keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Joulunpunainen


 Joulunpunainen kuplavolkkari sopii ajankohtaan, ja vaikka joulupukin kulkuneuvoksikin, onhan siinä runsaasti tilaa "keulassa", etukonepellin alla, kai. Olen nähnyt noita autoja lähempää viimeksi lapsena, kun setäni ajoi tuollaisella, ja jossain muistin sopukoissa on mielikuva, että tavaratila olisi tuossa edessä. Ihan niin kuin setä oisi kaivanut jotain työkalujaan sieltä etukonepellin alta pois. Mutta kaivoiko hän niitä siksi, että se oli tavaratila, vai siksi, että teki siellä jotain remonttihommia, sitä en muista. Ja mikä parasta, kaikkea ei edelleenkään tarvitse tietää, eikä kaikkea tarvitse osata tai muistaa. Helpottavaa, suurimmalle osalle meistä.

Tuon tavaratilankin suhteen voin toki olla taas väärässä, ja tulen taatusti olemaan jatkossa monissa muissakin asioissa ihan pihalla, puutteelisin tiedoin varusteltu tai jopa väärässä. Mutta muista: Yleensä se, että olen väärässä, johtuu siitä, että tekstin lukenut henkilö ei ole oikein ymmärtänyt mitä minä olen kirjoittanut, tai ei ole ymmärtänyt mitä minä haluan sanoa kirjoituksellani, tai on muuten vaan väärässä sen suhteen, että olenko minä väärässä jossakin asiassa vai en... eikö niin? Suunnilleen tätä samaa tasoa olevia viestejä siitä mikä tai kuka olen, millainen olen tai en ole, ja mitä teen tai en tee, saan taas miehiltä. Olen lakannut jakamasta ihmisiä kansallisuuden tai etnisen taustan mukaan, mutta tuossa sukupuoliasiassa olen hyvin vanhanaikainen. Miehet ovat miehiä, ja Luojan kiitos me naiset saamme olla naisia.

Aikalailla samoilla linjoilla mennään käsityskykyni ja arvomaailmani suhteen, kuin ennenkin, vaikka olenkin päättänyt olla osallistumatta ihmisten jakamiseen etnisen taustan tai uskonnollisen näkemyksen mukaan. Se ei ole helppoa, sillä olen edelleen tulisieluinen ja vahvatahtoinen sekä määrätietoisesti tavoitteisiini pyrkivä. Siinä kokonaisuudessa ei parin, kolmen henkilön mielipide tai kommentointi paljoa paina, paitsi, jos kommentoija on perheenjäsen. Heidän mielipiteensä on yksi tärkeimmistä. Perhekin on tässä välissä kasvanut ja perhesuhteissa on tulossa muutoksia, positiivisia sellaisia. Saattaa toki elämä tuoda yllätyksiäkin, niin kuin on ollut tapana tähänkin asti. Ja tietysti äidin silmä näkee muksuissa ja heidän elämässään asioita, joista voi päätellä jotakin tulevaksi, mutta aika näyttää, niin omasta kuin perheenjäsentenkin elämästä. JA tuo viereinen kuva on taas mahdollisimman epätarkka, mutta silti se on siinä. Edelleen opettelen käsittelemään tuota uutta, ja älyttömän liukasta pikkukameraa. Ja kuten kuvista näet, en todellakaan ymmärrä vielä sitä pakkausta. Tänään mm. löysin siitä vielä yhden napin lisää, enkä vielä osaa käyttää puoliakaan niistä jo aiemmin löydetyistä. Takaisin tuohon kuvaa. Joulupukit  ja jouluiset asetelmat ja koristeet ovat hiipineet Alanyan katukuvaan tässä viimeaikoina. Hyvin monessa näyteikkunassa, yllättävän monessa, on jouluisia koristuksia. PAras oli ikkuna, jossa oli joulupukki seuralaisineen ja buddha-patsas sulassa sovussa keskenään. Vielä kun ihmisetkin oppisivat olemaan sulassa sovussa keskenään, ajatellen ensisijaisesti vain ihmisyyttä. Siinäpä olisi joululahjaa kerrakseen.

Tänään päätin kävellä lähimpään polkupyöräkauppaan, ja ostaa polkupyörän. Käytännössä kävelin useita kilometrejä, kun ensimmäisessä kaupassa hinnat alkoivat kolminkertaisesta "normaalihinnasta", seuraavissa oli 4x, ja lopuissa jompaa kumpaa. Paikalliset sanoivat millä hinnalla pyörä kannattaa ostaa, ja millä ei. KErtoivat, että 250 TL - 400 TL on normaalin, uuden vaihdepyörän hinta turkkilaiselle perheenisälle, kun hän lähtee ostamaan perheelleen polkupyörää. 800 - 1.200 TL oli se hintahaitari, johon minä tänään törmäsin. Ruotsalaisen ystäväni turkkialainen mies oli aika vasta ostanut hänelle polkupyörän, ja nyt minulla on mukanani kuva pyörästä, kassakuitista (415TL) ja takuukuitista, joiden perusteella yritämme löytää kyseisen kaupan uudelleen, ilman turkkilaisia miehiä. Kyllähän se fillarin myynyt kauppa löytyy, mutta toivottavasti heillä on edelleen tuota turkkilaisvalmisteista pyörää valikoimissaan edes yksi, ja mielellään vielä siihen samaan hintaan, tai saa se olla halvempikin. Nyt on tarve niin paljolle liikkumiselle, ettei huvita kävellä, varsinkaan pimeässä. Ilta tulee niin kovin aikaisin, ja pimeys ja kylmyys sen myötä. BUssien kanssa on hieman haasteita, eli odotusvälit ovat aika pitkiä. Samassa ajassa ehdin jo ajaa polkupyörällä monta kilometriä.

Tuosta alimmasta kuvasta yksi kysymys: Mitä näet kuvasa? Olen huomannut viime kuukausina, että asioita voi nähdä niin valtavan monella eri tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.