torstai 9. helmikuuta 2017

Upea viikko

Tiskien kuivatus paikalliseen tapaan sujuu näin, jos et käytä tiskikonetta.
Eräs pitkä ja työläs projekti on sisällysluetteloa ja alku- ja takakansitekstiä vaille valmiina, ja on voittajan fiilis. Niin, ja kansikuvakin on vielä valitsematta, mutta ei ole paljosta enää kiinni. Suomessa oleva toinen osallinen henkilö oli äskeisessä videokekustelussa jo juhlatunnelmissa, iso karkkikuppi vieressä ja mättö meneillään. Hiukan vaan olin kade niistä salmiakeista, mutta muita karkkeja en niin kaivannut. Ja salmiakin kaipuuseenkin auttaa lakritsijuurijuoma. Mieli palaa jo seuraavan projektin kimppuun. Tiedän jo, mistä jatkan, mutta ensin saatellaan tämä ihan valmiiksi asti. Trallalallalaa...

Ja kun aina jokaisesta julkaisusta tulee sekä positiivista että negatiivista palautetta, niin ei tämäkään siinä poikkeusta tee. Eräs kysyi ajatuksiani vihapuhujien tummaa joukkoa kohtaan, kun he kuulemma ovat myös muiden bloggareiden arvostelijoina, perässäräksyttäjinä. Ensinnäkin on niitä, jotka menevät ja tekevät, ja sitten on niitä, jotka kulkevat perässä ja arvostelevat (kun eivät muuhun pysty). Vihapuhujien anonyymi joukko on mustaa sakkia, sielultaan rikkinäistä ja lian valtaamaa. Näiden mustien, vaikkakin valkoisiksi itseään väittävien ihmisten negatiivisuutta ei kannata murehtia. Aa, Boş ver! -sanoo paikallinen mentorini aina, kun noista suomalaisista tulee puhetta.

Miten muut ihmiset minut tai sinut näkevät, sillä ei ole mitään merkitystä. Vain se merkitsee, miten minä näen itseni, ja miten sinä näet itsesi. Muista se, ja tee mitä teet, ja tee se hyvin. Toki ryhmäriippuvaisia ihmisiäkin on, ja jos joku vältämättä haluaa tukeutua muiden mielipiteisiin, niin mielipiteitä on yhtä paljon kuin ihmisiä. Halutessaan voi vaihtaa ryhmää, hakeutua parempaan seuraan. Maailma on laaja ja runsasväkinen, mahdollisuuksia täynnä. Tee siis hyvää niin paljon kuin pystyt ja ehdit, se on tärkeintä mitä on.

Meillä oli ihanan lämmin ja aurinkoinen kevätpäivä, ja keväälle tyypillisesti sää vielä hieman vaihtelee. Nyt seuraava viikko on paikallisen sääennusteen mukaan reilusti viileämpää, ja sitten päästään taas +18 C lukemiin, jollei yllätyksiä tule. Luontokin näyttää vielä keväiseltä, sillä osa puita ja pensaista on ihan ruskeana rankana, ilman lehden lehteä. Parvekkeella isossa ja syvässä kukkaruukussa olevat tulppaanit ja krookukset ovat nostaneet  ensimmäisiä vihreitä alkuja ylös mullasta. Tulppaanit ovat parasta kevään kukkaloistossa.  Aikanaan aloittavat kaupunginkin runsaat tulppaani-istutukset loistonsa. Niitä onkin sitten ihailla asti, paljon ja monessa paikassa pitkin kaupunkia. Lisäksi kaupungin puutarhurit ovat olleet varsin leikkimielisiä, ja uusia hymyilyttäviäkin kukkapenkkejä löytyy sieltä täältä.

Tuosta yläkuvasta pari sanaa. Tiskipöydän kuivauskaappi lienee skandinaavien käyttämä, ensisijaisesti, kai. Täällä astiat kuivataan nykyään joko astianpesukoneessa, tai sitten erilaisilla kuivaustelineillä keittiön tasolla. Jotkut skandinaavit ovat laitatuttaneet astiakaappeihinsa ns. kuivauskaapin, mutta tässä asunnossa sellaista ei ole. Onhan täällä nykyään Ikea, ja Ikean valikoimissa on erilaisia ratkaisuja myös tähän. Olisi itse asiassa mielenkiintoista käydä joko Istanbulin tai Izmirin Ikeassa.

On kai turha mainita, että meillä on täällä leppoisaa ja rauhallista arkea, sillä valmiiksi pelotellut suomalaiset eivät usko sitä kuitenkaan...Mutta ne, jotka alueen tuntevat, myös tietävät, että elämä Alanyassa sujuu entiseen malliin, niin kuin on sujunut koko ajan. Huomenna on taas toripäivä, ja jospa sitä samalla kävelisi pitkin ja poikin kaupunkia tuttavan kanssa, tosin vaatekaupat ovat hänelle heikko kohta, ja herkästi saattaa mennä parikin tuntia yhdessä kaupassa, joten jää siinä kaupungin kiertely sitten vähemmälle.  Tarvinnee valita sellainen reitti, mihin ei osu mitään mielenkiintoisia vaatekauppoja, vaan kun se on keskustan kaduilla hiukan haasteellista.  Vaan en ota stressiä siitäkään. Asiat menevät niin kuin niiden on tarkoituskin mennä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.