lauantai 9. heinäkuuta 2016

Pysy nöyränä

Vuoristokylän talo liikkuvasta autosta kuvattuna 7.7.2016
Ilta ja yö olivat "haasteelliset", mutta lopulta, hyvin vähäunisen yön jälkeen koitti kauan kaivattu aamu ja uusi sairaalakäynti. Siihen mennessä olin jo ostanut lentolipun Suomeen maanantaille, sillä ajatuksella, että hakeudun sinne kotipaikkakunnalle sairaalahoitoon... oli tuo eilisen päivän sairaalakokemus ja sen seuraukset sen verran rankat, että ei tehnyt mieli jäädä tuonne paikkaan hoidattamaan lääkärin kertomaa kokonaisuutta. Aamulla aikaisin suuntasin yksityiseen Anadolu-sairaalaan, ja olin päättänyt pyytää veri- ja virtsakokeet sekä ehkä ultraäänikuvauksenkin urologilta, niin että on todellista ja varmaa tietoa siitä, missä mennään. Urologi kysyi kaupunginsairaalan testituloksia, ja kun kerroin, ettei mitään testejä tehty, vaan diagnoosi ja lääkityspäätös perustui lääkärin näköhavaintoihin, niin hänen ilmeensä oli näkemisen arvoinen. Nyt on sitten testattu kunnolla ja ultrattukin koko vatsan alue. Ja jälleen kerran kumarran Anadolu-sairaalalle ja kiitän hyvästä asiointipäivästä, ja palaan sinne vielä uudelleenkin, ihan lähipäivinä. Kaiken lisäksi lääkärin tapaamiset, virtsakokeet, useat verikokeet ja se vatsan alueen ulträänikuvaus tekivät yhteensä vain 216 TL. Vakuutusyhtiö korvasi osan kuluista (80%) ja tuo oli minun osuuteni.

Karua, kuivaa ylänköä liikkuvasta autosta kuvattuna 7.7.2016
Eilisen lääkärin tekemä diagnoosi oli väärä, niin kuin suoraan suoneen ja reseptillä annettu lääkityskin. Todella iso  huolenaihe poistui tuon tiedon myötä. Oireita on, ja täyttä varmuutta niiden syystä ei ole, mutta varmaa on se, ettei kyse ole munuaisten vajaatoiminnasta. Munuaisten vajaatoiminta on tosi karu juttu, ja peruuttamaton vaurio. Joten maanantaille oleva Gazipasa - Helsinki -lentolippukin jää nyt sitten käyttämättä, ellei yllätyksiä tule. Ne pienet, nilkkoihin purreet / pistäneet ötökät ja niiden minuun jättämät "jäämät" lienevät tämän veri- ja imusuonisto-oireilun taustalla lääkärin arvion mukaan. Positiivista tässä on nyt se, että tämä saataneen pois. Positiivista hölmöllä tavalla on myös se, ettei ole minkäänlaista ruokahalua, ja muutama päivä tällaista helpottaa bikineihin mahtumista. Nuo pölkyn malliset ja näköiset, turvonneet, paksut jalat mahtuvat kuitenkin hyvin bikineistä ulos, hahaa... ja hetken harkitsin ihan jo esteettisistä syistä ohuissa urheiluhousuissa uimaan menemistä. Siihen kun lisää vielä ylävartalolle pitkähihaisen juoksupaidan, niin näyttää lähes itsensä muslimin uima-asulla peittäneeltä, konservatiiviselta turkkilaisnaiselta :D . Lasixin yksi sivuvaikutus kun on auringonvalolle herkistäminen, niin tarpeeseenhan tuo asuvalinta tulisi siitäkin näkökulmasta. En muistanut kysyä, että kuinka kauan sitä aurinkoon menemistä nyt sitten pitää välttää, mutta eipä sillä ole väliäkään, aurinko kun paistaa täällä lähes joka päivä. Se ei karkaa mihinkään.

Jotain läntistä ylänkövuoristoa Turkista, liikkuvasta autosta kuvattuna.
 Tälle viikonlopulle suunniteltu muutto nyt hiukan siirtyi, en edes tiedä mihin asti. Maanantaina ehkä tehtäneen uusi
vuokrasopimus. Abo nyt hiukan sekoitti ajatuskuvioitani, kun esitti eilen sellaisen ehdotuksen, jota harkitsen. Ja torstaille tai lauantaille tullee Konyassa käynti. Sitä odotan innolla, sillä mukaan lähtee myös Konyan ensikertalainen, suomalainen ystävä, joka aloitteesta reissu nyt tehdään. Konyakin on sen verran iso, yi 2 miljoonaa asukasta, että sieltäkin voisi katsella kameraa, jos jää aikaa. Izmirissä kameran katselulle ei jäänyt aikaa, eikä sitä uudempaa mallia ole Alanyassakaan tullut vastaan.

Alanyan lämpötilat kipuavat taas ylemmäs, ja jo pelkästään Izmirissä käynnin yhteydessä huomasi eron Izmirin ja Alanyan ilmastossa. Vuoristoylängöllä oltiin paikka paikoin parin kymmenen asteen tuntumassa auton mittarin mukaan. Täällä Alanyassa bussista laskeutuessa oli vastassa lämmin ja kostea löyly, niin kovin kotoisaa ;) .

Ja loppukevennys :))

Facebookista, Richard Geren sivuilta
Lisää kuvateksti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.