keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Auringonsäde


Mustikkajuustokakkua a la Vercenik Pastanesi 14.3.2017
Niin aamulla kuin nytkin, sisällä istuessa, kaipaan taas toppatakkia. On ihan käsittämättömän kylmä. Samoin oli viime yönäkin. (Likaisen) Ilmastointilaitteen ollessa päällä henki ei kulkenut, ts. astma kenkkuili. Kun sen sammutti, niin pian alkoivat lihakset täristä kylmyydestä vaikka päällä oli nahkatakkia myöten kaikki muut vaatteet, paitsi kengät, sekä ainoat tarjolla olleet peitot. Jos kotiin päin kulkisi busseja myös keskellä yötä, niin olisin ehdottomasti tullut kotiin, lämpimien täkkien alle. En millään tajua tuota hotellien vohveliruutuinen puuvillakangas plus virttyneeksi pesty villaviltti-yhdistelmää näin kylmässä ja koleassa säässä, lämmittämättömissä huoneissa. Myöhästyin viimeisestä bussista, kuten toiseen suuntaan menevä kaverikin, joten päätimme jäädä keskustaan pieneen hotelliin yöksi. Kumpikaan ei uskaltanut lähteä taksilla itsekseen omaan suuntaansa, joten hotelli oli seuraava vaihtoehto. 

Päiväkin on ollut hyytävän kylmä. Kotona on peräti +16 C ja toppatakin kanssa lähden illan treeneihin. Enempää en halua palella. Aamulla kotiin tullessa poikkesin lähimarketin leipäkaapin kautta, ja naureskelin itsekseni sitä, että kerrankin on aamupalalla todella tuoretta kaupan leipää. Pitkän aikaa on ollut niin iso hinku erilaisiin vohvelirautatuotoksiin, että lähes joka aamu olen tehnyt "aamiaisleivät" nimenomaan vohveliraudalla. Kivahan niitä on lämpiminä syödä, varsinkin kun sisuksetkin voi itse päättää ja voi muunnella. 

Kävelin äsken (14:30) keittiöön, kun tuntui lopultakin tulevan nälkä. Siellä keskellä pöytää oli suurin osa kello 9:n aamiaista, koskemattomana... oli unohtunut ihan täysin. Näin meillä. Milloinkahan alan unohdella suun auki syönnin jälkeen? Sellaistakin kun kuulemma voi tapahtua ;) . Tämä aamu on ollut niin jännittyneen stressin täyttämä, että sen piikkiin menee kyllä tuo aamiaisen unohtaminen. Positiivista noiden aiempien, järkyttävien tietojen jälkeen on ollut se, että tutkimuksia on tehty nyt nopeaan tahtiin, ja maanantaina kuullaan lääkärin arvio tarvittavista jatkotoimenpiteistä, ennusteesta sekä muista tarpeellisista seikoista. Hatun nosto yksityiselle lääkäriasemalle asiaan ottaantumisesta ja asiantuntemuksesta. Onneksi oli mahdollisuus tähän reittiin, ettei tarvinnut viikko tolkulla jonottaa lääkärille eikä lisätutkimuksiin. Jatkotoimenpiteiden paikka selvinnee ensi viikolla sekin. Pääasia näin äidin näkökulmasta on, että lapsi selviää.

Vuosimallia en tiedä, mutta tykästyin pikkuiseen
Joku kyseli aiemmin, että jos näkyy pientä hotellia vuokrattavaksi, niin ilmoittaa hänelle. En nyt yhtään muista kuka se kyselijä oli, joten tässäpä info: Prince Hotel Sevket Tokuksella, tai sen apart-huoneistopuoli on saanut kylkeensä ison plakaatin, jossa kerrotan, että kyseinen hotelli on vuokrattavana. Ilmeisesti Nuran Hanım pyörittää sitä toista puolta, ja arvelee sen riittävän tämän kesän skandinaaviasiakkaitten tarpeeseen. Skandinaavit kun ovat perinteisesti olleet tuon hotellin asiakkaita, ja nyt he jäävät vähemmitöön. Lomavarausennätyksiä on rikottu sekä Britannian että Venäjän suunnalta. Briteillä on ne omat suosikkihotellinsa, ja venäläiset haluavat vain viiden tähden hotelleihin, all inclusive. Princen luokitus on ollut 2-3 tähteä, mutta en tiedä onko sinne tehty remonttia nyt viimeisenä parina vuonna, onko luokitusta nostettu vai ei. Siinä on jollekin visionäärille projektikohde.

Eilen näin ensimmäistä kertaa tuttavani uuden ravintolan nimikyltit väreineen kaikkineen... ja olin vähällä mennä sanomaan, että eihän tuo nyt noin voi olla ;) . Ravintolan sisustus ja nimi ovat yhtä lähellä nimikyltin väriä kuin mitä Helsingin Stockmanni on Tokmannia. Nimen mukainen väritys olisi King's Kitchen & Bar -nimelle ilman mitään muttia ja selittelyitä kulta, royal blue, purppuran punainen tai joku muu kuninkaallinen väri. Mutta ruohonvihreä! Ruohonvihreän ainoa puolustus on se, että kadun toisella puolella ravintolaa pyörittävä veli käyttää koivunvihreä - violetti yhdistelmää. Josko veljekset olisivat yksissä tuumin päättäneet yhdistää sen mitä yhdistettävissä on, tai muuten vaan pitävät samoista väreistä, en tiedä. Aika näyttää mitä kokonaisuus tulee olemaan.

Sitten asenteeseen. Ajattelemisen aihetta niin yhdelle, pienelle ihmiselle kuin yhteiskunnallekin:

Yksi ainoa auringonsäde riittää hävittämään miljoonia varjoja. -Fransiskus Assisilainen (1181-1226)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain blogin jäsenet voivat kommentoida, ja vihaviesteistä, rasismista, uhkailusta tms. ilmoitetaan automaattisesti poliisille, profiilin omistajan kotimaasta riippumatta. Kunnolliset, suoraselkäiset ja tunteellisetkin kommentit otetaan ilolla vastaan, aidoilta ihmisiltä.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.