sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Persoonallisuudesta ja selviytymisest√§ ūüćÉ

Antalyan ja Denizlin väliseltä ylängöltä 7.7.2016 liikkeestä kuvattu
Miten paljon mielikuva tekstin kirjoittajasta vaikuttaa siihen, miten tekstiä lukee? Neisserin havaintokehän mukaan se
vaikuttaa oleellisen paljon.

Se, joka jo alunperinkin suhtautuu kirjoittajaan, asiaan tai elämään yleensäkin negatiivisesti, löytää lisää juuri sitä negatiivisuutta mitä haluaa ja hakee itsensä pönkittämiseksi. Se, joka haluaa nähdä negatiivisuutta ja sontaa, myös näkee sitä, joka paikassa ja kaikkialla, ihan jokaisessa sanassa, niin sanotussa kuin sanomattomassakin. Häneltä jää lähes kaikki muu näkemättä ja syvemmät merkitykset ymmärtämättä, hän näkee vain negatiivisuutta. Tämän negatiivisuuden ja sonnan hakija näkee sitä huonoutta ja sontaa myös itsessään. Ja joka negatiivisuutta etsii ja sitä itsessään kantaa, se sitä myös ympärilleen jakaa sekä puhuessaan että hiljaa ollessaan, omassa olemuksessaan, energiassaan, ihan kaikessa.

Hän, joka näkee maailmassa kauneutta, näkee sitä joka asiassa, jokaisessa ja kaikkialla, niin sanotuissa kuin sanomattomissakin asioissa. Hän näkee kauneutta myös itsessään. Samoin hän näkee kauneutta myös niissä huonouden etsijöissä, negatiivisuuden kantajissa ja kylväjissä, epäonnistuneissa, virheen tehneissä, köyhissä ja rikkaissa, kaikenlaisissa ihmisissä. Aina se hyvyyden ja kauneuden näkeminen ei tule ensimmäisenä eikä samalla hetkellä, mutta useimmiten hän siihen näkökulmaan lopulta päätyy, kunhan hän on ensin puhdistanut negativistien tartuttaman sonnan pois harteiltaan.

Antalyan ja Denizlin väliseltä ylängöltä 7.7.2016 liikkeestä kuvattu
Todella taitavat valehtelijat vievät helposti mukanaan niitä, jotka näkevät ensisijaisesti kauneutta ja uskovat katalankin
hyvyyteen. Kaikki eivät heihin sorru, mutta moni taipuu manipuloinnin edessä. Heitä ei kannata surra, sillä jokaisen on kuitenkin käytävä oma polkunsa, opittava ihan itse, löydettävä omat arvonsa ja oma itsensä. Jotkut jäävät loppuiäkseen sonnan keskelle, marisevat ja marmattavat, kuihtuvat ja rypistyvät. Se on heidän valintansa. Toiset pystyvät nousemaan sieltä ankeudesta pois, ja opettelevat uuden tavan nähdä maailmaa, oppivat kukoistamaan ja olemaan inhimillisinä ihmisinä läsnä tässä elämässä.

"A beautifull world is a form of charity"

Tuo kaikki tuli taas mieleen, kun olin kosketuksissa ihmisiin, joiden tämän hetkinen päätehtävä ja elämän tärkein asia oli tuon sonnan kerääminen ja eteenpäin kantaminen. Heidän seurassa ollessaan itsestäkin tulee esille pahimmat puolet. He kun vahvistavat juuri negatiivisuutta ja sitä pahinta puolta. He eivät tällaista tekstiä ymmärtäisi vaikka sen moneen kertaan lukisivatkin, sillä he eivät ole valmiita näkemään muuta kuin sitä negatiivisuutta. He eivät vielä ole valmiita. Joskus, jos Luoja suo, asia on toisin.

Tänään aamulla minulla oli ilo olla sellaisten ihmisten keskellä, jotka ovat kauneutta ja hyvyyttä näkeviä ja eteenpäin
Antalyan ja Denizlin väliseltä ylängöltä 7.7.2016 liikkeestä kuvattu
levittäviä. Heidän seuransa tuo lähellä olevista ihmisistä esiin näiden parhaat puolet. Ihania, aurinkoisia ihmisiä. Siellä saksan-, suomen-, ruotsin-, englannin- ja turkinkielen keskellä ei eroteltu kansallisuuksia tai muita vastaavia ominaisuuksia. Läsnä oli vain ihmisiä, hyvään pyrkiviä, toisiaan tukevia ja elämässä kauneutta näkeviä, onnellisia ihmisiä.

Se ,että joku ihminen on tai ei ole onnellinen, on hänen itsensä oma valinta. Onnellisuus on asennekysymys. Ja tuo asennevalinta johtaa myös kauneuden näkemiseen tai näkemättömyyteen. Joskus ympäristössä olevat negatiiviset ihmiset voivat yrittää tappaa toisen ihmisen onnellisuuden, mutta koskaan se onnellisuuden lähde ei kuole kokonaan. Sen voi vielä elvyttää ja sitä voi vahvistaa. Aina on olemassa paluumahdollisuus onnellisemmalle, kauneutta näkevälle puolelle. Vain sinä itse voit valita.
Suora lainaus Sinna Aution blogista ja linkki sinne:

"Ympäristö ja kulttuuri vaikuttavat yksilöön kaikilla tasoilla. Ne säätelevät sitä, miten ihminen voi ilmaista taipumuksellisia piirteitään, millaisia tavoitteita, uskomuksia ja arvoja ne ylläpitävät sekä millaisia tarinavaihtoehtoja on tarjolla, miten tarinoita tulisi kertoa ja miten ihmisen tulisi elää tarinoidensa viitoittamalla tiellä.
- Sinna Autio" blogissaan Do Be Do Be Do 

Blogia kannattaa lukea ajatuksella. Tässä hänen blogistaan vielä yksi tietty teksti aihepiiriin liittyen Selviytymiskeinot

Kiitos.


"The only failure is not to try"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Rasistit voivat kokoontua vaikkapa Siperiaan tai Saharaan leikkimään leikkejään keskenään. Kunnolliset, suoraselkäiset ja älykkäät, tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.