maanantai 20. helmikuuta 2017

Allerginen?

Kirsikat kukkivat, kuvaustaito ei. 20.2.2017
Ensimmäistä kertaa Suomessa ostettujen satsumien jälkeen ostin täällä satsumia kaupasta, siis marketista. Lähes poikkeuksetta olen tähän asti ostanut kaikki hedelmät ja vihannekset torilta, torimyyjiltä. Näistä kaupan satsumista... niiden pinta oli samanlaisen mönjäkerroksen peitossa, kuin jos Suomesta ostaisi kaukaa kuljetettuja. Kuorimisen jälkeen kaikki ne osat, jotka satsumassa, mandariinissa ja klementiinissä normaalisti olisivat valkoiset, olivat oranssit, niin kuin ne olisi värjätty. Ja jokaisessa avaamassani kahdeksassa mandariinissa keskellä oleva kuitumainen pötkö, joka on normaalisti valkoinen, oli nyt porkkananoranssi, homeinen ja kova.

Yhden niistä söin, turposi kieli ja suun limakalvot, ja vatsa valittaa. Jälkiruoaksi olikin sitten allergialääkkeen vuoro. Tosi kiva olla allerginen säilöntäaineelle, tosi kiva. Maku oli saman tyylinen kuin Suomessa myytävissä satsumoissa, ja ihan erilainen kuin näissä torimyyjien makeissa mandariinin nimellä myytävissä satsumoissa/klementiineissä/mandariineissa. Parista löytyi se pieni liimatarra, mitä ulkomaantuontiin tarkoitettuihin laitetaan... olivat Etelä-Amerikkalaista tuontitavaraa. Ilmankos ne oli pakkeloitu pinnalta noin vahvasti. Yllätys silti, että sisusta oli tuon värinen. Liekö uitettu jossain kypsytys-säilytys-väritysliemessä. Tuo on nyt vaan arvaus noiden kohdalta, mutta yllättävän paljon noita pitkänmatkalaisia uitetaan. Loput tuosta ostoerästä menee meillä vääjäämättä roskiin, ja saa muutkin kaupan hedelmät olla ihan rauhassa minun puolestani. Joku Juntukainen kuitenkin taas huomauttelee, ettei Meillä Ainakaan Koskaan ole sellaisia tullut vastaan. Ei tietenkään, ei tietenkään, eivätkä kaikki näe tai hoksaa, vaikka uisivat samassa liemessä. Ja aina on niitäkin, jotka syövät kaikki mahdolliset kemikaalit, mistään mitään välittämättä. Niin, ja sitten on niitä, jotka kokevat olevansa siinä iässä, että on parempi syödä kaikki mahdolliset säilöntäaineet, mitä vaan ruoista saa. Kukin valitsee tavallaan.

Suutari ei suostunut värjäämään mustaksi 20.2.2017
Alanyassa on alennusmyyntien kulta-aika, tai paremminkin lopetusmyyntien kulta-aika. Atatürk-kadulla eräs kenkäkauppa myy hirmuhinnalla keinonahkaisia muka - Michael Kors -kenkiä. Kun kävelee kilometrin sivummalle, toiselle pääkadulle, niin sieltä voi ostaa erilaisia oikeita nahkakenkiä parilla kymmenellä eurolla. Nuo kuvassa olevat valkoiset nahkakengät olivat aika vekkulit, eikä niitä hennonut sinne kauppaan jättää. Mustia nahkaisia avokkaita etsin, enkä vieläkään löytänyt sellaisia, joissa olisi ollut jokin kiva juju, kuten noissa valkoisissa. Nahkisina oli vaan tavallisia aran ihmisen pelkistettyjä mustia, mummomalleja, juniorimalleja ja rokkikenkiä. Kai ne leikkisät ja "erilaiset" oli jo myyty. Tuossa kaupassa nimittäin oli sisäänostajalla silmää kengille. Muovikenkäpuolella, joita moni kutsuu nimellä keinonahka tai jopa kuminahka, oli sen sijaan ulkonaisesti vaikka kuinka upeita, hillittyjä, leikkisiä ja muutenkin mieluisia kenkiä. Vaan kun en halua muovikenkiä. Tuo kuminahka -sana tuli viimeksi vastaan ratsastussaappaita ostaessa. Teki mieli sanoa myyjälle, että kenkä joko on nahkaa tai sitten ei ole. No, on tietysti yksi välimuotokin: vanhojen, vanhojen papparaisten kumiteräsaappaat nahkavarrella. Miten ihmeessä päädytään papparaisten saappaisiin kun puhutaan naisten nahkaisista avokkaista. Naisenlogiikalla kaikki on mahdollista, paitsi miehenlogiikan ymmärtäminen.

 Pari sateista päivää on taas luvassa. Kun katsoin paikallista kahden viikon sääennustetta, niin kahden viikon aikana oli
jopa 10 runsaasti pilvistettyä päivää, kaksi kaatosateista päivää eikä yhtään pilvetöntä päivää. Ihan niin kuin olisi pohjolassa. Kylmää ja sateista. Tosin täällä useina sateisinakin päivinä aurinko käy näyttäytymässä edes hetken. Harvoin on umpipilvisiä päiviä. Ja kuulemma sää alkaa nyt tuon jälkeen toden teolla lämmitä. Sitä odotan innolla. Oman makkarin avaaminen taas osaksi tätä huoneistoa laski huoneiston lämpötilan +15 C:een, joten ainakin kymmenellä asteella saisi nousta sisälämpötila näin ensialkuun, ja kyllä ne +35 ja yli lämmötkin houkuttelee suuresti.

JOku jo kyseli, että mitäs miesrintamalla... ai millä? Olen kyllä kuullut joskus tuon sanan, mutta en nyt tunnista sitä. OIkeasti ei mitään järkevää, eikä mitään viihdyttävääkään. Ei myöskään huolia eikä murheita. Otapas elämääsi yksi mies, niin heti on ongelmia. Oma poika on tietysti eri asia, puhun nyt puolison kaltaisista miehistä.

KUn ei ole sopivaa lukemista nyt tarjolla, niin sadepäivien tekemistä on edelleen serkun tyttären barbietalon asukkaiden helposti puettavien vaatteiden tehtailu, ensin langoista jotakin ja sitten kankaista jotakin muuta. Ainakin loppuviikon irrotan ajatuksia edellisestä kirjoittamisprojektista, ja alan valmistautua toisenlaiseen, ja siksikin tuollaiset pikkunäpertelyt ovat sopivaa viihdettä. Lankojen päättely jää silti jonnekin hamaan tulevaisuuteen... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.