perjantai 24. maaliskuuta 2017

Elämä kantaa


Alanyan tulppaaniloistoa 22.3.2017
"Kun sä osaat tehdä nettisivuja, ja ne on paljon paremman näköisiä kuin mitä minä osaan tehdä, niin voisitko tulla avuksi. Tarvitsen hyvät nettisivut. Teetkö mulle sellaiset, autat vaan vähän, ei siinä mene kuin 10 minuuttia? MIlloin tulet ne tekemään?" Voi m**kero. Niin, siis teen nettisivut, ja niillä on kokonaisuudesta riippuen hinnaston mukainen hinta, mutta tämä herrahan ei edes kuule sanoja hinnasto tai hinta. Kauniilla silmillä poikamaisesti katsellen ja päätään viattoman oloisesti kallistellen tämä miehinen mies tasan tarkkaan tietää mitä tekee. Ja nyt hän on päättänyt saada minut tekemään ne hänen tarvitsemansa sivut ilmaiseksi. 

Vai 10 minuuttia.... kymmenessä minuutissa voi tehdä lapsen, mutta ei edustavaa fb-sivua. Todellakin. Suoranaisen ihmeen aikaansaamiseen ei mene kuin erektion ja hedelmöittymisen verran aikaa, mutta paljon vaatimattomampien ja yksinkertaisempien asioiden kimpussa askartelemme tuntikausia otsa hiessä. Ja mitä niistä tuntikausien aherruksista jää jäljelle, tai saldoksi? Jotakin toisarvoista. Eikö olisi siis paljon kannattavampaa panostaa niiden ihmeiden tekoon 😊😂😜 . ...Variksetkin nauravat pihalla. Ihan hirmuinen raakkumiskonsertti alkoi juuri. Ja taustalla honkottaa joku valkoinen ankka tai hanhi, säestäjänään sammakkokuoro. Näin meillä "maalaisympäristössä". Mutta siis nuo ihmeet. Jotkut tekevät, jotkut harjoittelevat ja jotkut vaan puhuvat. Minun osaltani lapset on jo tehty, joten jäljelle jää vain puhuminen ja/tai harjoittelu.

Vain Muzzi voi olettaa omaavansa niin paljon viehätysvoimaa ja vaikutusvaltaa suhteessa minuun, että luulee saavansa tahtonsa helposti läpi. Hän myös näkee minut edelleen samanlaisena kuin 3 vuotta sitten. Vaan kun ihmiset muuttuvat päivien myötä, minä ainakin. Tällä kertaa minulla on hänelle yllätys, jota voisi kutsua vaikkapa neuvottelutaidoksi. Sen tuloksena tullee olemaan palvelus palveluksesta. Ihmisiä on tosi kiva yllättää toimimalla eri tavalla kuin ennen. Jotkut eivät millään meinaa uskoa, että asia ei etene niin kuin he ovat suunnitelleet. Ne hetket, kun toiselle valkenee se yllätys mitä juuri tapahtuu tai tapahtui, olisi kiva saada ikuistettua valokuviksi. Niistä löytyy aitoa, peittelemätöntä tunnetta. Tunteella ei niin väliä, kuvaamisen kannalta kaikki tunteet ovat ok. No, tuossa tapauksessa nyt ei tule mitään katastrofaalisia tunteita esille. Saattaa tulla hersyvä nauru ja lisää pilkettä silmäkulmaan.

Tuosta tulikin mieleeni se älykännykkä, jonka loppuvuodesta jätin Suomeen maahantuojalle. Eilen sain viestin. Kännykälle ei ollut mitään tehtävissä. Rahat palautuivat kyseisen firman asiakastilille. Hetken mietimme, että mitä niillä Siellä asiakastilillä tehdään, kyseisestä firmasta kun ei saa sitä kännykkää jonka olisin ensisijaisesti halunnut. Sen verran kokeilunhaluinen olen tässäkin asiassa, että tilasin taas DooGeen, tällä kertaa Shoot 1:n. Aiemmassakin DooGeessä oli omat hyvät puolensa, ja itse asiassa kamera oli sen ainoa huono puoli (IMEI-ongelman lisäksi). Shoot 1:n kamerat ovat ihan toista luokkaa, se kun on tarkoitettu kuvaamisesta innostuneille. Lisäksi siinä oli tallennustila laajennettavissa 250G:aan, ettei lopu heti ekaan videoon. Muistakin syistä kokeilemisen arvoinen kapine. Laitoin vielä sähköpostia myyjän edustajalle, ja esitin hartaan toiveen laillisesta IMEI-koodista. ;).

Alanyan  luontaisesti violetinmustia tulppaaneja 22.3.2017
Sää on ulkoilun suhteen mitä parhain. Meren puollella aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, ja vuoriston päällä "jumissa" lepäilee muutama ei-niin-sateisen-näköinen pilvi. Säässä näyttäisi ennustusten mukaan tapahtuvan ensi viikolla mukava parannus. Yölämpötilat alkavat nousevat, ja pysyvät  +10 C paremmalla puolella, ja päivälämpötiloissa alkaa näkyä entistä enemmän yli +20 C lukemia. Voin siis harkita luopuvani päällystakista, ja parhaina hetkinä kenties selvitä jopa yhdellä pitkähihaisella paidallakin. Sandaaleita ei ihan vielä tarkene ottaa käyttöön, eikä ohuita paitoja. Kyllä ainakin +35 C tarvitaan siihen. Ja merivesi on hyvin raikasta, +17,6 C. Suomalaisten avantouimareiden uintikeli 😉. Alanyassa on huomenna sekä UltraMaraton että maastomaraton eri sarjoineen. Ja sunnuntaina on kansanjuoksussa sekä 5km että 3km, vai olikohan 3,5 km en muista. Yllätys oli se, että noihin kansanjuoksuihinkin piti olla lääkärintodistus ja joku muu lappunen. PÖH!. En ole käynyt vinkumassa keneltäkään lääkäriltä mitään dokumenttia juoksukuntoisuudesta, enkä käy. Juoksentelen itsekseni omia lenkkipolkujani, tosin tänään on taas pitkän kävelylenkin vuoro. Meillä on tulossa vuoristokävelyprojekti, jossa matka on pitempi kuin mitä olen koskaan yhden päivän aikana kävellyt. Ja tietysti sitäkin varten tarvitsee valmistautua kokeilemalla. Itse jännään miten kävelykaverini kestää, ja hän ilmeisesti jännää minun puolestani. Tasapuolista.

Muitakin positiivisia uutisia on tullut, juniorin osalta, muttei niitä voi täällä tämän enempää ruotia. Elämä kulkee omaa omituista polkuaan, rauhallisen varmasti.

25.3. korjattu ekan kpl tekstistä paikkoja vaihtaneet osat. En ymmärrä tätä Bloggeria, eli miksi se lähes joka kerta pompauttaa kuvan vieressä tekstin sekaisin. Jollen muista sitä erikseen tarkistaa ja korjata, niin siellä ne sitten ovat sekaisin... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Mikäli kommenttisi ei sisällä vihapuhetta, se julkaistaan tarkastamisen jälkeen.