lauantai 16. heinäkuuta 2016

Yöllisistä tapahtumista uutiskatsaus

Yöllä ärsyynnyin siitä, kun jotkut miehet keskustelivat alhaalla kadulla pitkän aikaa tosi isoon ääneen, ja nukkuminen oli hankalaa tuon puhemelun vuoksi. Makuuhuoneen ovi oli auki, sillä vuorilta tuleva ilmavirta viilentää hyvin päivän kuumuudessa lämmenneen katon alla olevan huoneen. Ilmastointilaitteita en niiden epäterveellisyyden vuoksi käytä, enkä ole edes ostanut koska en käytä. Ovien ja ikkunoiden kätevät hyttysverkot suojaavat enimmiltä hyttysiltä, joten auki pitäminen on ollut luontainen vaihtoehto, ja ihan hyvä. En jaksanut keskittyä kuuntelemaan miesten juttuja, eikä tullut mieleenkään, että he voisivat keskustella jotain mielenkiintoisesta asiasta. Yöllä yhden tienoilla heräsin puhelimen soittoon, mutta en tiedä katkaisinko minä sen vai katkaisiko soittaja. Ajattelin, että jollei soi uudestaan, niin soitan hänelle aamulla. Nukuin loppuyön suht hyvin. Yhdeksän jälkeen heräsin siihen, kun tyttö soittaa ja kysyy, että olenko hengissä. Samalla sain kuulla vallankaappausyrityksestä. Jotenkin uutista oli vaikea uskoa, mutta uskottavahan se oli, kun siitä uutisoivat myös paikalliset mediat.

Alanyassa on rauhallista, ja uutisten mukaan nyt on rauhallista myös Istanbulissa ja Ankarassa. Uutisten mukaan vallankaappausyritys on kukistettu, ja Istanbulissakin kadut ovat taas avoinna normaaliin elämään. Täällä Turkissa on valtavan vahvat poliisivoimat ja armeijan voimat. Tuon vallankaappausyrityksen yhteydessä pidätettiin reilut 1.300 sotilasta ja armeijan johtotehtävissä olevaa, sellaista, jotka olivat mukana noissa tapahtumissa. Tapahtumat alkoivat keskiyöllä, ja aamulla kello 10 kadut avattiin kansalaisille. Toiminta oli nopeaa. Turkin johto on osannut varustautua tällaisten varalle, ja he tietävät tarkalleen mitä tehdä. Heillä on myös riittävä varustelu. Tämä on juuri yksi niistä syistä, miksi pidän Turkkia turvallisempana kuin monta muuta maata.

Alanyassa kuului yöllä kaupungin kaiuttimista kutsu kokoontua Atatürkin patsaalla. Siellä ihmiset uutisten mukaan toistivat sloganeita "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur, eğilme, millet seninle", eli siis ilmaisivat tukensa presidentille. Lehtikuvassa Atatürk-patsaan edusta näkyy olevan aivan täynnä tavallisia miehiä. Samoihin aikoihin moskeijoiden kaiuttimista tuli rauhoittava viesti, ja pyydettiin ihmisiä olemaan panikoimatta. Myös moskeijoiden rukouskutsujen äänenvoimakkuutta nostettiin.

Arki sujuu Alanyassa normaaliin tapaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.