa uuteen kotiin kun sitä ei näy"...


Pääskyset lentelevät tuossa ikkunoitteni ulkopuolella ja pitävät oman sirkutuksensa. Aurinko on kohta laskemassa taivaanrannan taa. Jännä utu verhoaa vuorenrinteitä tuolla kaupungin keskustan kohdalla, ja saa vuoriston jakaantumaan moniin eri syvyyskerroksiin, siis tyyliin etummaiset vuoret, seuraavat vuoret, kolmannet vuoret ja takimmaiset vuoret. Huomaan olevani yllättävän kiintynyt noihin vuoriin. Kun ystäväni pari vuotta sitten asuntonäytöllä sanoi haluavansa vuorinäköalan mieluummin kuin pelkän merinäköalan, niin en ymmärtänyt. Nyt alan päästä jyvälle. Eilen olin mukana, kun toinen tuttava katsoi tuota meren puoleista 3+1 kattohuoneistoa, samaa, jota itse harkitsin tämän vaihtoehtona. Se ei ollutkaan enää niin "wau" kuin aiemmin. Valitsin siis oikein, sen enemmän itseni näköisen asunnon :)) .

Kalenterista piti katsoa mikä viikonpäivä tänään on. Muuttotyöt ja siihen liittyvät siivoukset ja
Alanya tänään illansuussa, 23.6.2016
järjestelyt, luomuyrttityöt ja netittömyys sekä pitkät päivät saunassa ovat olleet yhteensä aika väsyttävä kokonaisuus. Viime yönä yläkerta oli niin tuskallisen kuuma, niin kuin nytkin, että nukuin alakerran vierashuoneessa. Niin käy ehkä tänäkin yönä. Päivällä aurinko lämmittää rakenteet niin lämpimiksi, että ne hehkuvat lämpöä koko yön. Mutta parin päivän päästä Alanyan säätyyppi muuttuu taas normaaliksi, ja lämpötila laskee noin 10 astetta, kun tuo Afrikasta tullut lämpöaalto hellittää. Kymmenen astetta on jo sellainen määrä. joka tuntuu. Saan näiden päivien tauottomasta hikoilusta hieman lepoa, ja elimistö saa hetken toipua. Kyllähän tuota samaa on ihan luontaisesi tiedossa taas heinäkuun lopulla ja elokuussa. Tänään suuntaamme taas DimCayille hieman jäähylle, ja odotan sitä jo innolla.


Metro-tukussa kävin tänään etsimässä marmorilattialle sopivaa vahaa, ja löysinkin. Löysin myös kaurahiutaleita, 3 kg pussi 7 €. olisiko tuplahinta Elovenaan verrattuna? Niitä ehdin jo kaivata, niin kuin helteellä salmiakkiakin, ja lakua. Onneksi Nina on kohta tulossa, ja salmiakkien kera :P . Marmorilattia on tuttu Tampereen ajoilta, mutta olin unohtanut kaksi asiaa. Jos jotain putoaa lattialle, se "jotain" lähes poikkeuksetta särkyy, ja värjää lattian, jos siinä on jotain väriä. Keittiön työtasot ovat graniittia, ja sen lisäksi, että siinä saa rikottua kananmunan, niin siihenkin rikkoutuu myös ne astiat, jotka vähänkään kolahtavat pintaa vasten. Kärttyisenä ja väsähtäneenä kannattaa siis tässä asunnossa vältellä astioihin koskemista, ainakin minun. Hupenevat hyvää vauhtia. No, onneksi en aina ole kärttyinen. Nyt kun netti toimii ja ilta viilenee, niin alan olla aikalailla säyseä ja helposti käsiteltävä, luulen.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.