torstai 24. marraskuuta 2016

Sähköä

Alanyan kadunvarresta bongattu asetelma
 Muutostani, eli heinäkuulta asti, meillä on ollut  erilaisia sähköongelmia. Led-lamput eteisessä ja  olohuoneessa, sekä pistorasia kylpuhuoneessa eivät ole toimineet ihan oletetulla tavalla.  Lisäksi viikko sitten lakkasi tulemasta lämmintä vettä. Tänään aamulla ovikello soi jo ennen kuin olen edes herännyt, tosin heräsin siinä sängystä ylös pompatessani, ja paljain jaloin kylmällä laattalattialla kävellessäni. Yölampötilat laskevat lähelle +10C ja se tuntuu lämmittämättömän asunnon kivi- ja laattapinnoissa "melko raikkaana tuntumana".  Rakennuttaja katsoi hetken hämillään unisen näköistä, yöpukuista oven avaajaa, mutta päätti sitten kuitenkin tulla sisälle (vaikka se onkin vahvasti yleisen käyttäytymisetiketin vastaista, varsinkin kun nainen ei ole edes kunnolla päivävaatetukseen pukeutunut). Hän ratkaisi etikettiasian sillä, että jätti huoneiston oven auki.

Aikansa hän tutki johtoja, katkaisimia, pistorasiaa, ja haki välillä lisää työkaluja. Lopulta pistorasiaan löytyi virta ja se toimii. Ja sai hän ratkaistua myös lamppujen arvoituksen, mutta iso yllätys oli se, että esim. olohuoneessa olevat 14 led-lamppua vaihdetaan kaikki. Kaikki ovat rikki. Eteiskäytävästä vaihdettiin myös kaikki led-lamput, mutta niitä ei onneksi ollut kuin kolme. Jostain syystä asunnon kaikki ledivalot olivat palaneet kerralla. Pahin ongelma oli kuitenkin lämpimän veden hyvin pikainen tulo. LÄmmintä vettä tuli vain 5-10 sekuntia, jonka jälkeen vesi tuli ihan hyisen kylmänä, niin suihkuista kuin hanoistakin. Tuo vika ei ratkennut, ja hän tilasi sähkömiehen. No, sähkömiestä lähes nauratti, kun hän noin 15 sekunnissa löysi ja korjasi vian. En
Mysteerinen nuppi kylpyhuoneen laatoitetussa seinässä
edelleenkään ymmärrä mistä on kyse, mutta pääasia, että lämmintä vettä tulee taas.  Toisen kylpyhuoneen seinässä on kuvassa näkyvä "nuppi", jonka asentoa voi kääntää 2-3 cm. Hän käänsi nupin kaakkoon, ja siinä oli kaikki, mitä tarvittiin.  Olisinkohan siivotessani jotenkin käännellyt tuota nuppia, ehkä, mutta olisi kiva tietää mikä se on. Nyt tiedän yhden sen kääntämisen seurauksista, mutta en tiedä mikä sen käyttötarkoitus tai merkitys on. Ja arvaa onko kiva kysyä turkinkielellä tuollaisesta? Yhtään ei ole erikoissanastoa B) . Kysymättä jäi.


Tällä blogilla on ollut monia erilaisia tarkoituksia, ja näin on edelleenkin. Yksi oleellinen asia kuitenkin muuttuu. Blogia rakennetaan nyt kaupalliseenkin suuntaan, ja sanon sen tässä ja nyt avoimesti ääneen. Joten kaikki ne, jotka haluavat tänne tavalla tai toisella, syystä tai toisesta liikennettä ohjata, niin ohjatkaa vaan. Kiitos. Myös äärimielisten ja vihaa puhkivien, paheksuvien ja kummeksuvienkin runsas nettikommentointi ja siten myös suora linkittäminen tai epäsuora liikenteenohjaaminen on enemmän kuin toivottua. Ei-toivotuista komenteistakin voi olla hyötyä, kun kaupallistaa ne, joten jatkakaa te vihapuhujatkin vaan aktiivisena ja entistä innokkaampana törkypuheitanne omilla areenoillanne, hopi hopi. Sillä aikaa me tavallisempien lukijoiden kanssa voimme keskittyä ihan muihin asioihin 😂 .

HUomenna on uusi päivä ja uudet kujeet. Tiedossa on mm. toripäivä, tuttujen tapaamista pitkästä aikaa, ja ehkä myös vieraita hieman kauempaa. Katsotaan nyt mitä päivään kehkeytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.