keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Väsähdys

Päivän juoksujen jälkeen istun nyt lopultakin olohuoneessa, omalla tuolilla ja tietokoneen ääressä. Vatsa ilmoittaa, että olisi paras mennä joko kauppaan ruokaostoksille tai ravintolaan syömään, mutta olen muuton ja vähäunisten öiden jäljiltä niin väsynyt, että kunnon yöunet kiinnostavat enemmän kuin syöminen. Tänäänkin oli niin vilkastapahtumainen päivä, että ehdin syödä vain ison suklaakakkupalan puolilta päivin kiinteistönvälittäjäni toimistossa. Päivän horoskooppia lukiessa piti ihan tarkistaa, että miksi se näyttää jo keskiviikon tekstejä. Himputti, kaksi päivää katosi jonnekin. Kaksi kokonaista päivää. Muutto oli pahempi kuin ennalta arvasin, sillä tuli taas useampia viimehetken muutoksia, ja muutoksen muutoksia. Tietysti väsyneenä vielä ärryin ja kärttyilinkin, ja se ei yhtään auttanut asioiden sujumista. No, ystäväni onneksi untee minut niin hyvin, että tiesi juuri siitä, että nyt on parasta auttaa parissa asiassa. Pahin on nyt ohi, ja jäljellä on enää aiemman vuokralaisen jälkien siivousta ja tavaroiden purkua paikoilleen. Keittiö osoittautui hankalimmaksi, sillä edellisen asukkaan jäljiltä ruokakaapeissa oli parinkin laisia pikkuelukoita, ihan pieniä, jotka piti ensin myrkyttää pois. Nyt sitten kaikki kaapit haisevat myrkylle, ja en laita niihin mitään, ennen kuin myrkyn ja myrkyn hajun saa tavalla tai toisella pois.

Ystäväni vei minut tänään pariin paikkaan tulevien yöunieni varmistamiseksi. Esimmäinen paikka oli rentouttava ja haasteellinen, verhokauppiaan puoti. Valinnanvaraa oli niin paljon, että siellä liikkeessä olisi helposti mennyt koko päivä. Ja kun itsellänikin on monta eri mieluista sisustuslinjaa, niin olin jo vähällä luopua siitä, mitä kohden olen menossa (vähitellen).  Perdeci eli verhojen valmistaja tuli mukanani kotiin, ja mittaili kaikki ikkunoihin liittyvät mitat, sekä parvekkeista toisen. Turkkilaistyyliset parvekeverhotkin tähän tulee ihan olosuhteiden pyynnöstä, sillä etelän puoleinen parveke on ilman niitä polttavan kuuma.Verhoauunnittelija tekee erilaisia ehdotuksia sen perusteella, mitä hänelle tänään kerroin ja mitä hän meillä näki, ja huomenna käyn valitsemassa ja tilaamassa jotakin (olettaen, että tarjouksen hinta on kohdalaan). Myös modernien hyttysverkkoikkunoiden ja -ovien asentaja kävivät tänään mittaamassa ikkunat ja ovet, ja hänen hintansa on jo tiedossa. Kolmen parvekeoven ja kolmen ikkunan "sisäiset, esiin vedettävät" hyttysverkot metallikehyksisinä ja valkoisina, paikalleen asennettuina 850 TL. Tuo ei ollut ensimmäinen hinta, vaan keskustelun tulos, ja olen siihen tyytyväinen. Ötököitten puremat tekevät allergiasyistä sen verran isoja ongelmia nyt täällä luonnon keskellä, että hyttysverkotus on välttämätöntä oman hyvinvoinnin kannalta. Ja onhan kiva istua parvekkeiden ovet auki, ja tuntea viilentävä tuulenvire iholla. Luonnollinen ilmastointi.

Tänä iltana yritän pysyä hereillä vielä sen aikaa, että saan tyhjenettyä kännykästä kaiken henkilökohtaisen pois. Se matkaa huomenna Suomeen ja myyjälle / maahantuojalle tutkimuksiin sen IMEI-koodiepäselvyyden vuoksi. Kävin toisessakin paikassa, ja sielläkin tarkastettiin ja todettiin, että kansainvälisen IMEI-koodirekisterin mukaan tuon kännykän IMEI-koodi on rekisteröity Applelle, vaikkei tuo ole Applen puhelin tai Applen kopiokaan. Täytyy vaan hyväksyä se, että menetin tuon, ja joudun ostamaan täältä jonkun turkkilaisen kännykän. Tuolla näppäin-karvalakki-samsungilla en jaksa kauaa toimia, on se sen verran Rajoittunut ja hankala kun on oppinut paremmalle. Tilanne on ehkä verrattavissa siihen, että audikuski joutuu yllättäen tyytymään Skoda Felician kaltaiseen autoon. Mutta lääke tuohonkin on, ja vielä melko yksinkertaisesti toteutettava. Riittää, että  kävelee puhelinkauppaan, ja valitsee ja ostaa älypuhelimen (paikallisesta valikoimasta ja paikallisilla hinnoilla, jotka ovat Suomen hintoja suuremmat) ja tyytyy siihen, ettei ko puhelimessa välttämättä ole sanaakaan suomea.

Kuvia en jaksa nyt kaivella mistään, ja kameran olinpaikkakin on vielä hiukan epäselvä. Hyvää yötä ja kullekin valitsemiaan, omaan mielikuvitukseen sopivia kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.