keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Ärtyneen purkaus

Positiivista päivitystä hakevien kannattaa ohittaa tämän päivän teksti, ja palata asiaan huomenna... jos Luoja suo, että
huomenna on vähemmän kärttyinen päivä.

Alanyan torilta löytyi myös nämä pikkutomaatit. Jännän makuisia.
Meillä tuskailtiin vaa'an kanssa, kunnes poistin siitä patterit ;) : Varma keino. Lihasvoima on kasvanut selkeästi. Painoa ja  pulskeutta on edelleen liikaa. Juoksulenkit ovat mahdottomia astmavaikeuksien takia juuri nyt, joten tanssi ja kehonpainotreenit kotosalla, sekä kävelylenkit jäävät ainoiksi liikkumisen muodoiksi, joita tulee tehtyä suht säännöllisesti. Ravitsemus oli taas pielessä, on ja tulee olmaankin. Syön liian vähäkalorisesti, ja pitäisi syödä enemmän. Pitäisi ja pitäisi.  Teki mieli sanoa rumia sanoja. Kun on jo pitkän aikaa käyttänyt tosi vähäkalorista ruokavaliota, niin siitä on älyttömän vaikea luopua, ja elimistö on pääsääntöisesti säästöliekillä. Paleleminenkin johtunee siitä. Nyt hiukan ärsyttää. En siirry liharuokalinjalle, se ei vaan enää maita, enkä ala väkisinkään ahtamaan. Karkkeja, sipsejä, mehuja, limsoja tms ei mene lainkaan. Ainoa poikkeus on 80g tummasuklaalevy 1-2x viikossa, ennen tanssituntia... ja joskus satunnaisesti menee jäätelö tai jäätelöannos mutta silloinkin sillä tulee korvattua päivän ruokailu. KÄytännössä tulee syötyä 1 keskikokoinen ateria per päivä, ja hieman hedelmiä päälle. Yksineläjän vinoutunut ruokailukulttuuri. Ärsyttää, ärsyttää ja ärsyttää.

Samalla tänään iski tajuntaan, että on maaliskuu. Maaliskuu! Se tarkoittaa, että on viimeinen mahdollisuus uusia passi oleskelulupaa varten, enkä aio sen takia matkustaa Suomeen. Netissäkin voi uusia, mutta se menee SUomeen, jonne pitää saada valtakirja sille, joka sen poliisilta puolestani noutaa, ja toimittaa tänne. Maaliskuu tarkoittaa myös sitä, että pitää uusia oleskelulupa ja sairausvakuutus, sekä pystyä näyttämään, että pankkitilillä pesii 5.000 dollaria. Pitää myös pystyä vakuuttamaan viranomainen siitä, että vaikka tämä muija asuu edelleen yksin, edelleenkin ilman puolisoa tai miesystävää samassa asunnossa, niin siltikään hän ei ole vaarassa, pulassa eikä myy itseään.

Tässä kulttuurissa ei ole tavallista, eikä kaikin paikoin edes moraalisesti hyväksyttävää, että nainen asuu yksin. Juu, eikä  minulla ole aikomustakaan pilata elämänrauhaani sillä, että joku sählä ja ongelmien aiheuttaja asuu kanssani. Ja jos jonkun kanssa asuisi, niin pitäisi muuttaa keskikaupungille, jonnekin vanhan talon haisevaan, meluisaan ja pimeään kämppään, ihan vaan siksi, kun se on keskustassa ja lähellä kaikkea, lähellä sen Jonkun työtä. Ja sitten tietty pitäisi passata sitä Jokua mennen tullen ja palatessa... ei kiinnosta. Ja ne Jokut, jotka haluaisivat naimisiin, ovat joko sellaisia, jotka eivät kelpaa paikallisille naisille, tai sellaisia, joiden ainoa päämäärä on päästä pois sen naimisiinmenon avulla. En kertakaikkiaan halua pilata tätä rauhaa ja hankkia elämään ongelmia tuota kautta. Tuonkin ristitulen vuoksi olen ärtynyt.

