torstai 15. joulukuuta 2016

Menne jo -en mene

Alanya Türbelinas Yaylası 14.12.2016
Taurus-vuoristo on tällaiselle syntyperältään tasamaanasukille sekä houkutteleva että pelottava paikka. Enimmäkseen, hyvässä seurassa tuohon vuoristoon tutustuminen on ollut mieluista ja positiivisesti yllättävää. Niin kai se on kaiken oudon ja outouden pelon suhteen. Kaikessa rauhassa oppaan kanssa tai itsekseenkin tutustuminen auttaa suhtautumaan asiaan luonnollisemmin, pelottomasti. Järkeviä päätelmiä asioista ja niiden tilasta voi tehdä vasta silloin, kun ei pelkää, vaan on oma tasapainoinen itsensä. Ja kaikilla asioilla, paikoilla ja ihmisillä on useita eri puolia. MIkään ei ole niin mustavalkoista, kuin mitä tämä totuuden jälkeinen aika (ihmisten voimin) yrittää eri medioissa tavallisille ihmisille esittää ja uskotella. Silti moni asia on parhaimmillan yksinkertaisena, pelkistettynä ja puhtaana, niin kuin nuo vuoret kaukaa katsoen.

Kahdessa yläkuvassa näkyy Türbelinas Yaylası -niminen osa Taurus-vuoristoa. Mikäli tuosta mentäisiin vielä enemmän oikealle, eli kohti pohjoista ja Oteköyn ja Alacamın taakse, niin sieltä löytyy Söğüt Yaylası -niminen vuoriston osa.
Tosmurista vuorille päin kuvattuna, 14.12.2016

Itse katselen tuota vuoristoa hieman eri näkökulmasta, ja nautin siitä. On viehättävää huomata, kuinka auringon liikkeet saavat vuoriston "elämään", kuinka valon suunta vaikuttaa valtavan paljon siihen, millaisena tuo vuoristo mihinkäkin päivänaikaan näyttäytyy. Se on sellainen hidastempoinen luomu-tv, kauneutta ja rauhaa parhaimmillaan.

Eilen illalla nukkumaan mennessä kävi ajatuksissa, että miten olisi muutto vielä lämpimämpään ilmastoon. Minun makuuhuoneeni ja talon kylmin huone. Saman tien kun sen tajusin, en voinut kuin nauraa omalle hidasjärkisyydelleni. Onhan minulla toinenkin makuuhuone, ja ihan vapaanakin vielä. Sinne ei taatusti tuule, kun ei ole parvekkeen ovea eikä siihen liittyviä vuotavia rakenteita. Ja kaiken lisäksi vierashuoneessa on ensimmäisen, hyvin ja lämpimästi nukutun yön kokemusten perusteella parempi sänky (patja). Ongelma on ratkaistu, mutta KAUAN se kesti.

Alanyan satamaa ja Kalea sekä vahvasti aurinkoa 10.12.2016
Alan olla kohta kunnossa, tauti on taltutettu, ja tekee jo mieli ulos ja liikkeelle. Tänään käymme Abon kanssa vain ilta-ajelulla, sen aktiivisempaa otetta en aio tähän(kään) päivään ottaa. Tosin tietokoneella istumisen suhteen ja keittiön siivoamisen suhteen olen jo ahkeroinutkin. Abo on tuskaillut lääkäriinvientihalujensa kanssa. Hänen on vaikea käsittää sitä, että oletan paranevani ilman lääkäriä ja lääkkeitä, saati, että osaisin arvioida mistä on kyse :)) . Hänen tapansa on mennä lääkäriin heti ja syödä kaikki antibiootit ja kipulääkkeet yms mitä lääkäri vaan määrää. Näkemyksemme ovat yhtä lähellä toisiaan kuin aurinko ja kuu. Elämän suolaa.

Tänään löytyi uutisoinnin perusteella  Alanyan ensimmäinen nettitv-kanava.

Tästä linkistä 
 pääset Alanyan paikallistv:n sivuille, ja siellä oikeassa ylänurkassa on vihreä painike tekstillä CANLI YAYIN. Siitä kun klikkaat, niin näkyy livenä tuo kyseinen paikalliskanava. Muitakin lienee tulossa. Sen pätkän mitä itse tuossa katsoin, oli ohjelmassa jotain turkiksi puhuttua ukomaista. Samalla sivulla oikeasta alareunasta harmaalta pohjalta löytyy önemli linkler, eli tärkeitä, hyödyllisiä linkkejä. Katsopa mihin niistä päädyt C: . En tiedä, näkyykö tuo linkki Turkin ulkopuolella. Jos testaatte sitä esim. Suomesta käsin, niin antakaahan palautetta, kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.