keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Karmeita uutisia Suomesta

Päätin jo ennakolta, että en puutu Suomen asioihin, kun sieltä ei paljoakaan positiivisia uutisointeja näy, enkä halua aina jakaa pelkkää negatiivista. Luin taas tapani mukaan Suomen uutisia ja viime päivien tapahtumia. Ulkomailta katsoen Suomi on muuttunut muutamassa kuukaudessa ihan järkyttävään suuntaan. Ja en tiedä, olenko medialukutaidoton vanha nainen, vai jotain muuta, mutta teen poikkeuksen, ja kommentoin kuitenkin, on Suomessa taas niin väkivaltainen tilanne kehkeytymässä.

Suomi valmistautuu juhlimaan itsenäisyyspäiväänsä 6.12.2016. Omasta turvallisuudestaan kiinnostuneiden kannattaa kuitenkin välttää Helsinkiä ja muutamia paikkoja siellä, sillä aiempien vuosien tapaan on tulossa sekä väkivaltaisia mellakoita että aineellisia vahinkoja. Erityisesti nyt, kun noin monta radikaalia ja ääriajattelevaa ryhmää järjestää siellä samanaikaisesti omat mielenosoituksensa, on yhteenottojen todennäköisyys suuri. Noiden ääriryhmien tapoihin kuuluvilta vahingonteoilta ja väkivaltaisuuksilta ei vältytä tänäkään vuonna, joten oikeasti, katso missä kuljet. Nuo tyypit pahoinpitelevät kanssaan eri mieltä olevia ihmisiä, niin suomalaisia kuin ulkomaalaisiakin, tummaihoisia kuin valkoisiakin, niin kristittyjä kuin muslimeitakin. He eivät katso sitä kuka sinä olet, vaan ainoastaan sitä, oletko heidän kanssaan täysin samaa mieltä vai et.

Suomen kehityssuunta kohti väkivallan lisääntymistä (ja virkavallan taholta tulevaa tukea, hiljaista väkivallan hyväksyntää), on aivan väärä. Moni suomalainen luulee olevansa turvassa näiltä joukoilta, koska ei ole tummaihoinen eikä muslimi, mutta näille sekään ei riitä. Ja erityisesti ulkomaalaisten tarvitsee olla varuillaan. Tässä on linkki Helsingin Sanomien artikkeliin, jossa listataan kyseiset, tähän mennessä ilmoitetut 6.12.2016 Helsingissä järjestettävät mielenosoitukset.

Eikä siinä kaikki.

Suomessa 11/2016 julkinen keskustelu on rajattua ja kontrolloitua, pelolla rahalla ja ties millä vaimennettua, niin netissä kuin muissakin medioissa. Tuossa yhteiskunnassa ei voi puhua enää siitä, että pieni ryhmä heikko-osaisia ja kouluttamattomia on höynäytetty käskyjen noudattajiksi ääriliikkeisiin. Ei. Mukana on myös koulutettuja, varakkaita, näennäisesti hyvinvoivia, yhteiskunnan erilaisista sosiaalisista ryhmistä tulevia henkilöitä.

Pelottavinta on poliisijärjestelmän vaisuus ja hiljaisuus, toimimattomuus. Tässä on Jussi Jalosen kirjoitus aiheesta.
Jollei ongelmien ryöstääntyessä isommaksi poliisi olekaan tavallisen, kurinalaisen ja kunniallisen kansalaisen puolella, niin lopputulosta en halua edes sanoa ääneen. Jos Presidentti Niinistöllä olisi enemmän valtaa, niin hänellä olisi myös näkemystä ja kykyä ratkaista näitä ongelmia. Niinistön valta on kuitenkin niin pieni, ettei hänellekään jää riittävästi mahdollisuuksia. Parhaansa hän tekee niillä resursseilla mitä hänellä on.

Tässä vielä erään lakialan ammattilaisen, Sakari Timosen, blogikirjoitus aiheesta Mitä tässä maassa oikein tapahtuu.

Kammottavaa. Toivon, että tämä räjähdysherkkä ruutitynnyri, nimeltään Suomi, pysyy kasassa, ja pystyy ratkaisemaan nuo yhteiskunnassa muhivat ongelmat ilman suurempaa verenvuodatusta. Perisuomalainen ongelmien maton alle lakaisu ja silmien sulkeminen, tai olevan vähättely, ei nyt enää ole järkevää. Juu, tiedän, että saan itsekin tällä kirjoituksella taas sekä uhkailuja että "se ylireagoi" tmv kommentteja, mutta olkoon sitten niin. Mieluummin se kuin hiljainen tapahtuvan hyväksyntä pupujussin tyyliin pää pensaassa.

Tiedän, että moni Suomessa asuva tuttavani sanoo, että "eihän täällä mitään ole vikana, kaikki on niin kuin ennenkin". Jep. Silmät voi halutessaan ummistaa ja uppoutua vanhoihin suomielokuviin ihan rauhassa. Kaikki on ihan hyvin ja auvoisesti, muuten vaan natsiliput liehuvat pääkaupungissamme itsenäisyyspäivänä... vai mitä? Niinhän se on joka maassa. On vain arvo- ja valintakysymys miten tilanteita katsoo.

No, illalla lisää positiivisia asioita ja elämää täällä 4.000 km päässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.