Normaalisti ärtyneeseen oloon auttaa ajatuksia selkeyttävä ja rentouttava juoksulenkki. Juuri nyt ei hengityspuoli riitä kävelyä kummempaan, tanssitreeneihinkin vain runsaiden avaavien annosten avulla, joten ärsyttää sekin. Lisäksi pari käsityötä lojuu nyt keskeneräisinä, kun lankojen pöly tekee hengittämisen vielä hankalammaksi, ja sekin ärsyttää. Olisi tarvis siivota koko asunto perusteellisesti pölyistä keuhkopuolen helpottamiseksi, mutta en luota taloyhtiömme siivoojaan, siihen talon kärttyisimpään vanhaan naiseen, ja olen itse umpitukossa sen siivousurakan jäljiltä, joten en saa edes aloitettua. Sekin ärsyttää.

Ihanan lämmin ja aurinkoinen kevätpäivä on taas kääntynyt iltaan. Kaksi kenkähullua suomalaista naista kun istuu koneelle yhtä aikaa, ja alkaa katsella kenkäfirmojen sivuja ihan vaan itseään piristääkseen, niin tilaukseenhan se päätyy, luonnollisesti. Mutta tilauksen jälkeen löytyi vielä tällainen kenkäkauppa, jossa on kaikkea muuta kuin askeettisen yksinkertaisia kenkiä. Siellä on aikuisten naisten prinsessakenkiä 😊 joista osaa voi käyttää vaikkei olisikaan menossa naimisiin. Osa on selkeästi hääkenkiä. Mitä ihanuuksia :)) . Elämän ei aina tarvitse olla niin vakavaa ja mustavalkoista, sillä se ei todellakaan ole mustavalkoista. Ja sopiva uppoutuminen vaaleanpunaiseen tai turkoosiin maailmaan nostattaa hyvää mieltä, usko vaan. Se on kevättä nyt, juuri nyt, ja keväämmäksi muuttuu, joten värejä käyttöön hyvät ihmiset. Kaiken lisäksi värit auttavat pysymään positiivisempana, iloisempana. Vaihdoin jopa itsellenikin appelsiinin värisen paidan, ihan taktisesti, ja myös sisäistin oranssia syömällä parit appelsiinit ;) .

Rusetteja useimmissa kengissä, ei sentään lenkkereissa... no, nauhat.
Olen kyllä unohtanut oranssin väriterapeuttisen merkityksen, mutta keltaistakaan ei ole, ei tule eikä tilata. Parvekkeella
krookukset nousevat yhdessä isossa ruukussa aika hyvin. Suurin osa istutetuista krookuksen sipuleista (n. 10) on jo "polvillaan". Vähän kun vielä nostavat päätään, että pääsevät seisaalleen ja pukkaavat kukkansa ulos, niin sitten on sinistä väriloistoa. Isompiakin varsia on jo kymmenisen noussut pintaan asti, mutta en muista ostinko narsisseja vai tulppaaneita. Jos ne ovat tulppaaneita, niin väri lienee jossakin punainen-keltainen-skaalalla. Kaupunki on ihn lähipäivinä istuttanut isot määrät jo kukkivia krookuksia ja tulppaaneja keskustaan. Niitä kannattaa käydä ihailemassa nyt, kun ne ovat tuoreessa kukassa.

Oma huomisen projektini on opetella käyttämään uutta taitto-ohjelmaa, sillä teemme ryhmätyönä ihan itse tietyn projektin e-kirjaksi. Siinähän sitä hermo lepää, kun saa opetella uutta ohjelmaa, kokeilla ja kokeilla, onnistua ja epäonnistua sekä kokeilla taas. Jep jep. Suorastaan takuuvarmaa rentouttavaa toimintaa. Suosittelen, että kannattaa yrittää puhua kanssani huomenna iltapäivällä tai illalla, sillä sanallinen taistelukin auttaa ärtymyksen poistoon. Odotan innolla. No, ainahan voi mieli muuttua, ja näin naisenlogiikalla tiedän, että se voi muuttua hyvinkin nopeasti. Eikä sitä tarvitse selitellä. Nainen on nainen, ja hänellä on oikeus olla juuri niin ailahtelevainen kuin nyt sattuu sillä hetkellä olemaan, ja vähän toisellakin hetkellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.