tiistai 31. tammikuuta 2017

Kadotettu mahdollisuus

Alanyan kaupungin leivänkeräysastiat
Turkissa syödään tosi paljon leipää jokaisella ruoalla. Ja koska hyää, tuoretta leipää on myynnissä pienimmissäkin kioskeissa, ja joka lähiössä, niin aamulla ostettu leipä ei välttämättä kelpaa enää iltaruoalla. Monilta jää periaatteessa käyttökelpoista leipää käyttämättä, ja tähän asti ne ovat menneet roskiin. Nyt voit nähdä Alanyan keskustan alueella tällaisia vaaleansiniiä, kannellisia pönttöjä. Ne ovat leipienkeräysastioita. Toivottavasti turkkia taitamattomat turistit eivät tunge niihin roskia, sillä roskiksia ne eivät ole. On hienoa, että Alanyan kaupunki on aloittanut ruokajätteen kierrättämisen tällätavoin.

Sitten väkilukuasiaa. Tänään uutisoitiin Alanyan väkiluvun olevan 294.558 henkeä, siis elossa olevaa ihmistä, ei henki-henkeä, tiedättehän... ja tuolla väkimäärällä Alanya on Antalyan maakunnan kolmanneksi suurin alue, ilçe. Gazipasan väkimäärä on 49.207.  Ja koko Antalyan maakunnan alueella on yhteensä 2.328.555 asukasta. Istanbul, Ankara, Izmir ja Bursa ovat Antalyaa väkirikkaampia, ja Konya ja muitakin kaupunkeja on taas ihan Antalyan kintereillä. Antalyan alueella on 111 henkeä/ km2. Joillakin alueilla on huomattavasti tiuhemmassa, ja sitten on hirmuisen isoja vuoristo alueita, joissa ei asu ketään, tai korkeintaan yksi tai kaksi perhettä. antalyan maakunnan alueella miehiä on 21.500 enemmän kuin naisia. Hyvin mielenkiintoista 😁. Ja kun siihen lisätään idästä tulleet kymmenet tuhannet kesämiehet, niin Tervetuloa vaan kaikki miestä etsivät turitinaiset tänne. Edelleen toivoa on. No, se siitä Toivosta.

Maantiepyöräilyn cupin aloitus Alanyassa
Turkin valtakunnallisen maantiepyöräilymestaruuskilpailun 1. cuposakilpailu käydään Alanyassa 3.-5. helmikuuta 2017. Lähtö  on Atatürk-patsaan luota Gazipasan suuntaan, kääntymispaikka Grand Kaptan -hotellin kohdalla, ja maali samaisen Atatürk-patsaan kohdalla. Niin että sinne vaan kannustamaan miehiä ja naisia, nuoria ja vanhempiakin. Sääennuste on luvannut puolipilvistä, mutta hiukan koleaa säätä; onneksi ei kuitenkaan sada.


Olen pari kuukautta jo miettinyt, että naapurin luona pitäisi käydä tervehtimässä ja kiittämässä edellisestä... vaan se on aina jäänyt, milloin milläkin tekosyyllä. Aivan niin, ne kaikki syyt ovat tekosyitä. Ja tänään kun tulin torilta kotiin, näin muuttoauton, ja tyhjät ikkunat, tyhjät huoneet. He muuttivat. Hekin muuttivat. Yht'äkkiä täällä onkin taas tyhjiä asuntoja lisää. Ja kun heidän firmansakin tavarat lähtivät, niin oletan, että siirtyivät firmoineen päivineen jonnekin. Muistan monia oman perheen muuttoja edelleenkin liian hyvin. Raskas ja voimaannuttava sekamelska työtä, luopumista ja uusia mahdollisuuksia. Itse voi sitten valita, jääkö kokonaisuudesta päällimmäiseksi tunteeksi luopumisen tuska ja suru, vaiko ilo uusista mahdollisuuksista. Sama se on ulkomaille muutonkin suhteen. Etäisyydet vaan kasvaa, ja uuteen sisälle pääsy vaatii opettelua enemmän kuin tutussa kulttuurissa. Ei kannata edes olettaa, että samanlainen elämä tulee jatkumaan uudessakin maassa, kuin mitä oli aiemmassa. Kulttuurit ovat aina erilaisia, ja ulkomailla tulet aina olemaan ulkomaalainen, niin kuin Tampereellekin muuttava on aina ulkopuolelta tullut suhteessa syntyperäisiin tamperelaisiin. Silti itse voi valita, miten asioihin ja olosuhteisiin suhtautuu. Valinnanmahdollisuudet ja valta valita ovat omassa päässä, ihan itsessä ja itsellä..
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.