perjantai 27. tammikuuta 2017

Hunajalla ja ilman

Tässä vielä eilisen fiilis :DD
Kiitos muuten teille, muutamalle naiselle, jotka olette lähettäneet omalla nimellä kannustavaa palautetta. Sähköpostiin tulleisiin viesteihin ajattelin vastatakin, ja laitoin ne tiettyyn kansioon sitä varten, mutta jotenkin kummassa onnistuin kadottamaan ne. Olen kuitenkin lukenut viestinne, ja olen niistä kiitollinen. 😊 aurinkoisia kevätpäiviä teillekin.

Aina kun kärttyisyys iskee minuun, eikä aiheuttajana ole mies, niin kannattaisi näköjään mitata ensimmäiseksi lämpö. Kuumeen puolella oli ainakin eilen illalla, tänään taas ei mitään. No, nukuinkin yli puolenpäivän, mutta en tiedä miksi edelleen on ajoittaista kuumeilua. Jospa se vaan on kylmyys, ja ...mikä lie. Jossain vaiheessa iltapäivää lähdin käveylenkille, ja ulkolämpömittariin katsomatta laitoin varmuuden vuoksi ylimääräisen fleecen ulkoilutakin alle, koska viime päivinä olen taas palellut. Ne yli +16 C lämpötilat siirtyivät jonnekin ihan muualle.

Haaveissa oli pitkä kävelylenkki, mutta jo puolen kilometrin jälkeen olin ihan jäässä. Lumisilta vuorilta puhaltava tuuli meni vaatteista läpi, ja paleli hirvittävästi. Käännyin suojaisemmalle reitille, ja palasin pikaisesti kotiin. Pari kilometriä tuolla vaatetuksella tuossa säässä riitti tälle päivälle. Toppatakki olisi ollut järkevämpi valinta, vaan eipä tullut mieleen... Lämpötila ei koko päivänä noussut yli +8 C tässä meillä, ei edes parvekkeella, johon aurinko paistoi. Ja en tiedä mitkä ovat olleet yön lukemat tällä alueella, sillä parvekkeella olevan ruukkubasilikan lehdistä osa oli paleltunut. Ensi yöksikin on luvattu nollaa ja vähän alle, mutta aika näyttää. Yleensä nuo pakkaslukemat ovat todellisuutta vain tuolla ylempänä vuoristossa. Tänä talvena pakkasöitä on koettu poikkeuksellisesti hieman alempanakin vuoristossa.


Turkinkielen opiskelun suhteen olen kerrannut vanhoja oppitunteja, ja huomannut kuinka valtavan paljon tunneilla käsiteltyä asiaa olen unohtanut. Itse asiassa olen omaksunut niistä vain sen, mitä sillä hetkellä olen tarvinnut, ja pystynyt ottamaan vastaan. Nyt kun taidot ovat karttuneet, niin ehkäpä kertauksen ja muutaman muunkin kertauksen jälkeen jää taas muistiin uusia sanoja, ilmaisuja ja kielioppiakin. Ja vasta sen jälkeen, kun kaikki vanhat on tarpeeksi monta kertaa kerrattu, jatkan uusiin kielioppiasioihin. Sanastoa täällä tulee viikoittain uutta. Sanavarasto karttuu kyllä, mutta loput kielioppiasiat ovat niin haasteellisia, ettei niitä lennosta opi, vaan ne on paras opetella jonkun osaavan ohjauksessa.

 Siitä hunajakennopalasta, jonka ostin aiemmin... kun siitä murtaa lusikalla palan, ja laittaa sen sellaisenaan suoraan suuhun, nin kyllähän se hunajalle maistuu. Ja hetken mutustelun jälkeen suuhun jää vain kasa mehiläisvahaa. Ja viereinen kuva kertoo, miltä näyttää, kun puolen litran juomalasiin, kuuman teen sekaan laittaa ison teelusikallisen sitä kennostoa. Tähän mennessä kerätyistä vahoista olisi ollut raaka-ainetta pieneen kynttilään, mutta roskiin olen kaiken heittänyt, vaikka olisihan tuo helppo puhdistaa kynttilän raaka-aineeksi. Aina ei vain viitsi. Puhdistettua mehiläisvahaa en ole löytänyt täältä myynnissä, ja Izmirin tuttava kertoi, ettei sitä olekaan, että pesissä käytetään muovikennoja. en tiedä mikä on todellisuus, mutta ainakin tämä kaupasta kotiin kantamani kennon pala on ihan ehtaa, mehiläisten valmistamaa kennostoa, eikä mitään muovia. Toisaalta, voihan olla, että toinen puhui aidasta ja toinen aidan seipäästä, kun molemmat puhuivat vieraalla kielellä (englanniksi). Suomenkielikin on niin muuttunut kun toimintakulttuurit ovat muuttuneet, etteivät kaikki välttämättä tiedä mitä tuo seiväs-sanakaan tarkoittaa, siis alunperin. Mutta sellaista tämä elämä on, muutosta muutoksen jälkeen, ja hyvällä tuurilla kehittymistä, joskus taaksepäin menemistäkin.

En muista minkä lehden nettisivuilla oli artikkeli viisaudesta. Jos törmäät siihen, niin luepa se. Sieltä saattaa löytyä ajattelemisen aihetta. Päällimmäiseksi mieleen jäi lauseet: Ajatteletko olevasi viisas? Jos kyllä, niin todennäköisesti et ole. Tästä saa sopivan aasinsillan siihen, miten muutamat miehet ovat itseään kuvailleet. Palataan tähän toisella kertaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.